REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizație de funcționare la Mangalia. Video

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizație de funcționare la Mangalia. Video

Mirela PASCAL 27 octombrie 2023 | 00:00 7389

Cristian Radu și caracatița din Primăria Mangalia lovesc, din nou, în agenții economici. Primarul Radu propune un nou Regulament care pare, mai degrabă, a fi împotriva operatorilor, decât în beneficiul lor. Potrivit documentului care este în dezbatere publică, magazinele mari de tip supermarket și hypermarket ar urma să plătească taxa de autorizare de... 80.000 de lei... adică de patru ori mai mare față de cât e în prezent.

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. VideoCristian Radu, primarul municipiului Mangalia

În curând, aleșii mangalioți vor avea o sarcină destul de dificilă: să voteze, sau nu, proiectul de hotărâre privind instituirea taxei speciale pentru eliberarea/vizarea autorizației/avizului program de funcționare pentru activitățile de comercializare a produselor și serviciilor de piață în Municipiul Mangalia pentru anul 2024. Proiectul se află în dezbatere publică însă, dacă va intra așa în ședința de Consiliu Local, și n-ar fi exclus, atunci operatorii care-și desfășoară activitatea în Mangalia și-n stațiunile arondate ar putea da bir cu fugiții. De ce? Pentru că Radu propune o taxă de 80.000 de lei, față de 20.000 cât este în prezent.

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. Videoprotest la Mangalia

Potrivit documentului propus de Radu, pentru unitățile din municipiul Mangalia (inclusiv stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp), ce desfășoară activități permanente ce se regăsesc în codurile CAEN – Rev. 2 diviziunea 46 și diviziunea 47 grupele 471, 472, 475, 476 si 477 care sunt organizate similar categoriilor de supermagazin și hypermagazin așa cum sunt definite de art.4 lit.r) și lit.s) din O.G. nr.99/2000 și au suprafața de vânzare de peste 250 mp, taxa pentru eliberare/ avizare autorizație/ aviz program de funcționare se stabilește în suma de 80.000 lei; iar pentru unitățile din municipiul Mangalia (inclusiv stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Nep- tun, Olimp) ce desfășoară activități permanente ce nu se regăsesc în codurile CAEN de la lit.b) , c, d, și c. mai sus menționate, dar sunt structuri de vânzare cu o suprafață de vânzare mai mare de 1000mp, taxa pentru eliberare/ vizare autorizație/ aviz program de funcționare se stabilește în suma de 80.000 lei

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. Videodocumentul cu majorarea taxelor, aflat în dezbatere

În prezent, Regulamentul prevede că „pentru unitățile din municipiul Mangalia (inclusiv stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp), ce desfășoară activități permanente ce se regăsesc în CAEN – Rev 2 diviziunea 46 si diviziunea 47 grupele 471, 472, 475, 476 si 477 care sunt organizate similar categoriilor de supermagazin și hipermagazin așa cum sunt definite de art.4 lit.r) și s) din O.G. nr.99/2000 și au suprafață de vânzare de peste 350 mp, taxa pentru eliberare/ avizare autorizație/aviz program de funcționare se stabilește în suma de 20.000 lei; c) pentru unitățile din municipiul Mangalia (inclusiv stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp) ce desfășoară activități permanente ce nu se regăsesc în codurile CAEN de la lit.b) a prezentului alineat, dar sunt structuri de vânzare cu o suprafață de vânzare mai mare de 1000 metri pătrați, taxa pentru eliberare/vizare autorizație/aviz program de funcționare se stabilește in suma de 10.000 lei. Pentru cei cu suprafețe mai mici de 1.000 de m.p., taxa este de 11.960 lei.

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. Videoregulamentul de anul trecut

Mai mult, agenții economici care au fost autorizați anul trecut, dar și-au întrerupt activitatea, vor scoate din buget 50.000 de lei pentru autorizarea pe anul viitor. „Pentru unitățile din municipiul Mangalia (inclusiv stațiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp), ce desfășoară activități permanente ce se regăsesc în codurile CAEN – Rev. 2 diviziunea 46 și diviziunea 47 grupele 471, 472, 475, 476 si 477, care au declarat că desfășoară activitate permanentă în anul anterior (2023), fiind autorizate în acest sens, și nu fac dovada, prin acte financiar-contabile, că au desfășurat activitate întreg anul, inclusiv în luna decembrie 2023, eliberare/vizare autorizație/aviz program de funcționare se stabilește în suma de 50.000 lei”, se arată în document. Iar cei care fac dovada că au desfășurat activitate întreg anul plătesc 20.000 lei.

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. VideoInițiatorul proiectului de hotărâre este Cristian Radu, avizat de secretarul municipiului, Alexandra Lionte

Termenul de plată a taxelor este martie 2024, mai anunță proiectul de hotărâre. În cazul celor care își deschid puncte de lucru sau se înființează, după îndeplinirea termenului scadent de plată al taxei, plata acesteia se va efectua în momentul depunerii documentelor, în vederea emiterii autorizației/avizului de funcționare.

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. Videoagenții economici vor ajunge să pună lacătul pe ușă sau să plece în alte stațiuni

Taxele sunt necesare, se mai arată în document, pentru amenajarea și întreținerea parcurilor, locurilor de joacă și grădinilor publice, iar majorarea taxelor este motivată de creșterea continuă a prețurilor la bunuri și servicii.

Cristian Radu a luat-o razna! 80.000 de lei o autorizatie de functionare la Mangalia. Videocum își motivează Radu aberațiile

Așa cum am spus și mai sus, inițiatorul proiectului de hotărâre este Cristian Radu, cu girul secretarul municipiului, Alexandra Lionte, și al șefei de la Direcția Turism, Ana Maria Gheorghe. Agenții economici pot transmite propuneri, sugestii și opinii până pe 29 octombrie 2023. Propunerile, sugestiile sau opiniile vor fi transmise în scris, la sediul Primăriei municipiului Mangalia, prin fax la numărul 0241/7555606 sau prin e-mail la adresa secretariat@primaria.mangalia.ro. Pe 30 octombrie va avea loc dezbaterea publică, ora 10, la sediul Primăriei Municipiului Mangalia.

Zilele trecute, pe data de 20 octombrie, ar fi avut loc o dezbatere publică cu privire la acest proiect. Dezbaterea n-ar fi fost anunțată pe site-ul primăriei. Consilierii locali Menabit Ozghiun și Doru Marinescu au mers joi în primărie să ceară explicații si documentațiile care au stat la baza întocmirii documentului.

Ce a urmat, urmăriți în materialul video de mai jos:

Așa înțelege Cristian Radu să țină pe linia de plutire turismul pe „moșia” sa, în condițiile în care pentru foarte mulți operatori din sudul litoralului, afacerile din sezonul estival reprezintă o gură de oxigen pentru perioada de extrasezon. Muncesc vara, iar din ceea ce câștigă supraviețuiesc până la următorul sezon estival. Răsplata o vom vedea cu toții după toamna anului 2024!


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fostul și viitorul primar!!! Pentru ca suntem p****i și trădători!
6
0
Nu uitați ca fac totul pt Municipilate și bunăstarea celor săraci acum ca -mi vine ciclul vreau sa fack totul impreuna cu toți care m au susținut de la partid și o sa fack totu pentru mine și voi stați liniștiți și votați în continuare pt mine ca Mangalia DOARME PROFUND. VA VAD SI VA MULTUMESC.
2
3
Bravo Radule,mi se pare corect sa bagi taxa asta la astia mari,e un nimic In rest Mangalia arata bine si noi mangaliotii o sa te votam si din vara
3
4
Ok. Iata ca am aflat si raspunsul la intrebarea mea.
2
0
Nu stiu cate buticuri cu un angajat sau doi care ishi spun magazine sunt in Mangalia daca la astea se refera intentzia lui Radu cred ca este bine in afara celor care au puzini anganjatzi dar produc ceva patiserii,simingerii,pizerii,gogoserii ect, la cei care cumpara ceva si revand ma refer.
6
0
Esti handicapat? Un magazin 16x16 este mare lant de magazine.
6
0
Voi sunteti tampiti.Pentru marile lanturi de magazine a plati 80000 lei pe an e nimic. A procedat excelent!
10
11
Legea 99 din 2000, republicata: supermagazin - structură de vânzare cu suprafață medie sau mare între 1.000 mp și 2.500 mp, utilizata pentru comert specializat ori nespecializat. Cu HCL ei redenumesc un magazin de 15mx15m ca fiind supermarket si taxeaza cu 80.000 lei. Toate aceste magazine nu au profit declarat 80.000 lei, ca sa poata plati noua taxa. Sunt 191 agenti economici cu 393 de angajati. Dintre acestia, jumăt**e au peste 15mx15m.
7
1
Ognef Dan Egmond,care este utilitatea structurilor de schela construite pe platforma PBS? ,la ca folosesc si la ce au fost necesare?,nimeni din santierul ala nu se sesizeaza la sifonarea asta de bani>?...sute de mii de Euro platiti pe inchirierea sc helei fara rost...sunt zeci de mii de metri de hala goala in Damen si tu faci structuri fara rost,doar furi banii...Treziti va odata,Ognef va pleca la fel si Sofiani si veti vedea incredibila furaciune imposibil de reparat...Ognef este ,,Groparul'' santierului si isi merita cu prisosinta renumele....trist dar adevarat ,nimanui nu ii pasa,nici Statului,nici chiar Olandezilor .... e furt si sabotaj in cea mai pura forma...
10
0
Așa zice Ozzy pe facebook (că văd că prostește și ziarele nu numai credulii) dând exemplu pe Levent dar la cât a furat Sebat de 30 de ani încoace... terenuri , afaceri e.t.c. , taxa e prea mică, mai ales câ include și taxa de protecție, alingarea cerșetorilor din fața magazinului etc ha ha ha
5
3
probabil ca dl.radu se crede la MONACO....de debiteaza aberatii
7
2
Vom supravietui la fel ca tine și mămica ta!
6
4
Cum ar fi daca toti agenti economici nu ar mai deschide pravaliile? De unde plm or sa mai incaseze taxe si impozite bugetarii? Din plua! Si atunci sa vedem cum or sa supravietuiasca bugetarii?
11
0
PUSCARIE !!!!!!!
11
2
Potrivit documentului care este în dezbatere publică, magazinele mari de tip supermarket și hypermarket ar urma să plătească taxa de autorizare de... 80.000 de lei. Cititi pana la capat.
8
1
Vrea sa stranga banii multi in bugetul primariei ca sa fure si sa imparta cu procurori asa cum se lauda Din cauza asta nu se ia nimeni de el . Articolele se dau si nimeni nu se sesizeaza .
11
2
Asta trebuie călcat pe cap,aceasta mizerie spurcata de ....dacă îl pot numi om,un imbecil, oare câte mandate mai sta la conducere acest Hitler??
15
1
aveți o șansă în vara sa scăpați de acest nemernic ,hotz, și șpăgar primar,care mai mult a demolat decât a făcut! in infect el și gașca lui de navetiști care fac naveta pe banii noștri ,a fraierilor! votam orice altceva decât acest jeggg
12
2
Ba da cine îl ține pe .asta in spate de face ce vrea în Mangalia asta ?
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510