REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 18 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6856
17.4° Constanța Miercuri, 18 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6856
 

Cristian Radu: „Ministrul Economiei nu a mișcat un deget pentru oamenii care s-au bazat pe promisiunea lui“

Cristian Radu: „Ministrul Economiei nu a mișcat un deget pentru oamenii care s-au bazat pe promisiunea lui“

A.F. 3 septembrie 2024 | 00:00 1945

Primarul Mangaliei, Cristian Radu a declarat că PSD urăște visceral Mangalia atacându-l pe ministrul Economiei spunând că acesta „are tupeu“ să vină la Mangalia și să le promită angajaților Damen că șantierul nu se va închide, să facă poze de campanie cu candidații PSD, iar apoi să nu mai miște un deget pentru toți oamenii care s-au bazat pe promisiunea lui și au fost dați afară imediat după alegeri.

Cristian Radu: „Ministrul Economiei nu a miscat un deget pentru oamenii care s-au bazat pe promisiunea lui“Cristian Radu

„De la ministrul PSD din 2002, care, prin privatizarea prost făcută, a lăsat în paragină ani de zile hotelurile din zonă, la un fost primar care a lăsat în frig orașul și până în zilele noastre, PSD urăște visceral Mangalia. 

Oare cât tupeu are ministrul Economiei să vină aici și să le promită angajaților "DAMEN" că șantierul nu se va închide, să facă poze de campanie cu candidații PSD, iar apoi să nu mai miște un deget pentru toți oamenii care s-au bazat pe promisiunea lui și au fost dați afară imediat după alegeri?

Ca imaginea să fie completă, apare un ministru al Fondurilor Europene de care n-a auzit nimeni să își demonstreze habarnismul.

Nici eu n-am auzit de acest ministru până ieri, când s-a trezit vorbind. Nu aveam de unde pentru că nu a făcut absolut nimic notabil, doar a complicat ghidurile de finanțare astfel încât să cauzeze cheltuieli suplimentare beneficiarilor, blocaje și întârzieri în accesarea fondurilor UE.

Până să apară domnul ministru, în ultimii 10 ani, Mangalia a atras peste 80 de milioane de euro cu care au fost refăcute inclusiv stațiunile turistice și falezele pe care le administrăm, iar ministrul "Habarnam" putea să caute pe internet, dacă tot nu știe ce se petrece în curtea lui. 

Când vii cu mașini cu girofaruri la petreceri pe litoral, nu ai de unde să știi că transportul public este gratuit în Mangalia și stațiunile aferente, inclusiv pentru turiști, datorită banilor europeni. Nu s-a sinchisit nici să se ridice de la chiolhanuri ca să le mulțumească echipelor care interveneau de ore bune pentru a atenua efectele unei ploi atât de puternice încât a uimit și specialiștii în domeniu. 

Dacă venea, cu toate că nu l-ar fi recunoscut nimeni pentru că are notorietatea unui stâlp de iluminat, (expresia nu îmi aparține) poate ar fi aflat și că toată infrastructura de apă din stațiunile turistice se reface acum, tot din fonduri UE, printr-un proiect accesat de RAJA, condusă la acea vreme de președintele PSD Constanța. 

Îi invit public pe ministrul Fondurilor Europene și pe ministrul Economiei Antreprenoriatului si Turismului să își facă timp, între șprițuri, și să vină joi la o ședință de lucru. Să vină amândoi alături de mine în fața investitorilor din turism pe care i-am convins cu greu să investească în hotelurile abandonate acum mulți ani din cauza colegului lor din PSD și să le spună când vor debloca fondurile pentru faleza din Olimp, surpată în urma calamității din aceste zile și pentru stațiunile Venus, Cap Aurora și Jupiter, a căror documentație o avem pregătită de trei ani, deja. Să le explice de ce în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană noul exercițiu financiar este în implementare în totalitate, iar la noi, pe anumite axe, nici măcar nu a început perioada de depunere. Să le explice de ce pierde România jumătate din banii prin PNRR. Și după ce vor explica toate acestea, să le mai explice ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului de ce i-a mințit pe toți angajații "Damen" că șantierul nu se va închide, să le spună cu ce bani își vor pregăti copiii pentru noul an școlar și unde vor locui de acum cei care stau în căminele "Damen". 

Și după ce vor explica toate lucrurile acestea, le cer celor doi miniștri iresponsabili, care se joacă fără pic de jenă cu viața oamenilor, să facă cel mai bun lucru pentru România: să își dea, amândoi, DEMISIA!“, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai la vot, ca iti promitem tot, la urma ti-o dam in bot! santierul damen, nu este in mangalia? primarul trebuie sa se ocupe de toti, chiar daca ar trebui sa se culce cu ministrul!
1
3
Primarul a fost alaturi de noi ieri. ministrul dormea in fotoliul din piele. cine scotea apa din subsoluri ? Amet de la raja și cu pompierii din oras. primarul statea in noroi cu noi si coordona. du-te ministrule la tine si vezi de treaba ta..sunteti niste hoti cu totii la bucuresti
6
2
Cred ca e primul primar care se ia la tranta cu un ministru,de fapt chiar cu doi.Big Like
7
2
Uite ba primar cu cohones! Bravo tata
12
4

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166