REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
29.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cristian RADU îi face zile NEGRE lui Mohammad MURAD, cu toate că este cel mai mare INVESTITOR în turism!

Cristian RADU îi face zile NEGRE lui Mohammad MURAD, cu toate că este cel mai mare INVESTITOR în turism!

Replica API 24 aprilie 2021 | 00:56 8658

Firma Phoenicia Express, care deţine complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp (deținută de Muhammad Murad), a chemat în judecată Primăria Mangalia solicitând obligarea U.A.T. -ului la eliberarea certificatului de urbanism, pentru imobilul aparținând reclamantei, în vederea construirii unui iluminator și a unei terase acoperite la hotel Amfiteatru, precum și la plata de daune-interese egale cu dobânda legală, calculate de la data de 10.12.2020, până la data executării obligației de a face, cu cheltuieli de judecată. Mai exact, se pare că primarul Cristian Radu nu s-a sinchisit să răspundă la cererea privind eliberarea certificatului în cauză. Însă, de cum s-a văzut chemat în instanță, surpriză!, Radu a și rezolvat problema. Vă reamintim că Pheonicia Express este firma lui Mohammad Murad, care, în anul 2020, a candidat la Primăria Mangalia chiar împotriva actualului primar, Radu Cristian.

Motivarea cererii

În motivarea cererii, reclamanta (Phoenicia Express) a arătat că, în calitate de proprietar al imobilului situat în stațiunea Olimp, a solicitat Primăriei, eliberarea certificatului de urbanism, în vederea edificării unui luminator și a unei terase acoperite pentru hotelul Amfiteatru, solicitare care, însă, nu a primit răspuns.

În data de 04.01.2021, societatea reclamantă a revenit cu o noua adresă înregistrată sub nr. 129/04.01.2021, prin care arată că nu a primit niciun răspuns la solicitarea din noiembrie, atrăgând atenția autorităților asupra întârzierii nelegale a autorizării executării unor lucrări în beneficiul turiștilor, pentru sezonul estival 2021.

Ce a spus Primăria

Primăria Mangalia a formulat și depus întâmpinare, prin care a solicitat instanței respingerea cererii ca lipsită de interes, iar pe fondul cererii respingerea acțiunii ca neîntemeiată. Pârâta a arătat că a invocat excepția lipsei de interes, având în vedere faptul că autoritatea publică locală a răspuns solicitării și a soluționat cererea reclamantei în scris, emițând Certificatul de Urbanism nr. 136 din data de 01.03.2021 în scopul obținerii autorizației de construire, iar în subsidiar a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată, având în vedere faptul că nu ne aflăm în situația prevăzută de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 554/2004, respectiv refuzul nejustificat de soluționare a unei cereri. Față de aceste motive, având în vedere faptul că autoritatea publică locală a răspuns solicitării și a soluționat cererea reclamantei înregistrată, prin emiterea Certificatului de urbanism nr.136/01.03.2021, pârâta a solicitat respingerea acțiunii ca lipsită de interes.

Ce a spus instanța

Tribunalul a constatat că, pe parcursul derulării procesului, pârâtul a emis Certificatul de Urbanism nr. 136 din 01.03.2021 în scopul: obținerii autorizației de construire cu mențiunea că „prezentul certificat de urbanism poate fi utilizat", în scopul declarat: CONSTRUIRE LUMINATOR ȘI TERASE ACOPERITE - HOTEL AMFITEATRU, cu respectarea reglementărilor urbanistice menționate în cuprinsul certificatului de urbanism. Față de cele expuse, instanța a constatat că cererea reclamantului și care vizează refuzul de soluționare cerere a rămas fără obiect, motiv pentru care va fi admisă excepția lipsei de obiect și va fi respins acest capăt de cerere ca rămas fără obiect. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Murad , nu sunt politic nici fan Radu , dar teai laudat ca investesti multi bani in olimp , dar pana acum nu se vede decat ca ai schimbat geamurile , orasul Mangalia nu sunt sclavii tai bai fr@iere. Cat despre orasul nostru nici macar o banca nu sa vopsit pt primavara .De asta ne injosesc oameni ca Murad.
1
0
Te-am aflat care esti si comentezi aiurea , nu mai dureaza mult si te vei muta din oras ! Iti arat eu fitsa
0
4
Foarte bine Cristi Radu. Arabii nu trebuie sa uite niciodata ca in tara asta ei sunt tolerati si nu privilegiati.
15
7
Raducanule nenorocit,multe rele ai facut cand erai la circulatie!
8
3
Muhhamad se face de ras cu Litoral tv unde rade ca boul mitocanul caraghios Valentin Coman. Marele nepriceput Leo seful lor il sustine pe micul VC fara sa stie de ce.
19
4
Este implicat si Cristi Bozolan de la Politie care il acopera pe alt dealer din Mangalia si anume pe finul lui unu zis Verde! Se mai vand multe droguri si in zona La Moara tot in Mangalia. Direct la puscarie cu toti vanzatorii de moarte !!!
20
0
Raducanu Razvan din Mangalia fiu de fost politist este un criminal nenorocit a omorat lumea cu drogurile lui!! Si o sa mai omoare si pe altii cu drogurile Alo Diicotu! Raducanu Razvan si Cristi Dafina vand droguri atat in Mangalia cat si prin Constanta!
20
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016