REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
20.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Cristina Rizea crede că trenul metropolitan se mișcă greu din cauza intereselor politice!

Cristina Rizea crede că trenul metropolitan se mișcă greu din cauza intereselor politice!

Virgil STOIAN 25 ianuarie 2024 | 00:00 2360

Deputata Cristina Rizea a venit, în urmă cu ceva timp cu o ideea implementării unui tren metropolitan pentru zona de litoral. Ruta ar fi Constanța – Tomis Plus – Ovidiu – Lumina – Năvodari – Corbu. Proiectul se află acum în mâinile viceprimarului Ionuț Rusu, însă Rizea spune că așteaptă și documentațiile de la primarii din județ. De la unii... căci alții se mișcă greu pentru că au interzis de la partid. 

Cristina Rizea crede ca trenul metropolitan se misca greu din cauza intereselor politice! Cristina Rizea

Trenul Metropolitan Constanța reprezintă o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii de transport public în 2021-2027. Trenurile metropolitane reprezintă o componentă importantă a strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare până în 2027 iar finanțarea de care poate beneficia României, pentru investiții de acest tip este de 1,5 miliarde euro. În cadrul acestei finanțări 85% din valoarea proiectelor este suportata din fonduri europene și încă 13% din bugetul de stat.

Potrivit Cristinei Rizea, proiectul depinde acum doar de Primăria Constanța: „În momentul de față, depinde strict de cum se mișcă Primăria Constanța. Proiectul este în subordinea viceprimarului Rusu, el fiind cel care răspunde proiectul respectiv. Ultima oară când am vorbit cu el, aștepta documentația pentru ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară). Pe de altă parte, am mai vorbit cu ceilalți primari și s-au apucat să pregătească documentația pentru a face alte ADI-uri mai mici, spunând că s-ar mișca lucrurile mai repede așa. Avem și partea de primari care nu s-au implicat deloc, din câte am înțeles au avut interzis de la partid. Este o ocazie unică pentru județul nostru de a accesa 300 de milioane de euro, iar aici nu mai este nevoie de politică ci de a avea o mobilitate mai bună.

Cristina Rizea crede ca trenul metropolitan se misca greu din cauza intereselor politice! Traseul trenului metropolitan Constanța

Deputata este hotărâtă, deocamdată, să nu intre în vreun partid și a spus un nu hotărât candidaturii la un post de europarlamentar: „Deocamdată, sunt independentă și așa voi rămâne. Nu m-am gândit până acum să intru în vreun alt partid. Nu mă gândesc la europarlamentare, consider că oamenii care merg acolo trebuie să aibă experiență în administrație, trebuie să aibă niște realizări. Am fost acolo de multe ori, știu de ce abilități ai nevoie și eu personal cred că mai am nevoie de experiență pentru așa ceva. Eu cred că te duci acolo ca să muncești pentru țara ta, să aduci plus valoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai repede faceti un traseu de teleferic .
1
0
Insistati mai mult pentru trenul metropolitan. Se vede de la o posta ca exista interese pe traseul Navodari Constanta si sa vedem cum actioneaza DNA pentru sigur se da si se ia spaga pentru mentinerea traseului. Macar daca pornea CT Bus cu traseele promise atunci nu era problema dar fara nimic sigur e cu spaga.
0
0
Mare lucru sa pună niște vagoane pe liniile deja existente, credeam ca este vorba de ceva rapid și un traseu nou
1
0
Nu era vorba ca faceti un metrou? Acum vorbiti de un tren...macar o pista de biciclisti si tot ar fi ceva...Dar nuuuu....voi de fapt nu vreti decat spagi...e simplu/
3
0
la ce idei scoate "capul" tau, ce partid te-ar vrea? ce frecventa, citi calatori, etc, costuri, fezabilitate,....
4
3
Voturi. Bate campii
8
4
USR i au furat de au rupt in scutul timp cat au stat la guvernare , tradatori de neam si tara , demagogi ! Au distrus Si falimentat Romania cu PNNR -ul si furtul secolului de 1 miliard de euri pe seruri in pandemie !
15
10
Nu ea trăgea cu legalizarea unor chestii de fumat nelegale ?Și după aia s a schimbat,că ea e contra drogurilor.Exact după cum bate vântul.
11
6
Sarut mana Doamna Cristina. Sunteti o frumoasa. Multumesc. Sa nu se mai intample
7
6
Eu o votez pe asta că ne face trenu
10
6

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212