REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
20.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Cristinel Dragomir explică de ce este haos în Constanța

Cristinel Dragomir explică de ce este haos în Constanța

Replica API 29 mai 2022 | 22:48 2612

Orașul Constanța pare a fi ”acoperit” de șantiere, însă fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța consideră că această situație este una îmbucurătoare, o dovadă că se mișcă ceva la nivelul localității. Acesta explică, totodată, motivul pentru care, de luni de zile, orașul este ”asaltat” de lucrări. ”Sunt pentru șantiere, să se meargă mai departe”, a spus Dragomir.

Constanța pare a fi un oraș ”îngropat” în șantiere, mai multe lucrări având loc pe diferite străzi din interiorul localității. Locuitorii sunt revoltați pentru ”întârzieri”, considerând astfel că timpul este mult prea îndelungat în ceea ce privește executarea lucrării, dar și finalizarea acesteia. ”De atâtea luni suntem obligați să ocolim, pare că nu mai termină. S-au apucat de ceva, să termine, apoi să înceapă altă lucrare” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Sezonul estival se apropie, iar turiștii sunt primiți în plin șantier. Aceștia sunt dezamăgiți de aspectul orașului de la acest moment și speră ca totuși, în curând, să se finalizeze lucrările. ”Sperăm să se termine repede. Vrem să petrecem un sejur la mare… nu te poți deplasa prea mult, dai peste șantiere la tot pasul” , a declarat un bărbat pentru ziarul Replica.

De altfel, sunt și situații în care locuitorii se simt în pericol atunci când pășesc pe străzile pline de gropi. Amintim că în data de 21 mai, în imediata apropiere a orei 12:00, Adriana Cristina Oprea, fost inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Constanța, a fost una dintre victimele gropilor de pe strada Mihai Viteazu sau ,,gropile primarului Chițac”, așa cum le numește femeia. Din păcate, aceasta a fost transportată la spital, unde i-a fost cusută buza.

Totuși, Cristinel Dragomir, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, consideră că șantierele din orașul de la malul mării sunt un plus, o dovadă a faptului că există schimbare și, totodată, că ” se mișcă ceva” .

Acesta explică de asemenea și motivele pentru care Constanța este în stadiul acesta la momentul actual.

Cristinel Dragomir

”Eu mă bucur că sunt atâtea șantiere în Constanța, înseamnă că se mișcă ceva. Pentru cine nu întelege ce înseamnă absorbția asta de fonduri europene, n-o să înteleagă de ce se apucă vara să sape. În România, nu ai voie să faci cheltuieli decât prin exercițiul bugetar, ceea ce este o prostie prin Legea Finanțelor Publice în România. Tot ce se face cu bani de la Guvernul României, trebuie consumat anul acesta în acest exercițiu bugetar. Din păcate, și nu înțeleg de ce nu se schimbă asta în Codul Fiscal, exercițiul bugetar este 1 ianuarie - 31 decembrie anul respectiv, deci prin urmare eu l-aș face 1 martie - 1 martie. Nu se face aproape nimic până la 1 martie. În momentul în care tu îți aprobi banii în buget, tu demarezi procedurile de licitație. Dacă tu demarezi în aprilie, orice licitație nu se poate termina mai devreme de 45 de zile. Nu se termină oricum că există contestații, se mai cer lămuriri… Te duci la 1 iulie și te trezești că un excavator sapă în mijlocul stațiunii Mamaia. Ba mai mult, s-au mai dat niște reglementări că în perioada 1 iulie - 1 septembrie nu se poate lucra. Și te trezești că la 1 noiembrie, 1 decembrie că omul nu poate termina lucrarea. Noi românii, ne-am pus piedici singuri. Tot timpul suntem într-o criză… toate lucrurile se întâmplă pe ultima sută de metri. Trebuia să simplificăm mai mult și să dăm mai multă autoritate autorităților locale. În România, autoritățile locale sunt legate de mâini și de picioare în ziua de azi. Sunt pentru șantiere, să se meargă mai departe” , a declarat Cristinel Dragomir, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fasole cel mai bun primar .Nu a facut nimic in oras ,nu a deranjat pe nimeni cu santierele . Daca mai statea putin retroceda si strazile si scapam de santierul a**a .
1
0
De doua luni ,in zona Dacia, nu se face nimic. Au adus borduri , le-au lasat pe carosabil , de nu mai vezi sa dai prioritate daca vrei sa iesi in bulevard. Daca parcam noi asa , eram imediat amendati. Dupa ce au asfaltat , sa spart teava care au montato . De anul trecut de la tomis 3 p**a la Dacia schimba o teava , asfalteaza dupa care iar sapa. Bataie de joc .
1
0
E o incregatura de care nu vom scapa niciodata. Atata timp cat toate institutiile de control sunt politizate nu vom avea niciodata nici o realizare. Unde este ISC-ul? Sa amendeze aceste firme de apartament care profita de banul public in detrimentul rabdarii constatenilor. Nu sunt panouri de identificare sa stim si noi ce firme se chinuie pe acolo.
1
0
De ce ii dati asa mare importanta acestui individ din gasca lui Mazare? Este individul care a vrut sa politizeze si fotbalul judetean , dar nu i-a iesit.
1
0
Cristinel sa iti luam familia in po la pentru ca tot esti tu multumit cu distrugerea orasului. Se misca piticii in capul trau si a amiralului idiot
2
0
Aveti incredere in Wergil Chitac.
1
0
A**a fac liberali lui cacat . La nivel national nu doar la Constanta . Am fost noi dezamagiti de psd-isti . Liberali au pus capac . Si ca sa fie treaba ca la carte , s-au unit doua ciume . Adica daca este sa se fure sa nu mai fie cine sa traga alarma . Daca AUR ii deconspira , fac front comun si ii cenzureaza pe auristi prin toate mijloacele . DEOCAMDATA , AUR SUNT SINGURI CARE SUNT IN OPOZITIE . PNL , PSD , UDMR , USR SE AFLA LA CIOLAN .
2
0
Turnatorii turnatorilor! Sifoane e putin spus! Prin muscatul de cur al lui Mazare si Constantinescu si-au asigurat spatele... cred ei. Dar timpul ii va trezi la realitate... asa cum merita.
4
0
O vedem si o simtim.sabotajul politic din care noi suferim.acolo unde amiralu incepe ceva vine raja lu str oe si are treaba.este un plan diabolic prin care se incearca recastigarea primariei la urmatoarele alegeri.daca iei la pas santierele vezi raja peste tot.varianta stefan cel mare samd.peste tot lucrarile raja in curs.intarziate deliberat.nu iti trebuie doctorate sa iti dai seama ce se intampla.a plecat str oe de la raja dar are oameni bine infipti acolo iar a**a e arma psd in cta.de suferit noi suferim.lor nu le pasa.ca e psd pnl usr aceiasi clasa politica infecta cu afaceri impreuna
0
1
Cine il tot promoveaza pe tiganul a**a nespalat? Se stie ca e sifonul parchetului si informator la securitate de cand era mic E investitia lui Babinciuc sau a lui Moisoiu chiar atat de mare in jagardea? Nu are nicio pregatire seioasa, e incult, semidoct si agramat si bun de puscarie Romani nu mai sunt
2
0
Dar de cei 25% din lucrare pe care primarul ii cere nu nimic
1
0
Zece la suta, de aia sunt santiere fara sfarsit.
1
0
Se lucreaza pe sistemu cine face si desface toata ziua are ce face. De ce nu se lucreaza noaptea ???
1
0
Cine a facut codul fiscal asa zisele cappeye luminate
1
0
Baroni la ciolan
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768