REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 12 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6880
19.4° Constanța Sâmbătă, 12 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6880
 

Cristinel Dragomir: PNL merge pe același stil de propagandă: „PSD-ul miroase urât, e învechit și comunist!”. Video

Cristinel Dragomir: PNL merge pe același stil de propagandă: „PSD-ul miroase urât, e învechit și comunist!”. Video

Mirela PASCAL 12 octombrie 2024 | 00:00 1223

Cristinel Dragomir, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, s-a aflat vineri, 11 octombrie, în studioul Replica, unde a dezbătut subiecte politice de interes național și local. Dragomir a vorbit despre șansele candidaților la alegerile prezidențiale, mizând pe Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte, și nu pe Nicolae Ciucă, pe care-l consideră o catastrofă. De asemenea, Dragomir a vorbit și despre candidații PSD din Constanța la alegerile parlamentare, și despre motivele pentru care social democrații nu au stabilit, încă, lista de candidați.

Cristinel Dragomir: PNL merge pe acelasi stil de propaganda: „PSD-ul miroase urat, e invechit si comunist!”. Video

În debutul interviului, Cristinel Dragomir a vorbit despre scandalurile penale de la nivel național. Dosarele vin, așa, pe bandă rulantă. Unul de la PSD, unul de la PNL, unul de la Geoană, unul de la USR...  ca să distragă atenția de la campania electorală, zice Dragomir.

În ultimele zile, în viața politică, există puțină efervescență. E atipic. Eu personal am mai trăit vremurile astea când, înainte de campania electorală, începea DNA-ul, DIICOT-ul, ca și acum, dacă ați observat de vreo două zile, și-a intrat în rol aparatul. Dosarele vin, așa, pe bandă rulantă. Unul de la PSD, unul de la PNL, unul de la Geoană, unul de la USR... ca să distragă atenția de la campania electorală, pentru că avem niște candidați care, din păcate, aproape toți, cu una-două excepții, nu au ce să ne spună. Nu vedeți că nimeni nu e preocupat să explice de vrea să fie președinte. Nimeni nu ne spune nimic. Ca să poți să îți duci candidatul în turul 2 este suficient să îți pui aparatul de partid la lucru, pentru că PNL și PSD sunt, într-adevăr, două partide extraordinar de mari. Dacă mai țineți minte, înainte de locale, toți cântau prohodul PNL-ului, dar forța lor din teritoriu s-a văzut. Până și în Constanța au câștigat alegerile, cu peste 35% la Consiliul Județean. PSD-ul, cu toate stângăciile lor la nivel județean, tot au 25%, adică în scorul partidului, ca la alegerile trecute. Prin urmare, dacă aparatul lucrează, ei își duc lejer candidații în turul 2 și atunci, sigur, o să avem și noi câteva săptămâni de campanie adevărată”.

Cristinel Dragomir: PNL merge pe acelasi stil de propaganda: „PSD-ul miroase urat, e invechit si comunist!”. Video

Dragomir: Judecătorii de la CCR sunt numiți politic, dar nu sunt obligați să devină sluga partidelor.

Cristinel Dragomir a comentat și decizia CCR privind eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni.
Decizia mi se pare nelalocul ei. Nu este prima decizie a CCR-ului care mi s-a părut mie nelalocul ei. Curtea Constituțională a României a acceptat să intre în jocurile astea murdare, încă de pe timpul lui Băsescu, și prin urmare nu o să îi mai spele nimeni. Sunt foarte multe decizii constituționale care mie mi se pare că într-un context, poate că ea este corectă, însă dacă nouă nu ne explică nimeni, pe înțelesul nostru, o să ne fie greu. CCR este politizată, 100%. Membrii CCR-ului sunt aleși după criteriul politic. Ei sunt puși de Parlamentul României, care este, iminente, politic. Însă când ei depun jurământul și nu sunt obligați să devină sluga partidelor. Ei fac chestia asta din exces de zel”, a adăugat Dragomir.

Dragomir l-ar fi văzut candidat pe Crin Antonescu din partea PNL

Întrebat cum vede bătălia dintre Ciucă și Ciolacu, la prezidențiale, Dragomir a precizat: „Eu îl cunosc pe Marcel Ciolacu încă de când era secretarul organizației la Buzău, iar eu eram secretarul organizației la Constanța. Ne-am întâlnit de foarte multe ori și Marcel este un politician foarte abil și e foarte bine intenționat. Eu nici nu-l urmăresc atent, pentru că eu dacă îl cunosc, știu, am o părere. Însă, Ciucă e catastrofal, adică la orice ieșire... eu nu știu cum partidul mai rezistă! Pentru că partidul trebuie, ca la orice ieșire a lui Ciucă, să intervină o zi, două să repere. Dacă decideam eu, îl puneam direct pe Crin Antonescu candidat și cred că câștiga. (...) Atât PSD, cât și PNL își vor pregăti lupta pentru turul 2. Am observat că în toată chestiunea asta, PNL merge pe același stil de propagandă, «PSD-ul miroase urât, e învechit și comunist, e nenorocit, iar noi suntem dreapta!»

Dragomir: Mă surprinde totuși lipsa de reacție a PSD-ului

De la București, revenim pe meleagurile constănțene și la politica locală. Vin și alegerile parlamentare, iar PSD a rămas singurul partid care nu și-a definitivat listele de candidați. „La Constanța vedem aceeași bâlbâială la PSD, care a fost și la locale. Vedem PNL-ul care a furat startul deja, pentru că oamenii au stabilit, nu au existat discuții, ăla e primul la Senat, ăla e primul la Cameră, ăla e al doilea și așa mai departe. Pe mine mă surprinde totuși lipsa de reacție a PSD-ului, care să pună capăt discuțiilor. Eu am înțeles că organizația locală PSD s-a dus cu o propunere la București, care nu s-a acceptat, și în loc să o clarifice, au amânat-o până în ultima zi. Eu nu am înțeles de ce este atâta bătaie. Probabil că simt și ei că nu o să aibă un rezultat foarte bun, pentru că trebuie să recunoaștem că alegerile locale au fost un insucces, ci nicidecum au fost prezentate. Ar trebui să ne spună președintele organizației de ce a fost refuzată lista de candidați la București. Marea majoritate au fost aprobați. Am avut exemplul de la locale și nu înțeleg de ce nu s-a învățat lecția asta. Ezitarea asta nu poate să-ți aducă decât alte probleme suplimentare. Nu-ți face niciun avantaj că ești pe ultima sută de metri”, a adăugat Dragomir.

Organizația Municipală și Felix Stroe nu-l acceptă sub nicio formă pe Făgădău candidat la Camera Deputaților

Cristinel Dragomir explică de ce nu a anunțat PSD, până acum, candidații. Decebal Făgădău i-a ținut pe loc. „Cred că mărul discordiei este Decebal Făgădău, pe care nu-l acceptă sub nicio formă, probabil că nici Organizația Municipală, și nici Felix Stroe. Dacă mai țineți minte atunci când au venit de la București cu varianta Horia Constantinescu, candidat la Primăria Constanța, a fost o conferință de presă la care a participat toată crema PSD, inclusiv Decebal Făgădău prezent, Felix Stroe a spus: «Am stabilit, Decebal Făgădău îl va susține pe Horia Constantinescu și va deschide lista la Camera Deputaților.» Eu am luat de bun ce s-a discutat la conferința de presă. Organizația județeană nu-și dorește să deschidă lista la Camera Deputaților Decebal Făgădău. Dacă mă întrebați pe mine, personal, Decebal este un plus pentru Organizația Județeană. Cred că luni este ultima zi de depunere a candidaturilor. Trebuie să pregătească hârtiile. Dacă s-a hotărât pe surse, o să avem o informație”, a precizat Dragomir.

Decebal Făgădău va deschide lista la Camera Deputaților

Cum vede, în cele din urmă, Dragomir  lista de candidați la parlamentare? „Primul la Senat va fi Felix Stroe, bănuiesc că-și dorește un nou mandat. Mai are patru ani de zile, dacă mai ține organizația județeană la nivelul ăsta. Poate sunt puțin răutăcios, însă să nu ai un primar de municipiu, să nu ai decât un oraș din opt, să nu ai președinția Consiliului Județean, să nu ai un scor mai mare 25%, în 2020, după patru ani de zile să nu ai un primar de municipiu din opt, să nu ai un primar de oraș din opt, să n-ai Consiliu Județean, să nu ai mai mult de 25%, ce pretenții poți să mai ai? Eu nu îi înțeleg nici pe cei de la București, pentru că este simplu. Revenind, Stroe va fi primul la Senat, probabil Brăiloiu al doilea. Primul, la Camera Deputaților va fi Decebal Făgădău, pe doi cineva de la București. Probabil pe poziția 3 Cristina Dumitrache. Cam atât, că restul nu contează. PSD nu are cum să ia peste 30% la Constanța.

Video 1:

Dragomir: USR-ul nu poate să facă opoziție cu Stelian Ion

Cristinel Dragomir a vorbit și despre USR Constanța dar, în special, despre Stelian Ion. „USR-ul nu poate să facă opoziție cu Stelian Ion. E rușinos. Omul ăsta e absolut neesențial. Nu se poate să fii de atâta timp în politică și să n-ai o dată o părere despre un subiect (decât să te plângi, că ăla face, că ăla e nenorocit, că numai voi, că numai tâmpiți). Băi, omule, trebuie să ai și tu o părere. Sper să fi fost ultima dată când a candidat Stelian Ion pe la Constanța, ca să avem puțină competiție și pe aici. Ai dat rateu o dată, ai dat rateu de două ori, ai dat rateu de trei ori… USR s-a rupt din cauza liderului, zero barat. Nu se poate. Măi, în primul rând trebuie să acționezi într-o echipă”, a adăugat fostul secretar executiv al PSD.

Subprefectul PSD Marilena Dragnea, catastrofa din administrația locală

Face ce face Dragomir și tot la PSD se întoarce... și ajunge la Marilena Dragnea, catastrofa PSD din administrația publică locală. „Și PSD tot din cauza liderului a pierdut. Nu există altă explicație. V-am spus. A pierdut tot. Nu le fac eu analiza, să și-o facă ei, dacă ei sunt mulțumiți. Ca să nu mai vorbesc de catastrofa din administrația locală, care e Subprefectul Constanței. Nu știe nimeni cine. Dacă dumneavoastră ați auzit un lucru făcut de ea... Despre ce discutăm?! Cine-i de vină? Ați văzut, Silviu Coșa s-a mișcat, a fost activ, a fost recompensat; omul și-a făcut treaba. Deci nu-l ridic eu Silviu Coșea, nici nu-i treaba mea, ne cunoaștem, nu mai avem așa de... Am avut dialog instituțional la un moment dat.  Ați auzit pe cineva de la partid să zică (n.red. despre Marilena Dragnea) «Mulțumim doamnei că a venit și...». Păi ea ce e... Ce atribuții are, de exemplu?”.

Dragomir: Chițac a fost ales pe bune pentru al doilea mandat. Să îi mulțumim lui Dumnezeu că e el primar și nu Stelian Ion

Revenind la PNL, l-am întrebat pe Cristinel Dragomir cum se mai înțelege cu Vergil Chițac. „Am o relație ok. N-a fost să fie să lucrăm împreună. Pentru mine a fost o surpriză că Vergil Chițac a câștigat detașat primăria. E normal ca un om care este primar în funcție să aibă prima șansă. Am fost surprins. Sincer, nu credeam că o să câștige alegerile. Mi-am învățat lecția: Poporul are întotdeauna dreptate. Și dacă poporul a ales… Indiferent ce discuții avem noi, că se fură… Nu, domnule. A fost ales pe bune. Să îi mulțumim lui Dumnezeu că e Vergil Chițac primar și că nu e Stelian Ion. Măcar aveam un primar care are habar de anumite lucruri. Decidenții din ultimii ani au promovat foarte mulți habarniști în anumite funcții publice. Acum culegem roadele acestor inserări care s-au făcut. Și nu vorbesc numai de administrația locală. Și administrația centrală este un dezastru”.

Video 2:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

 

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358