REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.3° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
15.3° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Cristoiu, despre Șoșoacă: „Este o dronă a Sistemului care se bășește cu gaz sarin!“ Video

Cristoiu, despre Șoșoacă: „Este o dronă a Sistemului care se bășește cu gaz sarin!“ Video

Mariana MURAT 9 octombrie 2024 | 00:00 582

Într-una din edițiile antologice ale Jurnalului său TV, de la începutul acestui an, cunoscutul gazetar Ion Cristoiu i-a făcut o radiografie la sânge „dronei Sistemului“ Diana Șoșoacă care, acum, în urma controversatei decizii a Curții Constituționale prin care i se interzice participarea la alegerile prezidențiale, a fost transformată în „martiră națională“ de către posibile „forțe oculte“, după cum consideră apreciatul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob în articolul „Cineva și-a propus «sanctificarea» Șoșoacăi“. De altfel, reputatul scriitor al istoriei zilei și analist al scenei politice din România, Ion Cristoiu, afirmă în emisiunea sa că scandalul Șoșoacă este „o operațiune a Serviciilor aprobată de Klaus Iohannis.“

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoDiana Iovanovici Șoșoacă și Ion Cristoiu

Ion Cristoiu este un jurnalist, scriitor, analist politic român și o figură controversată ca persoană publică românească din cauza activității sale din perioada comunistă. La începuturile acestui an, acesta a decis să pună, din nou, cărțile pe față în ceea ce o privește pe Diana Iovanovici Șoșoacă. Mai mult decât atât, Cristoiu a mai afirmat și o așa-zisă alianță a partidelor PSD-S.O.S, concepută special pentru exterminarea AUR, partidul aspirant pentru scaunul de la Cotroceni. 

Ajungem astfel la cel mai grav caz din ultima vreme, și anume cazul Diana Șoșoacă. Diana Șoșoacă mi-a dat mie primul ei interviu după ce a ajuns senatoare. Mi l-a dat mie la Aleph News.  Contrar a ce spuneau toți, contrar a ce spun toți acum, ea nu este o nebună. Ea este o mare actriță.

Și toate acestea le făcea pentru că ea a ajuns senatoare și faimoasă, în contextul în care, în timpul pandemiei, la Iași, nu s-a dat voie credincioșilor să, nu știu, să stea la pelerinaj sau să pupe moaștele. Și ea, pe drept cuvânt, corectă, atât, corectă, atunci a făcut gălăgie și atunci s-a întâmplat ceva (deși în particular susținea că ea „nu pupă oase” - n.n.). Și eu am spus (după ce am luat acest interviu, dar și înainte) că Diana Șoșoacă își face la rece toate aceste spectacole pentru că și-a dat seama că îi aduc avantaj, a declarat analistul.

A intrat în AUR și a continuat „circul“

Făcând o scurtă istorioară, Cristoiu a povestit și despre momentul înscrierii în AUR a Dianei Șoșoacă, care sub comanda lui George Simion începuse să devină un partid din ce în ce mai cunoscut. 

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoGeorge Simion - AUR

„A intrat în AUR și a continuat. Pe drept cuvânt, ăia trebuiau s-o dea afară,  pentru că ea s-a obișnuit... încă odată:  Există actori (eu am fost și cronicar de teatru) care, chiar mari, care se distrug din nevoia de a fi aplaudați. Adică el, la un moment dat, râgâie din greșeală în Hamlet al lui Shakespeare. Și sala râde, naiba știe... Și-atuncea, din acel moment, indiferent ce piesă o fi, cum să zic, tragedie, comedie, el râgâie  - că vrea aplauze. 

Diana Șoșoacă s-a obișnuit cu aceste aplauze, să vorbească presa despre ea și și-a zis băi, e rentabil. Dar în momentul în care s-a înscris în AUR și pe măsură ce AUR sub comanda lui George Simion a început să devină partid frecventabil, manifestările ei stridente, țățismele ei, dronismele ei, spectacolele ei de mahala, au început să fie contraproductive”, a mai afirmat Cristoiu.

Mergând mai departe, acesta a mai declarat că imediat după plecarea din partidul lui Simion, Șoșoacă și-a format propriul partid unde a făcut jocurile Sistemului.

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoGeorge Simion - AUR și Diana Iovanovici Șoșoacă - S.O.S

Cristoiu: Pe ce pune ea gura începe să pută

„A plecat din AUR, a plecat și a [înființat?] un partid. Habar n-am unde îi e sediul, ce program are... a avut congres... Un partid... Și a continuat această, cum să-i spun, această ipostază de dronă. Ea a făcut până acum numai jocurile Sistemului. Numai jocurile Sistemului! Numai jocurile. Vă dau un exemplu. Tot pe ce pune ea gura începe să pută.

Repet. Este ca atunci când punem o bucată de friptura, nu știu... o mănâncă un câine și nu mai mănânci și tu ca a mâncat-o ăla. Nu mai spun cine ce poate mânca. Și atunci Sistemul a început să o folosească ca pe un idiot util. Bănuiesc că în orb, bănuiesc că are și în jurul ei acolo tot felul de acoperiți și când e nevoie de compromis ceva e trimisă ea! A avut loc ședința la buget, care fusese o porcărie  - improvizat bugetul peste noapte, făcut repede, repede, repede -  s-a dus...  Simion.  A venit ea și și-a pus poalele în cap. S-a terminat totul... Nimeni n-a mai reținut că au fost nereguli... Așa... Și pe fondul acestui scandal, Puterea, sprijinită de sistem, a trecut fluierând bugetul, n-a mai observat nimeni, spune Ion Cristoiu.

A spus peste tot: „Io-s cu Putin!“

Legat de războiul din Ucraina, Cristoiu a declarat că poziția României a fost compromisă de Șoșoacă.

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoDiana Iovanovici Șoșoacă - S.O.S.

„În România există mai mulți oameni, și eu mă număr printre ei, care cerem în relația, în atitudinea, poziția noastră față de războiul din Ucraina, o anumită înțelepciune că suntem țară aicea mică... Nu are niciun rost să-ți îndeplinești rolul de maidanez al NATO sau al americanilor. Și atunci, în tot ce am scris eu, tot ce am spus eu, de exemplu, am zis bă, nu mă manipulați pe mine cu prostiile. Toți din toată acesta tendință, toată această încercare de a fi mai reci, mai obiectivi, mai puțin slugarnici a fost compromisă de Șoșoacă.  

Și mulți dintre noi nu suntem. Nu că ne-am teme, nu știu, dar nu suntem. Vladimir Putin e rus și urmărește interesele țării sale, e antioccidental, e antidemocratic, e treaba lui, dar eu nu pot să-l sprijin... și invadarea a fost un act ilegal din punct de vedere al dreptului internațional. Bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiu tâmpit să spun tot felul de prostii despre el. A compromis și asta.

Video 1:

A venit ziua lui Eminescu. Nu știa despre Eminescu. Toată lumea a vorbit despre Șoșoacă și Eminescu. Unde este o manifestare care poate să aibă o anumită credibilitate, apare Șoșoacă. Faci o dezbatere.

Vrei să faci o dezbatere? Uite, voiai să faci o dezbatere foarte importantă despre această ticăloșie care este aprobarea în secret a unui acord de securitate, de garanție de securitate cu Ucraina. Care presupune eforturi uriașe. Gândiți vă că l-au pus pe Prelipceanu și pe nefericita de Lili Ruse să spună în direct, da-n direct: „Cum, nu-i adevărat!”, deși chiar ei scriseseră pe mai multe site-uri.

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoLili Ruse și Cosmin Prelipceanu

Deci e clar, Sistemul și Sistemul care este înrobit și SRI și ala occidental, al americanilor, vrea neapărat acest tratat care înlocuiește garanțiile date de NATO... Ei pot să semneze orice tratat! Problema este că ei îl țin în chiloți, îl țin ascuns. Da, domnule!  Și au dat ordin la tot felul de pițifelnici și la tot felul de năimiți să zică că nu-i așa. Așa e! Poți ieși să spui da, uite domn'e, așa este. Noi vom face. Nu înseamnă că vom trimite trupe.”, a declarat Ion Cristoiu.

Ei, na, că vine Șoșoacă! S-a terminat!

În legătură cu lupta lui Șoșoacă pentru drepturile cetățenilor, Crîstoiu a mai spus că aceasta minte poporul cu televizorul și că adevăratul scop este de a compromite drepturile cetățenilor, având în vedere că este folosită de așa zisul „ sistem”. Mai mult decât atât, acesta a mai vorbit și despre o așa zisă misiune a Dianei Șoșoacă, primită chiar de la Marcel Ciolacu, tot un om al sistemului, pentru a reduce electoral partidul AUR.

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoMarcel Ciolacu- PSD și Diana Șoșoacă- S.O.S

Șoșoacă este o dronă primejdioasă, o dronă, care este cu gaz sarin

„Tot ce este naționalism autentic, tot ce este interes național, tot ce sunt libertățile - ea a compromis și ideea de apărare a drepturilor. Ați văzut cu fermierii - și la ea s-a dus atunci televiziunea. Acolo îi lua pe-ăia, pe jandarmi.... Nu așa. Ea vorbește în numele  drepturilor cetățenești, compromițând drepturile cetățenești. Că nu așa se face.Deci, stimați telespectatori, este o dronă. O dronă primejdioasă, o dronă, cum se spune, care este cu gaz sarin, unde apare... o trimit ăia: „Băi avem o problemă” - acolo se adună. Eu nu știu ce să zic... E ceva cu Ucraina? Vine Șosoacă! A venit , s-a rupt filmul!

 

„Eu vă spun așa: Imaginați-vă, de ce este ea folosită? Unu: de compromitere a ceea ce este...  adică acolo unde jandarmii nu și pot permite să dea cu bulanul, acolo unde până și presa lor năimită nu se compromite să mănânce rahat cu lingura, o trimit pe ea. A doua misiune a ei, care este chiar o mare ticăloșie, este - și este primită de la Marcel Ciolacu, un alt om al Sistemului -, și anume de a  reduce electoral AUR.  

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoMarcel Ciolacu- PSD, Diana Șoșoacă- S.O.S și George Simion- AUR

Am multe obiecții față de AUR, dar nu pot să nu observ că în ultima vreme nu știu din ce motive, poate că stă bine în sondaje, George Simion încearcă să facă -fără să renunțe la  programul partidului - suveranist, sa se facă acceptabil, inclusiv pe plan internațional. Ei, cea mai buna, dacă ați observat.”, a mai relatat acesta.

De ce nu se luptă Șoșoacă cu PSD?

Cunoscutul gazetar Ion Cristoiu, a făcut lumină și în cazul luptei Dianei Șoșoacă cu toți reprezentanții marilor partide din țară, mai puțin cu PSD, și cum a ajuns aceasta să îi țină trena lui Ciolacu la prezidențiale. 

„De ce se lupta ea, mă, cu AUR? De ce nu se luptă cu PSD? A fost vreodată la vreo manifestare useristă? S-o spargă? Nuu! Nu. Ea este întotdeauna trimisă la manifestările și acțiunile celor care critică Puterea. Este mai rea decât Vadim Tudor. Că Vadim Tudor măcar avea farmec. Adică  Vadim Tudor, sigur, era cum era, dar le trântea, uneori le nimerea. Și Vadim Tudor chiar lupta cu puterea.

 Cristoiu, despre sosoaca: „Este o drona a Sistemului care se baseste cu gaz sarin!“ VideoVadim Tudor și Diana Șoșoacă

Sigur că și el era împotriva CDR când CDR era în opoziție, dar când a venit FSN ul la putere, a fost și el zicea măcar în revista aia.... Rolul senatoarei Șoșoacă este foarte simplu de explicat. Deci, imaginați vă. Când vă căsătoriți fiica și la sfat - da? - acolo la primar au venit prieteni cu flori. Ea e îmbrăcată - nu știu, sa zicem - în alb, el e cutare... și pac! Unul dintre ăia de acolo dă o bășină. Prrrrr! Sonoră.  În acel moment s-a dus tot.  Acel moment s-a dus și fraza... Faptul că...


Asta face, să mă scuze telespectatorii, Diana Șoșoacă! Unde este o manifestare cât de cât civilizată, dar împotriva Puterii, imediat vine ea și în acel moment, gata, s-a terminat orice. Dezbatere la Academie. Nu știu, zicem: despre răpirea Bucovinei -  a venit Șoșoacă și-n acel moment, gata! Nu știu, ea nu vine să țină o cuvântare, ea vine și face asa: își dă poalele peste cap, zbiară, cutare.... Se transmite ea singură pe telefon, da?.  Bun. Asta este. Ce se va alege de ea?  Ce s-a ales de toate dronele! Ați văzut că drona poate fi... cum sa spun, se consumă. Ăla dă bomba și apoi dispare și ea. Să dispară, nicio problemă, dar până în acest an de campanie electorală va fi folosită încă o dată. Împotriva tuturor celor care, într-un fel sau altul, se vor bate pentru suveranitatea României, pentru independență, pentru interesul național.”, a concluzionat Ion Cristoiu.

Pentru alegerile de la sfârşitul lunii noiembrie şi-au depus candidaturile nu mai puțin de 18 aspiranți:

George Simion - Alianţa pentru Unirea Românilor, Elena Lasconi - Uniunea Salvaţi România, Călin Georgescu - candidat independent ,Nicolae Ciucă - Partidul Naţional Liberal , Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România, Mircea Geoană - candidat independent,  Diana Iovanovici-Şoşoacă - Partidul S.O.S. România ,Cristian Diaconescu - candidat independent , Cristian Terheş - Partidul Naţional Conservator Român,  Ana Birchall - candidat independent , Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat,  Ludovic Orban - Forţa Dreptei Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale , Oana Creţu - Partidul Social Democrat Unit, Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională, Ciprian-Romeo Mega - candidat independent,  Răzvan-Nicolae Constantinescu - Partidul Patrioţii Poporului Român. 

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut câți din cei rămași în cursa pentru Cotroceni vor rămâne pentru primul tur programat pentru data de 24 noiembrie. Până una alta, verdictele lui Ion Cristoiu o vor mai ține pe Diana Șoșoacă pe culmile celor mai negative personaje din istoria politicii, cu toate că aceasta nu mai prezintă nici un fel de pericol în ceea ce privește preluarea conducerii țării, conform deciziei BEC și a eliminării sale din lupta prezidențială.

Video 2:  

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e mai bine pentru toti. d***a go home in R..
1
0
Grasaaaaaa… guiiiț
1
0
O puturoasa ordinara care merita sa stea pe bara 100 de ani
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817