REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
24.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Criză de GPL în Constanța! De ce a dispărut gazul din benzinării? Video

Criză de GPL în Constanța! De ce a dispărut gazul din benzinării? Video

Georgiana BOGLEA 23 iulie 2024 | 00:00 416

Pentru a reduce cheltuielile, tot mai mulți conducători auto recurg la montarea de instalații GPL pe mașinile personale. Acest tip de combustibil este mult mai ieftin dar... și mai greu de găsit, cel puțin în Constanța. Dacă în trecut găseam GPL la fiecare stație PECO, acum cu greu mai găsești una care să-ți livreze gazul lichefiat. De ce? Unde au dispărut? Precizăm că prețul benzinei și al motorinei este în jur de 7.5 lei/ litru, iar prețul unui litru de gaz este în jur de 3,5 lei.

Criza de GPL in Constanta! De ce a disparut gazul din benzinarii? Videostație peco

Dacă ai noștri constănțeni s-au obișnuit să parcurgă tot orașul pentru a ajunge la stațiile PECO care furnizează GPL, pentru turiști, însă, este mai greu.

Criza de GPL in Constanta! De ce a disparut gazul din benzinarii? Videostație peco lângă City Mall

După exploziile de la Crevedia, de anul trecut, multe stații GPL din Constanța au fost închise. Așa se face că, la un an distanță, cu greu mai găsești o stație care să furnizeze gazul lichefiat. Am „descins” și noi la câteva benzinării și am constatat că majoritatea nu au la vânzare GPL. Angajata unei benzinării ne-a explicat că nu au spațiu pentru a monta și o stație GPL

Criza de GPL in Constanta! De ce a disparut gazul din benzinarii? Videoangajata unei benzinării

Noi nu avem gaz. Noi nu am avut niciodată aici că nu avem spațiu. Este o benzinărie la ieșire unde găsiți. Mai bine căutați pe internet benzinăriile care au gaz și sunați la ei că trebuie să aibă telefon în stație și vă spun ei exact dacă au sau nu gaz pentru că mai sunt care au, dar nu funcționează“, a declarat angajata unei benzinării din zona podului IPMC.

Criza de GPL in Constanta! De ce a disparut gazul din benzinarii? Videostație peco vizavi de City Mall

Alte stații PECO au gaz, dar stațiile GPL sunt goale. Șoferii ale căror mașini funcționează cu gaz trebuie să aștepte ca stațiile peco să își facă aprovizionarea, sau mai rău, să își repare instalațiile defecte de mai bine de 2 luni.

Criza de GPL in Constanta! De ce a disparut gazul din benzinarii? Videoangajatul unei benzinării

Nu avem gaz pentru că s-a terminat. În jumătate de oră o să vină să încarce. În Mamaia este o benzinărie unde au instalația stricată de vreo 2 luni. Trebuie să se repare, am înțeles că trebuie să vină piesele, iar noi am rămas fără gaz și așteptăm să vină în jumătate de oră. Cred că o să găsiți gaz în zona CET sau la Lukoil-ul ăsta de aici, dar nu garantez“, a spus un angajat al unei benzinării de pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Criza de GPL in Constanta! De ce a disparut gazul din benzinarii? Videostație peco din zona podului IPMC

Astfel, șoferilor cu mașinile pe gaz nu le rămâne decât să meargă din benzinărie în benzinărie până găsesc una care are și combustibil potrivit pentru mașina lor. Asta dacă este posibil și nu rămân cu mașina-n drum până când își pot alimenta mașinile.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699