REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 12 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6819
28.4° Constanța Luni, 12 August 2024 Anul XX Nr. 6819
 

Criza GROPII de GUNOI de la COSTINEȘTI ia amploare! VIDEO

Criza GROPII de GUNOI de la COSTINEȘTI ia amploare! VIDEO

Replica API 11 iunie 2021 | 00:22 3299

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost prezent joi, 10 iunie, la Constanța. Acesta a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat activitățile operative, din perioada 7.06-10.06, desfășurate de comisarii GNM pe raza județului Constanța şi, totodată, a vorbit şi despre problema gropii de gunoi de la Costineşti care este una extrem de gravă întrucât, chiar dacă ar fi ecologizată, locuitorii vor avea de suferit încă 20 de ani de acum înainte.

Octavian Berceanu

Prezenți au fost și adjunctul Gărzii de Mediu, Mihail David, procurorul Teodor Niță din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și primarul din Costinești, Jeanu Dorin Dumitru.

„Am demarat niște acțiuni vizavi de poluare. Toate orașele mari respiră un aer îmbâxit de hidrogen sulfurat, printre care și Costinești. Trebuie să găsim niște alternative. Avem o anchetă în curs și nu ne putem pronunța. Am văzut cum se fac legile și lucrurile se pot îmbunătăți”, a declarat comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Potrivit declaraţiilor acestuia, în ultima săptămână, Garda de Mediu Constanţa a efectuat 53 de controale şi a aplicat 55 de contravenţii de peste 1,2 milioane de lei. De asemenea, a decis şi suspendarea activităţii a trei companii.

Locuitorii din Costineşti, afectaţi de groapa de gunoi şi în următorii 20 de ani

Despre Costineşti şi locuitorii care trăiesc zilnic într-un miros puternic de gunoi, Octavian Berceanu a precizat că reprezintă o problemă gravă. “Vorbim de hidrogenul sulfurat care este o problemă gravă. Legislaţia este prost făcută, vizavi de modul în care gestionăm deşeurile. Poluarea afectează milioane de oameni din oraşele ţării. În Costineşti este aceeaşi problemă. Locuitorii respiră un aer îmbâcsit cu hidrogen sulfurat. Chiar dacă azi închidem şi ecologizăm groapa de gunoi, hidrogenul sulfurat va mai exista încă 20 de ani de acum înainte. Deşeurile menajere din acea groapă fermentează. Trebuie găsite nişte alternative astfel încât hidrogenul sulfurat de acolo să fie eliminat”, a explicat Octavian Berceanu.

Video:

Citeşte şi:

IRIDEX Group continuă JOACA de-a GROAPA de GUNOI, la Costinești

MINISTRUL Mediului promite MĂSURI la GROAPA de GUNOI de la Costinești, a Iridex!

Locuitorii din COSTINEŞTI vor REFERENDUM ca să scape de GROAPA de GUNOI

Diana MAXIMIUC, L.I, D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doi mari infr@ctori sa controleze gunoiul. nita si berceanu.
3
0
tot costinestiul este o groapa de gunoi.sub nisip ,ca si la vamagunoi ingropat,oamenii,gunoi,ce mai vreti?
5
1
Invitam pe domnul la Primaria Constanta. E plin de gunoaie.
5
1
A venit sa verifice cum se exporta bustenii de stejar ascunsi in containere si se importa gunoi , tot in containere.
4
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016