REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° ConstanÈ›a Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° ConstanÈ›a Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Criză politică în Republica Moldova. Premierul Natalia Gavrilița a demisionat

Criză politică în Republica Moldova. Premierul Natalia Gavrilița a demisionat

Andreea VREJOIU 11 februarie 2023 | 00:00 878

 Premierul Natalia Gavriliță È™i-a anunÈ›at demisia din funcÈ›ie printr-o declaraÈ›ie de presă. InformaÈ›ia vine după ce presa de la ChiÈ™inău a relatat vineri dimineață că Guvernul Republicii Moldova ar urma să cadă.

Criza politica in Republica Moldova. Premierul Natalia Gavrilita a demisionat

„Am È™tiut să păstrăm calmul în Transnistria. Am păstrat pacea È™i stabilitatea economică a țării în ciuda agenÈ›ilor destabilizator. Sunt mândră că am accelerat proiectele de infrastructură care stagnau din cauza incompetenÈ›ei È™i corupÈ›iei”, a declarat Natalia GavriliÈ›a. 

„În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat È›ara, progresele noastre au fost apreciate foarte înalt de UE. Oamenii noÈ™tri merită să se bucure de toate beneficiile UE de care au fost lipsiÈ›i 30 de ani. Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeaÈ™i susÈ›inere È™i încredere pe care am simÈ›it-o la partenerii noÈ™tri europeni, am fi reuÈ™it să avansăm mai mult È™i mai repede. Dragi cetățeni, după un an È™i jumătate în fruntea acestui Guvern, a venit timpul să anunÈ› demisia mea din această funcÈ›ie. Echipa cu care am lucrat la Guvern a fost o echipă cu oameni constructivi, orientaÈ›i spre dezvoltare, cu expertiză în domeniul economiei È™i a investiÈ›iilor”, a mai spus GavriliÈ›a.

Vineri dimineață, deputaÈ›ii È™i miniÈ™trii PAS au fost în È™edinÈ›e la Guvern È™i PreÈ™edinÈ›ie.

Ziarul de Gardă scrie că PAS, formaÈ›iunea politică care deÈ›ine majoritate parlamentară, va încerca să voteze un nou Guvern în perioada următoare, în frunte cu un nou prim-ministru. Printre candidaÈ›i se regăsesc mai multe nume, majoritatea dintre ele vehiculate anterior în spaÈ›iul public.

Dorin Recean, secretarul Consiliului Suprem de Securitate ar urma să fie candidatul propus de președinta Maia Sandu pentru a ocupa funcția de prim-ministru, după demisia Guvernului Gavrilița, conform surselor Ziarului de Gardă.

Candidatura lui Recean a fost agreată la nivelul deputaților PAS, mai susțin surse ale ZdG.

Încă din 6 februarie canalele de Telegram scriu despre demisia Natalia GavriliÈ›a È™i a mai multor miniÈ™tri. Sursele au comunicat că în funcÈ›ii ar putea rămâne Nicu Popescu, Andrei Spînu È™i Ala Nemerenco, însă confirmări oficiale despre eventualele plecări nu există deocamdată.

Guvernul GavriliÈ›a a fost învestit în funcÈ›ie la 6 august 2021, zi în care a È™i depus jurământul în faÈ›a preÈ™edintei Maia Sandu.
Maia Sandu reacționează

„Am luat act de demisia doamnei prim-ministre Natalia GavriliÈ›a. Îi mulÈ›umesc mult pentru sacrificiul È™i eforturile enorme de a conduce È›ara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, È›ara a fost guvernată responsabil, cu multă atenÈ›ie È™i muncă dedicată. Avem stabilitate, pace È™i dezvoltare – acolo unde alÈ›ii doreau război È™i faliment. MulÈ›umim mult, Natalia! Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracÈ›iunile parlamentare È™i, ulterior, voi desemna un candidat la funcÈ›ia de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a declarat preÈ™edinta Republicii Moldova, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si batul prin gard al asasinului putin. Mwie cu mult kkt !!!
5
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513