REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
26.4° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

Crușoveanu: Ceea ce a reprezentat Mihai Lupu, din punct de vedere politic, am văzut în urma alegerilor! Video

Crușoveanu: Ceea ce a reprezentat Mihai Lupu, din punct de vedere politic, am văzut în urma alegerilor! Video

Mirela PASCAL 20 iulie 2024 | 00:00 968

Deputatul și secretarul general al PNL Constanța, Marian Crușoveanu, a fost prezent vineri, 19 iulie, în studioul Replica, unde a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor din 9 iunie a.c., a vorbit despre mandatele câștigate de PNL la Consiliul Județean și Consiliul Local, dar a făcut precizări și despre ruptura dintre Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, și PNL.

Crusoveanu: Ceea ce a reprezentat Mihai Lupu, din punct de vedere politic, am vazut in urma alegerilor! Video

În debutul interviului, Marian Crușoveanu a făcut un scurt bilanț al rezultatelor de la alegerile din 9 iunie, unde a declarat că au fost și surprize plăcute, dar și neplăcute și care au venit de la Costinești, acolo unde candidatul PNL, Gheorghe Mechenici a pierdut în favoarea social democratului Doru Jeanu. „A fost un rezultat bun. Întotdeauna este loc de mai bine. Vă dați seama că sunt și localități unde ne-am fi dorit un scor mai bun, dar asta e realitatea. Avem mai multe primării decât în 2020. A crescut și procentul populației care se află în localitățile în care există conducere PNL. Am ajuns de la 70% la un procent de aproape 75% din populația județului. Vizavi de surprize neplăcute, da, au fost și surprize neplăcute. Cea mai de actualitate este bineînțeles cea de la Costinești, unde alegerile de acolo au ajuns subiect național. Vă dați seama că nu suntem mulțumiți de situația de acolo“, a zis Marian Crușoveanu.

Crușoveanu: Cred că au contat mai mult invitațiile la Beach, Please! decât campania electorală, la Costinești

Întrebat de ce crede că PNL a pierdut alegerile la Costinești, acesta a precizat că „au contat mai mult invitațiile la festivalul Beach, Please!“. „Sunt ambiții, orgolii... Ca să fiu foarte scurt, eu cred că au contat mai mult invitațiile la Beach, Please! decât campania electorală. Și mă rezum la această declarație... e ca o concluzie. Domnul Mechenici este viceprimar. Eu vă asigur că și-a adus la îndeplinire atribuțiile pe care i le-a conferit primarul pentru că un viceprimar nu poate duce la îndeplinire decât atribuțiile pe care i le dă un primar. Nu poate să facă ce vrea el. Un primar are control total. Vă dați seama că un primar îi dă viceprimarului atribuții în așa fel încât să nu interacționeze foarte mult cu oamenii pentru că astfel și-ar crea singur probleme la alegeri“, a declarat deputatul PNL.

Totodată, acesta a mai discutat și despre rezultatele PNL și din alte localități. „La Grădina și acum 4 ani a fost aceeași poveste, a fost singurul candidat. În localitățile foarte mici oamenii nu doresc să se implice din punct de vedere politic. Nu este vorba de organizație, este vorba de asumarea unei candidaturi. În afară de candidatul PSD, până la acest moment, nu își dorește nimeni să candideze. Probabil că oamenii sunt mulțumiți de cum administrează doamna primar localitatea. O surpriză neplăcută a fost la Negru Vodă. Acolo a câștigat candidatul AUR. Chiar nu ne-am așteptat nicio secundă să pierdem acolo, cu primarul PNL în funcție, la al doilea mandat. Un primar performant care a schimbat fața localității nu în bine, în foarte bine, cu parcuri, asfaltată toată comuna, utilități băgate. Nu ne-am explicat de ce s-a pierdut acolo. Doamna Șandru este o surpriză plăcută. Este la a doua încercare. Este o localitate mică, cred că sunt cam 557 locuitori. Suntem foarte încântați de victoria obținută de doamna Luminița Șandru, la Primăria Dumbrăveni“, a declarat deputatul Marian Crușoveanu.

Crușoveanu: „Ne-am dorit cu tărie să obținem majoritatea în Consiliul Județean tocmai pentru a nu depinde de diferite alianțe politice“


Legat de mandatele din Consiliul Județean, Marian Crușoveanu  a precizat că și-au dorit foarte mult să obțină majoritate pentru a nu fi nevoiți să facă diverse compromisuri sau alianțe.

La Consiliul Județean avem același număr de mandate ca în prezent. Același număr de mandate pe care le are și PSD în prezent. Ne-am dorit cu tărie să obținem majoritatea în Consiliul Județean tocmai pentru a nu depinde de diferite alianțe politice pentru a obține majoritate sau diverse compromisuri pe  care va trebui să le facă domnul președinte Florin Mitroi. Ne-am dorit să facem asta pentru că voiam să demonstrăm că avem un om care a demonstrat la Valu lui Traian că se poate timp de 20 de ani. A luat o localitate de la 7 mii de locuitori și a dus-o la 30 mii de locuitori. O localitate care beneficiază de tot confortul pe care ar trebui să îl aibă un cetățean începând de la utilități, învățământ, agrement, infrastructură rutieră, școlară, absolut tot. Așa consider că trebuie să arate o localitate și ne-am fi dorit  să extindem strategia care s-a aplicat în Valu lui Traian și nu numai. În administrațiile liberale care sunt dezvoltate că aici vorbim și despre alte localități care se dezvoltă frumos. Ne-am fi dorit să se întâmple în întreg județul. Nu vreau să vorbesc despre nicio posibilă alianță. Avem 4 formațiuni politice prezente în Consiliul Județean. Domnul Mitroi va decide cu cine va face alianțe. Este o surpriză într-adevăr numărul  destul de mare voturi pentru AUR. Voința populației, nu poți să te împotrivești”, a zis Marian Crușoveanu.

Marian Crușoveanu despre Consiliul Local: „Bineînțeles că se pune problema unei alianțe“

Marian Crușoveanu a declarat că partidul PNL va trebui să facă alianță și în Consiliul Local. „Este o diferență de către numărul de voturi obținut de către domnul Vergil Chițac și votul pentru Consiliul Municipal. Diferența asta de 8.000 de voturi care se află între domnul primar și Consiliul Municipal cumva reiese din faptul că cei 2 candidați, atât cel de la AUR cât și cel de la PSD nu au obținut votul politic pentru Consiliul Municipal și atunci diferența aia de 8000 de voturi a mers către Vergil Chițac. Bineînțeles că se pune problema unei alianțe”, a spus Marian Crușoveanu.

Video 1:

Marian Crușoveanu, despre Mihai Lupu: „Domnul Lupu era preocupat de cu totul altceva“

Schimbând registrul, am vorbit cu Crușoveanu și despre Mihai Lupu. Întrebat dacă ar fi mers PNL tot pe mâna actualului președinte CJ, așa cum a făcut în 2020, ar mai câștigat Consiliul Județean, secretarul general al PNL a precizat că „ceea ce reprezintă domnul Lupu politic am văzut în urma votului cetățenilor”. Crușoveanu a vorbit și despre ruptura dintre PNL și Mihai Lupu, care s-a produs din cauza lipsei de comunicare a lui Lupu.

Crusoveanu: Ceea ce a reprezentat Mihai Lupu, din punct de vedere politic, am vazut in urma alegerilor! VideoMihai Lupu

Când nu ai un partener de dialog, când un om nu are capacitatea de a comunica și a implementa lucrurile pe care le-a promis în campania electorală, când nu are capacitatea de comunica cu colegii lui vă dați seama că s-a produs această ruptură. Ați văzut că domnul Lupu era preocupat de cu totul altceva. De discuții cu PSD, unde s-a concretizat cu acea adeziune, de discuții cu PUSL, deși tot timpul zicea că nu am treabă cu PSD, nu am treabă cu nimeni, ați văzut că a ieșit la suprafață. Nu a fost total sincer față de colegii lui din PNL. A avut tot timpul o agendă... dacă nu dublă, cel puțin triplă. Faptul că el și familia lui au fost atacați de colegii din PNL sunt pure invenții ale domniei sale. Nu aș spune că Lupu este o dezamăgire pentru PNL. Valoarea politică a domnului Lupu o avem în urma alegerilor de anul acesta. Aceasta este valoarea politică a lui Lupu”, a zis Marian Crușoveanu.

Marian Crușoveanu: „Îmi doresc să candidez pentru încă un mandat”

Marian Crușoveanu a vorbit și despre promisiunile pe care le-a făcut în 2020, atunci când încerca oamenii să-i dea votul de încredere pentru Parlamentul României, Crușoveanu a declarat.  „Marea majoritate a promisiunilor pe care le-am făcut au legătură cu infrastructura rutieră. În campania electorală am promis cetățenilor că voi duce la bun sfârșit un proiect care să ne scape de calvarul pentru a ne deplasa în sudul litoralului și iată că ne aflăm în această perioadă. În luna august este termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitația Alternativa Techirghiol. Cred că este cel mai mare proiect de infrastructură de după Revoluție din județul Constanța. O asemenea investiție de peste 1 miliard de euro nu poți să o faci repede. Am ajuns la momentul în care se licitează și dacă totul merge conform termenelor ar trebui ca în 2028 să circulăm pe acest drum”, a declarat Marian Crușoveanu.

Un alt proiect pe care și l-a dorit dar nu este posibil este eliminarea taxei de la podul Fetești.

Eliminarea taxei de la podul Fetești este un proiect pe care mi-l doresc. Din păcate, în toate discuțiile care au fost cu cei de la Ministerul de Transporturi, cu domnul Grindeanu a motivat că efortul financiar pe care ar trebui să îl facă CNAIR prin renunțarea la această taxă de pod este unul care nu poate fi substituit la această oră, adică în jur de 30 de milioane de euro anual”, a zis Marian Crușoveanu.

Totodată, acesta a mai derulat un proiect care a fost deja licitat privind construirea unei noi descărcări de pe autostradă pe Drumul Județean 222. „Tot în 2020 cu domnul primar Valentin Vrabie am discutat despre un proiect ce va duce la dezvoltarea Medgidiei și anume prin construirea unei noi descărcări de pe autostradă în dreptul localității Peștera în dreptul Drumului Județean 222, drum care se deservească tot ce înseamnă trafic greu și zonă industrială, practic să se nască acolo o nouă zonă industrială care să scape cumva calvarul și corvoada pe care o au acum locuitorii din Valea Dacilor pentru că acum accesul se face prin Valea Dacilor și deja sunt probleme mari ale structurii de rezistență ale caselor din zonă, fiind o așezare destul de veche. De asemenea este afectată și trama stradală când o iau prin municipiul Medgidia. Municipiul Medgidia va economisi o grămadă de bani anual pentru că nu va mai trebui să investească anual în întreținerea drumului unde trec camioanele de mare tonaj. Un proiect care s-a licitat, a fost câștigat, se lucrează la documentația de proiectare și cred că la anul va începe execuția”, a zis Marian Crușoveanu.

La finalul interviului, când a fost întrebat dacă își mai dorește un nou mandat în calitate de deputat, Marian Crușoveanu a zis că își dorește ca drumul lui să nu se oprească aici.

Îmi doresc să candidez pentru încă un mandat. Proiectele din viitorul mandat vor fi tot pe zona de infrastructură, dar nu mă voi limita acolo”, a declarat Marian Crușoveanu.

Video 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712