REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
23.4° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

CRUȘOVEANU îl ia la ROST pe DRULĂ: De ce alternativa Techirghiol a PIERDUT FINANȚAREA?

CRUȘOVEANU îl ia la ROST pe DRULĂ: De ce alternativa Techirghiol a PIERDUT FINANȚAREA?

Replica API 5 iunie 2021 | 00:39 3423

Alternativa Techirghiol sau drumul expres spre sudul litoralului românesc este un proiect major de investiții în infrastructura rutieră pentru sprijinirea economiei județului Constanța. Proiectul a fost inițiat de parlamentarii PNL din Constanța și existau speranțe că va fi inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Iată însă, că proiectul este supus eșecului, cel puțin pentru moment, acesta nemaifiind inclus în PNRR, după negocieri. Adică, nu mai există finanțare.

”Dezvoltarea infrastructurii rutiere este un pilon esențial pentru activitatea economică și pentru bunăstarea românilor, mai ales că țara noastră este pe ultimul loc în Europa, privind numărul de kilometri de autostradă, la 100.000 de locuitori. Vreau să am încrederea că, din poziția de ministru, aveți în plan schimbarea/îmbunătățirea imaginii României, în ceea ce privește calitatea infrastructurii rutiere și că veți sprijini/promova proiecte esențiale pentru a confirma așteptările românilor din partea coaliției PNL-USR-UDRM: o adevărată revoluție a bunei guvernări prin dezvoltare echitabilă pentru fiecare regiune. Alternativa Techirghiol este un proiect matur care a trecut prin mai multe faze, iar în momentul de față există studiul de fezabilitate, sunt realizate analizele tehnice multicriteriale, au fost eliberate atât avizele de la nivelul primăriilor pe unde trece drumul, cât și certificatul de urbanism din partea Consiliului Județean Constanța.

Conform specialiștilor care au elaborat studiul de fezabilitate, drumul expres îndeplinește o serie de beneficii: asigură legături între nordul și sudul litoralului; preia un flux mare de trafic de pe drumurile naționale DN 38 și DN 39; reduce timpul de călătorie, prin creșterea vitezei de deplasare; contribuie la scăderea emisiilor poluante, prin eliminarea cozilor de așteptare; reduce accidentele, prin devierea traficului de tranzit; îmbunătățește confortul utilizatorilor. Un alt aspect avantajos al Variantei Ocolitoare Techirghiol este că se încadrează pe axa transeuropeană de transport, pe direcția Rusia – Ucraina – Moldova – România – Bulgaria – Turci”, spune Crușoveanu.

Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR

”Alternativa Techirghiol asigură o deschidere către Portul Constanța, implicit conexiunea cu terminalul RO-RO Sud- Agigea. Totodată, această variantă de drum asigură legătura cu proiectele majore ale Master Planului de Transport al României, printre care aș aminti de drumul expres Tulcea-Constanța. Pe de altă parte, drumul expres, pe lângă descongestionarea traficului pe timpul verii, va deservi pe tot timpul anului, având avantaje economice extraordinar de importante pentru dezvoltarea județului Constanța.

De asemenea, în plan public, ați vorbit și dumneavoastră despre importanța acestui proiect și ați susținut că urmăriți să prioritizați construcția Variantei Ocolitoare Techirghiol. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost alocat un buget de 4.5 miliarde de euro pentru infrastructura rutieră. Înainte de negocierile purtate cu reprezentanții Comisiei Europene, pe lista de proiecte finanțate prin PNRR a fost enumerată și alternativa Techirghiol. După ce au avut loc negocieri, au fost anunțate doar 4 proiecte de autostrăzi care vor fi finanțate prin PNRR”, a continuat deputatul.

Crușoveanu a avut o interpelare în Parlament și i-a adresat ministrului Cătălin Drulă două întrebări.

”Având în vedere cele enumerate, vă adresez următoarele întrebări: Din ce motive alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR, luând în seamă că este un proiect matur și că are incluse toate componentele importante de mediu, economice și sociale? Care este planul de finanțare al ministerului, pentru realizarea drumului expres spre sudul litoralului, Alternativa Techirghiol?”, se arată în interpelarea lui Crușoveanu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unii s-au agatat de cate un proiect care suna bine ... credeau ca dau lovitura.
7
2
Crusoveanu este o banala mahalagioaica, captiva intr-un trup mititel. Nimeni nu il baga in seama.
7
6
Avem si noi in sfarsit niste parlamentari care mai fac cate ceva, foarte bine, sa se ia cu Drula de gat pentru Alternativa Techirghiol si DX Tulcea-Constanta
6
9
Bai, Crusoveanu, taci ba din gura. Habar nu ai despre ce e vorba in PNRR
11
9
A murit la intrare!
13
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016