REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

CSM a dat aviz negativ pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

CSM a dat aviz negativ pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr

Replica API 20 noiembrie 2018 | 23:34 558

Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Un singur vot a fost pentru revocarea lui Augustin Lazăr: cel al lui Tudorel Toader. Celelalte cinci voturi au fost împotriva revocării.

A fost o ședinţă tensionată la CSM pe tema revocării procurorului general al României. Ministrul justiţiei a ignorat recomandările din raportul MCV, de a renunţa la procedură, şi insistă să-l înlăture din funcţie pe Augustin Lazăr. Pe de altă parte, procurorul general îl acuză pe Tudorel Toader de ingerinţă în ancheta privind violenţele de la protestul din 10 august şi de abuz.

Secția pentru procurori a CSM s-a reunit luni în ședința publică, pentru a aviza, cu titlu consultativ, propunerea făcută luna trecută de Tudorel Toader, ministrul justiției, de revocare a procurorului general al României. Conform procedurii, ministrul a fost invitat să își susțină solicitarea, apoi Augustin Lazăr a luat cuvântul pentru a se apăra, iar la final membrii Secției au putut adresa întrebări. Deliberarea este secretă, după care Secția va anunța care este avizul - favorabil sau negativ. Este însă o opinie consultativă, cel mai probabil nu îl va face pe ministru să se răzgândească, mai ales că el a trimis deja la Cotroceni raportul de evaluare a lui Augustin Lazar, pe baza căruia cere revocarea, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca a ajuns PSD, ditamai partidul sa fie condus de asa karikaturi ca acest pupincurist cu chip de falus in erectie, sau radulescu mitraliera, alt machiaveli si loaza asta, inseamna ca ne meritam soarta, pentru ca...chiar suntem prostii prostilor sa-i lasam pe HOTI in fruntea bucatelor tarii. Praf si pulbere in urma lor!
1
0
Daunatorii sunt cel mai greu de combatut. O sa pice si Lazar,problema insa este ca ticalosi ca el cu minti de tortionari sunt cu duiumul prin procuratura.
1
3
e consultativ , ce puteau spune tovarasii de nenorociri , asa se dadeau condamnarile
0
4
Presedintele Johannis sa opreasca tavalugul PENALILOR care nenoroceste Romania si pe Romani! HOTII astia vorbesc ca LEGILE pe care le fac si le aproba parlamentul penal la foc automat sunt pentru binele tarii si al Romanilor! NU. Sunt LEGI speciale facute de HOTI pentru alti HOTI de teapa lor ca sa nu poata fi niciodata anchetati si JUDECATI pentru toate furaciunile si, nici ce-au furat sa li se mai ia inapoi! Asta nu-i DEMOCRATIE cand niste penali, condamnati definitiv in loc sa stea la puscarie conduc Romania.
4
2
pai doar nu asteptati alt rezultat? corb la corb....
1
4
Singurii talhari ai acestei tari sunt pesedistii si alegatorii lor nostalgici fosti turnatori la secu
11
3
CU GASCA LUI DE HOTI...TE AI DUS LA U.E SA NU ITI DEA TOADER MUIE...JIGODIILE DRACULUI.OUT LAZAR PLEACA IN PIZDA MATII DE ESCROC
11
13

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016