REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.3° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Cu alegerea potrivită, călcatul rufelor poate deveni o activitate plăcută

Cu alegerea potrivită, călcatul rufelor poate deveni o activitate plăcută

Andreea VREJOIU 6 iulie 2023 | 15:32 778

Chiar dacă ne place sau nu, călcatul rufelor este o activitate de care nu putem să scăpăm. Oricât de mult am încerca să ne alegem haine care necesită mai puțină călcare, în viața fiecăruia dintre noi există ocazii în care avem nevoie să arătăm impecabil, așa că cea mai la îndemână metodă este aceea de a-ți alege un fier de călcat care să te ajute. Unii sunt pasionați de călcat pentru că îi relaxează, alții pur și simplu consideră această activitate o adevărată corvoadă. În oricare dintre cele două scenarii te-ai afla, un fier de călcat este o necesitate, iar unul bine ales te scutește de timp pierdut.

Cu alegerea potrivita, calcatul rufelor poate deveni o activitate placuta

Hai să vedem de ce criterii este important să ții cont pentru a fi sigur că faci o alegere bună.

1.    Puterea
Trăim în secolul vitezei și ne desfășurăm viața pe repede-înainte, așa că timpul este extrem de important. Poți reduce considerabil timpul alocat călcatului alegând un fier care are o putere mare. Marea majoritate au o putere cuprinsă între 1000 și 4000 W, recomandarea specialiștilor fiind aceea de a alege un fier de călcat cu o putere cuprinsă între 2000 și 3000 W. Hainele tale vor fi gata de purtat în câteva minute.

2.    Talpa
Talpa este un criteriu la care trebuie să fii extrem de atent pentru că este singura care intră în contact direct cu hainele și nu îți dorești să alegi un model care nu are o talpă de calitate bună și care îți va strica piesele vestimentare. Cele mai accesibile, din punctul de vedere al prețului, sunt cele din oțel sau din inox, însă sunt și cele mai slabe calitativ pentru că se lipesc ușor de țesături. Teflonul și ceramica, în schimb, sunt recomandate deoarece sunt aderente și nu îți vor arde haine.

3.    Jetul de abur
Un alt aspect la fel de important este jetul de abur pentru că reușești să netezești mult mai ușor cutele profunde cu ajutorul lui. Esențiale de urmărit aici sunt numărul găurilor și dimensiunea lor: cu cât mai multe și cu orificii mai mari, cu atât mai bune. Pentru o performanță și mai ridicată, caută-le pe cele care au un set de orificii plasate în vârful fierului de călcat – acestea îți vor fi utile mai ales atunci când trebuie să ajungi în zone mai puțin accesibile, cum ar fi manșetele sau gulerele. În afară de numărul și mărimea găurilor, mai este un aspect de luat în seamă: puterea aburului. Cele mai potrivite sunt cele care au un debit de aproximativ 30-50 de grame/minut. Dacă ai haine care se calcă greu, atunci este foarte indicat să alegi un model care este dotat cu un buton suplimentar pentru abur, pe care îl poți acționa la nevoie.

4.    Funcții suplimentare
Există o serie de alte criterii care te pot ajuta să calci mai bine și mai repede, cum ar fi:
-    Funcția antipicurare – atunci când fierul nu folosește o temperatură foarte mare, apa se scurge pe hainele tale, însă poți tăia de pe listă această problemă dacă alegi un model prevăzut cu funcție antipicurare
-    Autocurățarea – cu ajutorul acestei dotări, aburul, apa și scamele se elimină automat
-    Oprirea automată – pentru un plus de siguranță, atât al hainelor, cât și a ta, poți alege un model de fier de călcat care această funcție inclusă – după un interval în care nu ai mai folosit fierul, acesta oprește automat alimentarea cu electricitate
-    Funcția anticalcar – dacă vrei să îți iei un fier de călcat care folosește aburul, te sfătuim să cauți unul care are inclusă și funcția anticalcar deoarece calcarul din apă se depune pe talpa fierului și pe rezervor și ele se degradează mult mai repede
Înainte de orice achiziție, documentează-te bine înainte, iar dacă știi că volumul de haine este unul mare, poți să te orientezi către o stație de călcat. Călcatul chiar poate deveni o plăcere, dacă știi să alegi aparatul care îți face munca mai ușoară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513