REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Cu ce alimente nu trebuie să combini ouăle: Pot face rău organismului

Cu ce alimente nu trebuie să combini ouăle: Pot face rău organismului

A.F. 19 decembrie 2023 | 00:00 345

Specialiştii spun ce alimente nu trebuie să combini ouăle pentru că pot face rău organismului. Printre acestea se numără baconul, laptele de soia, bananele, alimentele cu zahăr și ceaiul.

Cu ce alimente nu trebuie sa combini ouale: Pot face rau organismului

Cu ce alimente nu ar trebui să combini ouăle

Ouă și șuncă

În primul rând, nu mâncați ouă și șuncă. Această combinație provoacă o creștere rapidă a energiei și o scădere la fel de rapidă a puterii.

Omletă cu lapte de soia

În al doilea rând, nu ar trebui să combinați ouăle omletă cu lapte de soia. Consumul acestor alimente împreună afectează absorbția proteinelor.

Ouă și ceai

În al treilea rând, nu ar trebui să consumați ouă cu ceai – pot apărea probleme grave cu tractul gastrointestinal.

Banane înainte sau după ouă

Consumul de banane după sau înainte de ouă poate provoca, de asemenea, probleme digestive. De asemenea, ouăle nu fac casă bună cu zahărul. Această combinație crește riscul de tromboză.

Beneficiile ouălor

Ouăle pot oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Ele conțin cantitatea potrivită din toate substanțele nutritive necesare pentru a vă menține corpul în formă. Sunt o sursă bună de vitamina D, care ajută organismul să obțină calciu.

Sulful din compoziția lor ajută la absorbția vitaminei B, la funcționarea normală a ficatului și la producția de colagen și cheratină.

Biotina ajută la repararea vârfurilor subțiri și despicate, întărește unghiile și conferă pielii o strălucire sănătoasă.

Proteinele din ele ajută la menținerea și refacerea mușchilor.

Acestea conțin vitamine și minerale pentru funcționarea eficientă a creierului și a sistemului nervos. Vitamina A, vitamina B-12 și seleniul din ouă sunt esențiale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos, scrie actualno.com.

Ele reduc riscul de boli de inimă datorită conținutului de colină – în absența acesteia, sunt posibile probleme cu ficatul, tulburări neurologice și boli cardiovasculare.

O sarcină sănătoasă – acidul folic din ouă va preveni bolile congenitale la copil. Luteina și zeaxantina din ouă ajută la prevenirea degenerescenței maculare care duce la orbirea legată de vârstă. Această substanță reduce riscul de cataractă și promovează o vedere bună.

Proteinele din ouă pot ajuta persoanele să se simtă mai sătule pentru mai mult timp, ceea ce reduce aportul total de calorii. Acestea conțin carotenoizi care promovează recuperarea rapidă. Acestea furnizează proteine de înaltă calitate necesare pentru construirea de noi țesuturi și refacerea celor vechi.

Pentru a profita de beneficiile ouălor, ar trebui să se mănânce 1-2 ouă pe zi, ca parte a unei diete echilibrate, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513