REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.7° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
31.7° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Cu ce proiecte se laudă primăriile din județ, la început de an

Cu ce proiecte se laudă primăriile din județ, la început de an

Cristina BĂRBUCEANU 2 ianuarie 2023 | 00:00 2527

Anul 2022 a fost unul productiv din punct de vedere al proiectelor din localitățile județului Constanța. Astfel, primarii mai multor localități din județ au oferit bilanțul proiectelor. Desigur, acestea au fost inițiate sau duse la bun sfârșit grație fondurilor europene, respectiv al Planului Național de Redresare și Reziliență, dar și al programului de investiții Anghel Saligny.

Primar Agigea - Cîrjaliu Cristian Maricel

Proiecte importante în localitățile din județ

Anul 2022 a fost unul rodnic din punct de vedere al proiectelor, mai ales datorită Planului Național de Redresare și Reziliență și al programului de investiții Anghel Saligny, prin intermediul cărora au fost finanțate diverse proiecte care nu puteau fi achitate din bugetul local. În Agigea, au fost inițiate proiecte importante, unele dintre acestea fiind tot mai aproape de a se materializa. Astfel, amintim de următoarele, după cum chiar primarul orașului, Cîrjaliu Cristian Maricel, a transmis pentru Replica: „Continuarea proiectului „Școală cu clasele 0-8,” proiect finanțat prin Programul Operațional Regional (POR);  Continuarea proiectului de canalizare menajeră și distribuție apă, executat de operatorul regional RAJA, în cadrul proiectului finanțat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM); Continuarea proiectului pe fonduri europene „Modernizarea, reabilitarea și dotarea Creșei Alba ca Zăpada” din loc. Agigea , derulat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (P.N.D.R.); Modernizarea Parcului Mihai Eminescu; Reabilitarea trotuarelor adiacente DN39; Reabilitarea mai multor străzi din localitatea Agigea și Lazu; Desfășurarea campaniei „O comună mai curată”, în care am distribuit peste 2000 de pubele de 120 L; Continuarea serviciilor sociale.

Notăm proiectele depuse spre finanțare din fonduri europene declarate eligibile: Sisteme inteligente de management local pentru modernizarea parcului „Mihai Eminescu” (prin PNRR); Eficientizare sistem de colectare deșeuri în Comuna Agigea prin achiziționarea a două autogunoiere; Construirea unei noi creșe în localitatea Agigea, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI) – proiect aflat în procedura de licitație pentru atribuirea contractului de execuție; Canalizare menajeră lotizare locuințe în zona Lac, proiect aflat pe lista de obiective de investiții aprobate prin Programul „Anghel Saligny” și pentru care, datorită noii modificări legislative, vom putea să demarăm execuția proiectului”. Desigur, mult mai multe proiecte au fost demarate în Agigea.

Primar Tuzla - Reșit Taner

Nu uităm să amintim nici de Tuzla în ceea ce privește proiectele anului 2022, unde primarul Reșit Taner a declarat: „Chiar am semnat pentru un iluminat public, pe fonduri. Mai avem treceri de pietoni inteligente, conform cerințelor UE, avem un proiect de aducțiune gaz, terminat în proporție de 80%; până în mai 2023 îl terminăm. Prin Programul Anghel Saligny, asfaltăm 5 km de drumuri. Totodată, sperăm, și sigur în martie, aprilie 2023 să terminăm și Grădinița cu Program Prelungit, un proiect de 3 ani de zile pentru că am avut probleme cu constructorul. Acum vrem să punem panouri fotovoltaice pe Primărie, grădiniță, să vedem dacă reușim.”.

Primar Techirghiol - Soceanu Iulian

Și primarul din Tehirghiol, Soceanu Iulian, se laudă cu proiecte frumoase în orașul pe care îl conduce: „Am reușit să finalizăm cel mai important proiect al orașului nostru, și anume: vidarea distribuției de gaz în Techirghiol, că am reușit să semnăm un contract de finanțare pentru înființarea unei creșe cu 40 de locuri, proiect prin PNRR. Acestea sunt cele mai importante proiecte pentru anul 2022. Totodată, am depus un număr de 4 proiecte pe PNRR și așteptăm acum să fim chemați. Un alt lucru important este semnarea unui alt contract de finanțare prin Anghel Saligny, grație căruia vor fi reabilitate 11 străzi în orașul Techirghiol. A fost un an foarte productiv și 2023 se anunță, din punctul meu de vedere, la fel.” În comuna Limanu, și primarul Daniel Georgescu a făcut demersuri pentru ca această comună să aibă o altă față în 2022. Astfel, s-a construit câte o sală de sport în satul 2 Mai și una în Limanu, s-a construit un dispensar în Limanu, deoarece nu exista o astfel de construcție, făcându-se și un sens giratoriu la intersecția dintre 2 Mai și Limanu.

Primar Valu lui Traian - Mitroi Florin

Nici Valu lui Traian nu se lasă mai prejos. Proiecte importante au fost inițiate, unele aproape finalizate, și aici în 2022: „S-au făcut demersuri pentru extinderea rețelei de apă și canalizare;  un proiect aproape finalizat este modernizarea infrastructurii rutiere locale; un alt proiect aproape finalizat este asfaltarea străzilor și trotuarelor, aproape de final aflându-se și realizarea racordurilor la canalizare. Pentru finanțare s-au depus proiectele: extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Calea Dobrogei 448, în cartierele Amurgului, Zona F. În plus, școala nouă din Zona F are finalizată structura de la parter, iar grădinița din același cartier este deja ridicată și acoperită. Mai mult decât atât, lucrările la Complexul Sportiv vor începe, cu siguranță, din primăvara anului 2023”, după cum a conchis primarul Mitroi Florin.

Primar Poarta Albă - Delicoti Vasile

Și primarul din Poarta Albă, Delicoti Vasile, a anunțat proiectele importante din 2022: „Un proiect în derulare, prin PNDL, este „Modernizarea tramei stradale în com. Poarta Albă, sat Nazarcea și Cartier Zona D”. Ate două proiecte prin Anghel Saligny, selectate pentru finanțare, sunt: „Sistematizare infrastructură rutieră și pietonală în cartierele Zona D și Zona E” din com. Poarta Albă, contractul acestor lucrări fiind semnat, iar un altul este „Alimentare cu apă și înființare canalizare menajeră Zona E în com. Poarta Albă”. Alt proiect selectat pentru finanțare, prin PNRR de această dată, este: „Înființare piste cicliști în com. Poarta Albă”. Un proiect finanțat din Bugetul Local este „Asfaltare străzi în com. Poarta Albă”, contractul lucrărilor fiind semnat”. Desigur, mai sunt și alte proiecte inițiate în Poarta Albă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lazu are Primar? Ce gluma buna. Poate Lazu are UN HOT care fura banii statului. Parcul mic din lazu a fost inaugurat cu 30.000 mii de euro(vorbesc de cel mic nu de cel mare de langa benzinarie). Se foloseste de banii publici in nevoile lui personale. Isi bate joc de toti. Avem numai gropi si santuri. A asfaltat, a spart sa puna teava noua de apa, dupa a spart iar a pus gaz , dupa a mai spart o data sa puna capace pe strazi pentru cei de la Raja.... Este o bataie de joc .
2
0
Nu va mai legați de fata omului nici de ai lui.Caci,gândiți va ca poza asta ii reprezintă. Acum,dacă toți ai tai sunt urâți, ce poți sa faci când ieși pe strasse,scuipi in san și speri sa nu te atace câinii.(Câinilor, in general,nu le plac urâții)Vin alegeri,oportunități și altele,dar se merita sa riști.
2
1
Nea primare, vedem ca ptr.tine nu exista Lazu. Ba,uita-te că-ți bani strângi din impozite doar de la locuitorii din Lazu,ba,nesimțitule! Fa,ma,ceva și pentru noi,ăștia din Lazu,hotule! Cat crezi ca o sa-ti mai meargă?! O sa ți se strângă latu' ! Ne-am saturat sa dam bani la vidanjele tale ca nu vrei și nu ești în stare sa ne faci canalizare! Jafule!
4
1
Numai ZDRENTE ati prezentat, ati inceput cu Maricel si ati terminat cu c****a de la Poarta Alba.
4
0
Ce dracu mai replica, nu ați găsit și voi o fata de primar ca să'l aibă pe vino'ncoace. Ați afișat fata asta de labar trist și de meletean analfabet. Nu va uitați la el ce fata de handicapat are panorama asta. Când nu va mai fi cu tricolorul acela pe el, va arata ca muma pădurii. Mars în p***a matii mai bulache. Cea mai de p******a persoana pe care ați putut sa o afișați în anul asta. Îmi vine sa vomit....
5
1
Si la Cernavoda se lucreaza. Primarul NeaCoitza a amenajat un frumos izvor intre piciorul podului Sf. Maria si magazinul de scule TRITON. Si asta de vreo doi ani! Ii invit pe conjudetenii nostri sa incerce un pelerinaj la vestitul izvor sf NeaCoitza, ii asigur ca asa ceva n-au vazut in viata lor. Si Replica e asteptata, cu un reportaj de la fata locului. Va fi ceva de senzatie, nu e nicio gluma! Pe cuvant!
7
0
O selecti cu cei mai ghiorlani, parveniti si incapabili primari din judet.
7
0
Delicoti mutulica dar a ajuns un interlop . Ganditiva cat tupeu a avut sa loveasca o politista . Nu spun mai multe . Mitroi , a ajuns latifundiar si asta pe sustache . Intinde cu o mana ca sa ii faca prietenii cu locuitori dar pe dealta parte fura cu zece maini . Soceanu la fel , ca sa para ca face ceva si sa-i duca cu zaharelu pe locuitori ii minte , un exemplu ar fi gazele . El a inceput reteaua de gaze dar gaze ioc . Rset Taner si asta un interlop , vrea sa faca legea in localitate folosinduse de comunitari . Cirjaliu este o gargara continua , pierde timpul locuitorilor si isi face el plinu de la fraieri . Astia sunt primari din judet .
9
0
Dar asa cruce chicioasa cine a pus-o in sensul giratoriu la agigea in curtea caminului cultural Toata lumea care circula pe dn 39 se minuneaza de proiectul plutonierului primar
8
0
proiectul chitac se muta de la eforie la cta, pe cind?!
3
0
Toti sunt niste HOTI !Amin
9
0
Apropo de activitatea primarului .... in satul Lazu inca suntem in secolul 19, nu exista canalizare . Daca tot se vorbeste de rezilienta PNRR... sau digitalizare, faceti ceva , primari , presedinti , edili sau etili..... DIGITALIZATI FOSELE , TOATA ZIUA VORBITI DE DIGITALIZARE SI ARUNCATI BANII PE IT SI SOFTURI CARE ZAC NEFOLOSITE
9
1
negoita de la cernavoda se... lauda pe ...blat !
9
0
Care au luat pe perosana fizica primaria Baraganu aveti idee cu ce se lauda???
9
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436