REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cu dedicație?! Inspector de specialitate numit pe o funcție care nu există în organigramă, la Primăria Costinești

Cu dedicație?! Inspector de specialitate numit pe o funcție care nu există în organigramă, la Primăria Costinești

Marieta STEFAN 12 octombrie 2023 | 00:00 7208

Posturile cu dedicațiile din instituțiile de stat nu mai reprezintă o noutate de foarte mult timp. Deși mai marii țării spun că vor tăia din rădăcini acest fenomen, lucrurile încă persistă. Cum ar fi la Costinești.  Curtea de Conturi a constatat cheltuieli nelegale în valoare de 84.081 lei prin atribuirea unei funcții de conducere care nu exista în organigramă. Adică, un inspector de specialitate s-a transformat în contabil șef... pe bani mai mulți, evident. Contactat telefonic, primarul Dumitru Jianu a părut mirat de această situație și ne-a declarat că nu are cunoștință de nicio astfel de abatere în cadrul instituției pe care o conduce. Așa să fie, oare?!

Cu dedicatie?! Inspector de specialitate numit pe o functie care nu exista in organigrama, la Primaria Costinestiprimarul Dumitru Jianu

În urma controalelor organizate de Curtea de Conturi la sfârșitul anului 2022 pentru anul anterior în ceea ce privește eventualele nereguli din cadrul Primăriei Costinești s-au constatat cheltuieli nelegale în valoare de 84.081 lei. Acestea au fost generate de faptul că unui inspector de specialitate i-au fost delegate atribuții de contabil șef în condițiile în care conform organigramei și statutului de funcții nu există această funcție de conducere. Astfel, salariul minim brut pe anul 2021 al respectivului angajat a fost majorat cu suma de 19.800 lei.

Nu există funcția de conducere de contabil șef

Grila de salarizare aprobată prin anexă la HCL pentru anul 2020 s-a menținut și în anul 2021, fiind constatate cheltuieli nelegale ce totalizează 84.081 lei, după cum urmează:
- unui inspector de specialitate i s-a stabilit un coeficient de 3,5 având la bază o Decizie prin care i-au fost delegate atribuții de contabil șef, însă, conform organigramei și statului de funcții aprobate prin HCL, nu există funcția de conducere de contabil șef. În acest caz, s-a majorat salariul nejustificat, deoarece coeficientul corect este de 2,76, cu diferența de 0,74% la salariul minim brut pe anul 2021, cu suma de 19.800 lei”
, se arată în raportul Curții de Conturi.

Cu dedicatie?! Inspector de specialitate numit pe o functie care nu exista in organigrama, la Primaria Costinesti

Contactat telefonic, primarul din localitatea Costinești, Jeanu Dumitru, ne-a declarat că nu are cunoștință despre acest fapt și că nu crede că acest lucru s-a întâmplat în cadrul instituției pe care o conduce, părând foarte mirat de cele ce îi aduceam la cunoștință. Apelul telefonic a fost destul de scurt și ne-am cerut permisiunea de a-l contacta mai târziu, pentru mai multe detalii, acceptată de edil, dar cu toate că am insistat de nenumărate ori, acesta nu a mai răspuns. 

„Nu există această situație în cadrul primăriei. Nu am auzit de trecerea unui inspector de specialitate la funcția de contabil șef”, ne-a declarat Jeanu Dumitru, primarul din localitatea Costinești.

Nerespectarea prevederilor legale privind prestarea serviciului de pază

Tot la Costinești, aceeași instituție abilitată de control, Curtea de Conturi, a descoperit nerespectarea prevederilor legale privind prestarea serviciului de pază, care trebuie efectuat în baza unui plan de pază și cu avizul de specialitate al poliției.

Serviciul de pază nu deține licență, iar personalul care asigură paza nu este atestat profesional conform reglementărilor legale în domeniu. Mai mult, serviciul de pază s-a desfășurat și se desfășoară în lipsa unui plan de pază și fără avizul de specialitate al poliției, în condițiile în care legea prevede că paza se organizează și se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliției”.

Cu dedicatie?! Inspector de specialitate numit pe o functie care nu exista in organigrama, la Primaria Costinesti

În această privință, primarul din Costinești ne-a asigurat că nu este vorba despre instituția pe care o conduce deoarece paza este făcută acum printr-un sistem inteligent de supraveghere și că există posibilitatea ca această neregularitate să existe la cele două școli din localitate. 

„Poate este vorba de anii trecuți. Am avut trei paznici de noapte pe care i-am concediat. Acum sunt montate camere de supraveghere peste tot și avem un sistem performant de supraveghere. Poate este vorba despre școlile din localitate”, a completat edilul. 

Am contactat și conducerea școlilor și directorul ne-a declarat că nu există probleme nici în cazul acestor instituții deoarece au contract cu o firmă de pază autorizată. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai frate, multe frustrari in randul spagarilor din ANR. Unul mai important decat celalalt.
4
2
Referitor la paza școlilor nu a reușit să aibe avizul politiei deoarece șeful de post nu are timp să de-a avizul că nu îl găsește la postul de politie că nu stă la serviciu ,stă la fostul primar în incinta fostului CAP la mese festive care se lasă cu beții iar apoi sunt escortați cu mașina instituției până acasă inclusiv șeful de post al poliției Stațiunii Costinești până la Limanu la domiciliul.Relatia este bazată pe taci că mergem și așa pentru că așa s a preluat fiind învățat din postura de consilier local din anii anteriori de a fi primar.Sunt multe nereguli în această instituție publică fiind considerată vaca de muls.
0
0
Voi ati inventat o noua functie. ATI NASCOCIT o noua functie ! A nu se confunda cu un nou post. O NOUA FUNCTIE ! Bravo ! Asta face parte din planul de redresare si economie al actualei conduceri ? Un nou mod de rasplata a pupincuristilor baronilor locali si un mod original de a le inchide gura si ochii sa va faceti voi de cap ?
3
0
DACA NU EXISTA O FUNCTIE ESTE ASA DE GREU S O INFIINTATI ? SE POMENESTE SI MAI JOS. IN ANR SA INFIINTAT O NOUA FUNCTIE CEA DE,, CAPITAN SUPERIOR,, .TOT CU DEDICATIE, PENTRU ANUMITE PERSOANE MAI......SUPERIOARE.
5
0
functiile si locurile in primarii si institutiile publice se dau aiurea dupa cum se vrea de primari, secretari , viceprimari, acum cu reducerea personalului se ...imprastie angajatii la ...stat si se pastreaza pentru voturi in politica, se scornesc noi functii si se maresc cheltuelile bugetare mai mult ca alta data
2
1
Cea mai sigura si superioară functie din ANR este cea de Căpitan Superior si amanta unui Baron Local.
9
0
va dam afara la vot, vom vota altii noi sa ne scape de voi, vom vota cu aur la misto cum ati facut si voi de noi, sa va scoata afara ca pe sobolani
7
2
Mitica , jianu mincinosule , iti dau fac jigodie mincinoasa , la nopate iti dau foc prapaditule , ai auzit bine FOC
4
1
Tot cu dedicatie se înființează funcții noi in ANR ? Căpitan SUPERIOR ! Cu ce este el superior ? Cu faptul ca este protejatul șefului ?
10
0
Gascan din Independenta
9
0
Vezi ca o s**i cat de curand ediluleeee
4
0
Nu mai candideaza acest grosolan
5
1
Vezi ca Vrabie a fost condamnat. Punel.pe tanase in functie ca te duci la Poarta alba bai gica priceputu la nimic
7
2
De fapt se pregătește desființarea gospodăriei.
7
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166