REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Cu promovabilitate 0 la bac, liceul ”Jean Dinu” din Adamclisi a fost desființat!

Cu promovabilitate 0 la bac, liceul ”Jean Dinu” din Adamclisi a fost desființat!

Replica API 13 iunie 2022 | 11:00 2625

În anul 2021, 3 licee s-au aflat pe lista rușinii cu promovabilitate 0 la bacalaureat, respectiv Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” , Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” și Liceul Agricol ”Poarta Albă”. Ca urmare a rezultatelor dezastruoase, Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” din Adamclisi a fost desființat. Bacalaureatul a început cu primele probe de competențe digitale și de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar numărul celor înscriși și prezenți pare că nu s-ar potrivi. Unele licee au prezență de 50-60%, alte licee… nu mai au elevi deloc!

Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” din Adamclisi

Primele probe ale bacalaureatului au început, iar procentajul prezenței și a promovabilității diferă bineînțeles, de la un liceu, la altul. În ciuda faptului că nu se oferă note, ci calificative, iar aceste probe sunt cele mai simple, așa cum au afirmat și reprezentanții liceului Energetic din Constanța. ”La competențe, numai dacă nu te prezinți nu promovezi. Îți dă calificativ” , au declarat reprezentanții liceului Energetic pentru ziarul Replica.

De altfel, reprezentanții unor licee din județul Constanța care au avut zero promovabilitate la BAC anul trecut, în 2021, au fost reținuți sau… de negăsit! Este și cazul reprezentanților liceului Tehnologic ”Mihai Viteazul“ din comuna Mihai Viteazu care nu au putut fi contactați.

Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” din Adamclisi

Însă, problema cea mare se pune la liceul Tehnologic ”Jean Dinu” din Adamclisi, acolo unde nu mai există clase de liceu! Acestea au dispărut și iată că în cadrul acestei instituții de învățământ se face ”școala altfel” , la propriu! Dumitru Ion, viceprimarul comunei Adamclisi a explicat motivul acestei decizii și, totodată, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la eliminarea claselor de liceu din cadrul instituției. ”Știu despre acest aspect, liceul s-a transformat în școală profesională ca decizie a inspectoratului. Eu nu am vrut să se elimine clasele de liceu, dar dânșii au recurs la metoda cu școala profesională pentru că au spus că se reduc liceele. Am tot bătut monedă pe această linie de reînființare a claselor de liceu, am făcut și investiții… e păcat, nu sunt multe licee cu specific gastronomic în județul Constanța” , a declarat Dumitru Ion, viceprimarul comunei Adamclisi pentru Replica Constanța.

Liceul Tehnologic ”Jean Dinu” din Adamclisi

Revenind astfel la prezența de la primele probe ale bacalaureatului, Liceul Teoretic ”Traian” și Liceul Teoretic Ovidius, Colegiul Comercial ”Carol I” au avut procentaj de 100% la înscriere, prezență și promovabilitate până la momentul actual. Reprezentanții Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” au fost rezervați cu privire la oferirea informațiilor.

Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a avut de asemenea prezență și promovabilitate de 100% la primele probe, însă, în privința celor ce nu au promovat în trecut examenul, iată că procentajul a fost redus la jumătate, respectiv 50%.

Liceul de Marină din Constanța a avut înscriere de 60% la primele probe ale bacalaureatului, însă, cei înscriși, au promovat 100%, potrivit reprezentanților. ”Cei care s-au înscris au promovat 100%, dar din toți elevii claselor a XII-a, au intrat în bacalaureat doar 60%” , au declarat reprezentanții liceului de Marină pentru ziarul Replica.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Licee de-alde Tomis, care au 2-3 absolventi pe an care iau bacul
0
0
pedepsiti putorile de profesori, ca nu-si dau niciun interes la ore si mai vor si sporuri. toti asteapta numai meditatii
0
0
CUM DIRECTOAREA DE LA LICEUL DIN comuna MIHAI VITEAZU A LUAT SAPTAMANA TRECUTA GRADATIE DE MERIT!?!?! PTR CEPERFORMANTE??? Doamna este pe lista aparuta in presa! ACEST FAPT VORBESTE DE LA SINE DE INCOMPETENTA TOTALA A LUI Sorin Mihai care la randul lui a luat GRADATIE DE MERIT!?!!!!
0
0
asa este .totul este la pamant in tara asta , scoala , fotbalul educatia .*****.
0
0
Cand te uiti pe youtube si vezi mereu ce piese sunt nr 1 in trending, realizezi ca suntem o tara de analfabeti. Traiasca tzanca uraganu si boschetarii fara bac.
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513