REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 11 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6879
16.4° Constanța Vineri, 11 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6879
 

Cu remorca pe bulevard, încărcată cu PET-uri pentru reciclat! Video

Cu remorca pe bulevard, încărcată cu PET-uri pentru reciclat! Video

Ricardo DRAGOMIR 11 octombrie 2024 | 00:00 316

Isteria reciclării PET-urilor a atins un nou prag. Dacă până acum constănțenii transportau sticlele în saci de gunoi sau pungi, un bărbat a decis să treacă la un alt nivel: a ieșit pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu o semiremorcă plină de sticle, visând să câștige o avere din reciclarea acestora. Se pare că pentru unii, acest fenomen a devenit un sport extrem.

Cu remorca pe bulevard, incarcata cu PET-uri pentru reciclat! Video

Sistemul de garanție-returnare pentru ambalajele din sticlă, plastic sau aluminiu face ca tot mai mulți români să caute în coșurile de gunoi și tomberoanele puse în stradă. Devenite adevărate pușculițe cu monede, 50 de bani este valoarea fiecărui recipient predat la punctele de colectare, diferite categorii sociale, de la oameni ai străzii la persoane cu serviciu stabil, au pornit goana după ambalajele aruncate de cei care nu se sinchisesc să le returneze.

Cu remorca pe bulevard, incarcata cu PET-uri pentru reciclat! Video

În „fuga după plastic”, unii nu mai privesc reciclarea ca pe o responsabilitate, ci ca pe o oportunitate de a face „averi“ rapide. Reciclarea se transformă astfel într-o activitate în care profitul este mai important decât grija față de mediu. Un colecționar de PET-uri din Constanța a trecut de la „reciclare responsabilă“ la „reciclare cu stil“. Și-a îndesat materia primă într-o semiremorcă și a luat-o la pas, pe bulevard, spre cel mai apropiat aparat de reciclare.

Pentru majoritatea, banii din strângerea sticlelor este singura sursă de venit, ajungând să câștige într-o lună, doar din reciclare, până la 800 de lei. De la începutul programului garanţie-returnare, s-au adunat peste un miliard de ambalaje. Sisteme însă, sunt în ţară, doar vreo 4.000, iar automatele de multe ori nu merg, spun oamenii.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e carut ma baiatule, nu remorca. Pune ma mana pe carte si invata putin ca sa treci clasa...
1
0
Super reportaj ,lipsa de tabloide prezintă un băiat care strânge pet uri ,un reporter de kko și un ziar de kko
5
1

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358