REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cu siguranță și tu ai nevoie de o friteuză cu aer cald! Iată de ce!

Cu siguranță și tu ai nevoie de o friteuză cu aer cald! Iată de ce!

Andreea VLAICU 14 mai 2024 | 16:40 1129

În lumea în continuă expansiune a aparatelor de bucătărie de blat, puține lucruri au fost la fel de apreciate ca friteuza cu aer cald. Și poate că discuția despre cum va revoluționa gătitul te-a împins oficial să-ți cumperi și tu una și ești în căutarea unuia dintre aceste gadget-uri. Acum că aceste mașini sunt pe piață de câțiva ani, există atât de multe modele încât poate fi copleșitor să alegi una. 

Cu siguranta si tu ai nevoie de o friteuza cu aer cald! Iata de ce!

Friteuză cu aer cu coș unic, friteuze cu aer cu coș dublu, mini friteuze cu aer sau friteuze cu aer în stil cuptor cu caracteristici inteligente de gătit? Fiecare tip servește unui scop diferit și este cel mai bun pentru oameni diferiți. Descoperă mai jos ce este o friteuză, dacă ai și tu nevoie de una și la ce caracteristici să te uiți înainte de a cumpăra orice model.

Ce este o friteuza cu aer cald? Ai și tu nevoie de una? 

O friteuză cu aer cald este practic un mic cuptor cu convecție. Funcționează prin circulația aerului cald care provine de la un element de încălzire în întreaga mașină folosind un ventilator intern. Menținerea aerului fierbinte în mișcare gătește și, cel mai important, îți face mâncarea crocantă cu mai puțin ulei. Singurul lucru pe care îl ai de făcut este să scuturi ocazional coșul pentru a asigura o gătire uniformă. 

Atracția utilizării unei friteuze cu aer mai mult decât un cuptor de perete cu convecție sau a unui cuptor clasic rezidă în cea mai mare parte în ușurința de a găti porții mai mici și în viteza cu care se încălzesc. Deoarece sunt atât de compacte, este nevoie de doar câteva minute pentru a atinge temperatura de gătit, în timp ce într-un cuptor de dimensiuni mari poate dura ceva timp până mâncarea e gata. 

Deci, când vine vorba de întrebarea dacă ai nevoie de una, depinde. Dacă ai fost pe deplin mulțumit de gătitul prin convecție de pe cuptorul tău actual, s-ar putea să găsești că o friteuză cu aer este un gadget de bucătărie de prisos ocupând spațiu degeaba pe blatul tău de bucătărie. Dar dacă, în timp ce citești acest articol, abia acum îți dai seama că nu ai o setare de convecție pe cuptorul tău, obținerea unei friteuze cu aer îți poate îmbunătăți experiența de gătit de zi cu zi. Ele fac încălzirea sau reîncălzirea alimentelor și a multor alte sarcini de gătit mai ușoară și mai rapidă, așa că, dacă ești o persoană care nu are niciodată timp în jurul prânzului sau al cinei, s-ar putea ca aparatul de gătit să se potrivească perfect stilului tău de viață.

Ce caracteristici ar trebui să cauți la o friteuză cu aer cald? 

Primul lucru pe care trebuie să îl determini atunci când cumperi o friteuză cu aer este dacă dorești sau nu un stil coș sau cuptor. Stilul coș are un recipient pe care îl glisezi din friteuză pentru a-ți pune mâncarea în el. Majoritatea au doar un coș, dar există câteva modele de capacitate mare cu două. Aceste coșuri detașabile sunt, de asemenea, adesea sigure pentru mașina de spălat vase, ceea ce face curățarea puțin mai ușoară. În ceea ce privește dimensiunea, friteuzele cu aer în stil coș tind să varieze de la aproximativ 2 litri până la peste 5 litri.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510