REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
26.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Cuba: 17 arestări în ancheta reţelei care recruta combatanţi pentru Rusia în războiul din Ucraina

Cuba: 17 arestări în ancheta reţelei care recruta combatanţi pentru Rusia în războiul din Ucraina

A.F. 9 septembrie 2023 | 00:00 325

Şaptesprezece persoane au fost arestate în Cuba în baza presupusei lor legături cu o reţea de trafic de persoane care opera din Rusia cu scopul de a recruta bărbaţi care să lupte în războiul din Ucraina, a anunţat Ministerul de Interne de la Havana, citat de AFP.

Cuba: 17 arestari in ancheta retelei care recruta combatanti pentru Rusia in razboiul din Ucraina

Luni, guvernul cubanez explicase că ministerul acţiona pentru "neutralizarea şi destructurarea unei reţele de trafic de persoane care operează din Rusia pentru a încorpora cetăţeni cubanezi care trăiesc acolo, şi chiar unii din Cuba, în forţele militare implicate în operaţiunile din Ucraina".

Joi, şeful anchetei, Cesar Rodriguez, a declarat că 17 persoane au fost arestate până în prezent, fără a preciza naţionalitatea acestora.

Totuşi, el a precizat că una dintre ele era "organizatorul intern al acestor activităţi". Alte două persoane au fost identificate ca fiind recrutori, a adăugat Rodriguez.

La rândul său, procuratura a declarat că autorităţile judiciare iau în considerare acuzaţii de "trafic de fiinţe umane, mercenariat (şi) acte ostile dintr-un stat străin", care ar putea însemna închisoare pentru 30 de ani, pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea pentru cei găsiţi vinovaţi.

Tatăl a doi tineri recrutaţi de această celulă a apărut la televiziunea de stat, relatând că unul dintre fiii săi a reuşit să părăsească insula în iulie, în timp ce celălalt se află în mâinile autorităţilor cubaneze.

Presa americană a relatat cazul a doi tineri de 19 ani care au declarat că au fost recrutaţi prin intermediul Facebook şi înşelaţi de recrutori care le-au oferit să lucreze ca zidari în Ucraina, cu armata rusă. Alţi martori susţin că au fost recrutaţi direct de către forţele armate ruse, citează Agerpres.

Guvernul cubanez a negat orice complicitate cu Moscova. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Despre mercenarii din nato recrutați ptr Ucraina ce se mai aude?!?!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699