REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 14 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6852
23.4° Constanța Sâmbătă, 14 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6852
 

Cui i-a picat mănușă dosarul pe care Ciprian Marica îl are la DNA?!

Cui i-a picat mănușă dosarul pe care Ciprian Marica îl are la DNA?!

Virgil STOIAN 14 septembrie 2024 | 00:00 540

Alegerile parlamentare/prezidențiale bat la ușă, așa că formațiunile politice au început, deja, jocurile și strategiile de culise. La Constanța, se știe că în PSD sunt două tabere... sau mai multe, așa că nu oricine trebuie să se regăsească pe liste, cu atât mai mult dacă nu se află în grațiile șefului Felix Stroe. Așadar, dosarul penal în care apare numele lui Ciprian Marica i-a picat mănușă lui Stroe, care s-ar folosi de ancheta DNA pentru a-l ține la distanță pe Horia Țuțuianu, actual deputat. Marica este urmărit penal pentru „săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu”, fiind acuzat că ar fi câștigat pe nedrept fonduri nerambursabile din partea Consiliului Județean Constanța, în perioada în care era finanțatorul echipei Farul. Având în vedere că Horia Țuțuianu era președintele CJ la acel moment, gurile rele spun că acest scandal i-ar reduce acestuia șansele de a fi pe listele PSD Constanța pentru alegerile parlamentare. Mai mult decât atât, în acest dosar este implicată și Mirela Matichescu, de asemenea una dintre aspirantele la un loc pe listele de candidați.

Cui i-a picat manusa dosarul pe care Ciprian Marica il are la DNA?!Horia Țuțuianu, Mirela Matichescu și Ciprian Marica

Ieșit încă de acum patru ani din grațiile lui don Felix, atunci când nu a mai fost sprijinit pentru a candida la șefia CJ, Horia Țuțuianu pare a se confrunta încă o dată cu același scenariu. De această dată, o excludere a lui de pe listele la Parlament ar putea fi legătura lui indirectă cu dosarul în care Ciprian Marica este urmărit penal de DNA. Fostul fotbalist este acuzat că ar fi câștigat pe nedrept fonduri nerambursabile din partea Consiliului Județean Constanța, în perioada în care era finanțatorul echipei Farul.

Cui i-a picat manusa dosarul pe care Ciprian Marica il are la DNA?!Horia Țuțuianu

Având în vedere că Țuțuianu era la acea dată președintele CJ, conducerea PSD Constanța ar putea folosi această legătură pentru a-l elimina pe acesta de pe liste. Mai mult decât atât, Țuțuianu este perceput ca făcând parte din Fronda care ar vrea înlăturarea lui Stroe de la conducerea PSD Constanța, acesta constituind un alt motiv. Implicată în acest dosar este și Mirela Matichescu, care de asemenea ar putea fi repudiată de pe liste, din același motiv.

Cui i-a picat manusa dosarul pe care Ciprian Marica il are la DNA?!Ciprian Marica

Nu am nici o treabă cu povestea asta

Eram președinte al CJ dar nu mă ocupam eu de fonduri, erau comisii care făceau asta. Eu nu am nici o treabă cu povestea aia, nu am fost chemat să dau explicații sau ceva de genul“, a declarat Horia Țuțuianu pentru Replica de Constanța.

Cui i-a picat manusa dosarul pe care Ciprian Marica il are la DNA?!Felix Stroe

Mirela Matichescu nu a putut fi contactată, pentru a comenta zvonurile potrivit cărora ar fi o victimă colaterală în jocurile de culise ale social democraților.

Cui i-a picat manusa dosarul pe care Ciprian Marica il are la DNA?!Mirela Matichescu

Reamintim că Direcția Națională Anticorupție Constanța a început urmărirea penală a mai multor foști funcționari publici, care și-au desfășurat activitatea în cadrul Consiliului Județean Constanța, dar și a foștilor lideri ai Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, acuzați de abuz în serviciu, precum și complicitate la abuz în serviciu.

Concret, fostul fotbalist este acuzat că ar fi câștigat pe nedrept fonduri nerambursabile din partea Consiliului Județean Constanța, în perioada în care era finanțatorul echipei Farul. „În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către funcționari din cadrul Consiliului Județean Constanța, responsabili cu procedura de selecție publice de proiecte și atribuirii finanțării nerambursabile pentru activități sportive, a fost stabilită în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, eligibilitatea Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, în urma căreia a fost încheiat contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă nr. 21124/09.08.2018“, spune DNA.

Așadar, alegerile vin, lista pentru parlamentare este una râvnită și săbiile par să iasă din teacă. Jocurile de culise și înjunghierile pe la spate încep să apară, că doar un post călduț de parlamentar nu e de colea. Oare vom avea vreodată o campanie curată?

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
v****l s****n,ești bun.Dar dacă îmi permiți, bagi multe informații pe secundă, explicate pentru un nivel de receptare înalt,cititorul obișnuit nu asimilează informația ușor,doar recitind.Concentreaza puțin informația la un nivel mediu-jos,posibil mai delicat.Salutari.
2
0
Ambele tabere sunt myz erabyle. Poate incercati o a 3a cu oameni nu vu bor fasi
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
20466423235
5/49
818616137
joker
2831331245