REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.5° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Culisele discuțiilor de la Guvern pentru data alegerilor

Culisele discuțiilor de la Guvern pentru data alegerilor

Victor ROTARU 2 iulie 2024 | 00:00 56

Marcel Ciolacu a decis să o invite pe Diana Șoșoacă la Palatul Victoria, la consultările pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. La guvern nu a fost invitat Nicolae Ciucă, liderul PNL, motivul fiind acela că premierul, partenerul de Coaliție al lui Ciucă, cunoaște deja punctul de vedere al liberalilor pe subiectul datei alegerilor prezidențiale.

Culisele discutiilor de la Guvern pentru data alegerilor

Luni, în debutul ședinței de guvern, premierul Marcel Ciolacu a anuțat convocarea partidelor politice pentru a discuta despre data prezidențialelor, după ce înțelegerea cu PNL pentru organizarea scrutinului în septembrie a picat. Înaintea ședinței de guvern, Ciolacu a avut o discuție cu vicepremierul liberal Cătălin Predoiu, care ar fi trebuit să semneze Hotărârea de Guvern cu data alegerilor. Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, Ciolacu i-ar fi spus acestuia că înțelege că trebuie să respecte decizia partidului, după ce primise ultimatum de la social democrați. Premierul i-a spus lui Predoiu că nu îl remaniază pentru a nu provoca o criză politică și i-a transmis că va chema partidele la consultări.

Consultările vor avea loc luni și marți, ele fiind conduse de Marcel Ciolacu, de vicepremierul Predoiu și secretarul general al guvernului Marian Neacșu. După consultări, liderii PSD și PNL vor discuta în Coaliție despre data alegerilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016