REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Culisele retragerii din cursă a Elenei Năstăsoiu, candidatul AUR la Primăria Buzău!

Culisele retragerii din cursă a Elenei Năstăsoiu, candidatul AUR la Primăria Buzău!

Virgil STOIAN 11 mai 2024 | 00:00 2202

Candidata AUR la Primăria Buzău s-a retras atât din cursa pentru alegerile locale, cât și din cea pentru alegerile europarlamentare. Elena Năstăsoiu acuză conducerea AUR că a impus oameni pe lista de candidați la Consiliul Local şi Judeţean. Reporterii Replica au vorbit cu Elena Năstăsoiu despre motivele pentru care a luat această decizie, dacă va continua în politică alături de alt partid dar și de ce și-a retras candidatura la ora 23:50, cu 10 minute înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor.

Culisele retragerii din cursa a Elenei Nastasoiu, candidatul AUR la Primaria Buzau!Elena Năstăsoiu

Destul de novice în ale politicii, Elena Năstăsoiu a intrat în cursa electorală la propunerea lui George Simion: „Eu nu am mai fost în politică înainte de AUR. Am fost în AUR din 2020. Mă cunosc cu George Simion de vreo 17 ani, când el mi-a propus să candidez la Parlament am refuzat, am spus că îi dau prestigiul meu de la Buzău, cred în el și îl ajut. Nu am fost interesată de nici o demnitate publică. În 2024 când am preluat conducerea AUR Buzău, m-au propus la europarlamentare, fără să mi se ceară un acord înainte, pentru că ei știu că aici la Buzău sunt foarte cunoscută. La primărie m-am trezit candidat fără să fiu consultată, m-am trezit cu lista Consiliului Local făcută praf, stabilită de ei, și așa nu s-a mai putut.“

Mi-au schimbat lista și mi-au făcut-o praf

Principalul motiv al retragerii candidaturii este schimbarea listei cu candidaturi: „Premergător deciziei mele, bineînțeles că am vorbit cu George Simion în mai multe rânduri. L-am rugat să mă lase să-mi fac lista, mi-a dat mesaj că lista o face el. Eu am dovezi în ceea ce spun. Nu eram absurdă să ies din poziția în care eram, în condițiile în care mi-a spus că-mi dă și primul loc la deputați. Eu i-am spus că nu pot să plec fără echipa mea. Mi se pare corect ca oamenii cu care am lucrat și cu care am ridicat AUR Buzău să fie puși unde trebuie pe valoarea lor. Acum, dacă ei mi-au schimbat lista și mi-au făcut-o praf, eu am ales să nu merg mai departe. Evident că mi-am pus niște semne de întrebare în momentul în care mă pui candidat la primărie, știind clar că sunt foarte cunoscută și că majoritatea absolută din Consiliul Local o vom strica PSD-ului, dar mi s-a părut ciudat, în momentul în care i-am cerut să-mi fac lista, cum e normal ca și candidat, și o strategie a mea care a dat rod, într-un an de zile i-am ridicat AUR-ul pe locul 2 la Buzău. Îmi schimbă lista de 4 ori, nu-mi permite oameni de valoare pe lista Consiliului Județean și atunci îți pui întrebări. Înseamnă că tu ai o înțelegere cu cineva, undeva... Atunci, în mod evident nu am putut să merg mai departe în condițiile în care nu am oamenii mei, strategia mea și mă pui să bag și o grămadă de bani în povestea asta.“

Culisele retragerii din cursa a Elenei Nastasoiu, candidatul AUR la Primaria Buzau!

Retragerea la 23:50 a fost premeditată

În privința retragerii candidaturii cu 10 minute înainte de închidere, Elena Năstăsoiu a declarat că a fost un gest premeditat: „Am făcut-o premeditat și calculat. Am vrut să fie un semnal de alarmă, la nivel național, față de mârșăviile care se întâmplă în AUR. Dacă ieșeam înainte sau după, impactul nu mai era același. Nu era vorba de mine, era vorba de a atrage un semnal de alarmă pentru colegii mei din AUR care au investit extraordinar de mult timp și sunt oameni de mare calitate, care s-au retras și cei care au mai rămas au de gând să plece. Toți mă știau ca fiind un om extrem de activ în partid, o activitate și la nivelul campaniei de europarlamentare și la locale și nedrept sunt pusă la zid să continui, asta înseamnă să fiu folosită. Am vrut să fie un semnal de alarmă la nivel național să se știe ce se întâmplă și că lucrurile nu sunt în regulă. Eu nu pot să fac compromisuri morale.

Nu pot să mă las folosită

Elena Năstăsoiu nu crede că ar fi câștigat postul de primar: „Eu sunt profesor de istorie la cel mai bun colegiu de la noi, în top 10 național. Eu cred că aș fi stricat majoritatea absolută a Consiliului Local. Nu cred că aș fi luat primăria, dar majoritatea aș fi stricat-o, ceea ce ar fi fost o mare lovitură pentru feuda lui Ciolacu. Dacă mi-ar fi permis să fiu în consiliu cu oamenii mei, ar fi fost cap de listă niște oameni extraordinari și i-ar fi tras în sus. În momentul în care, la Consiliul Județean, tu ca AUR propui un deputat de Galați, originar din Constanța și care activează pe la Arad și are 70 și ceva de ani  și care habar nu are UAT-urile Buzăului. Omul acela îți făcea campanie pe marginea mea, toată lumea mă știa. Aduci un om fără nume la Consiliul Județean, pui pe primul loc la Consiliu Județean un om care are nevastă videochat-istă, dovedit, este normal că nu am putut să merg mai departe. Nu pot să mă las folosită. Noi am muncit atâția ani de zile, pentru ce? Retragerea la 23:50 de minute a fost premeditată.

Culisele retragerii din cursa a Elenei Nastasoiu, candidatul AUR la Primaria Buzau!George Simion

Elena Năstăsoiu a primit oferte de la toate partidele

În privința viitorului ei în politică, Elena Năstăsoiu a declarat că a primit oferte de la toate partidele: „După ce m-am retras, am primit oferte dinspre toate partidele politice, am ales săptămâna aceasta să mă alătur PNL-ului și candidatei Carmen Ichim, mă cunosc de foarte mulți ani cu ea, este un profesionist, un specialist în administrație publică. Consider necesar ca proiectele mele politice și ale echipei mele să meargă mai departe. Nu am muncit atâția ani ca să-și bată George Simion joc de noi. Nu este un traseism, este o asumare. Cred că impunerea pe liste este ceva generalizat la nivelul întregii țări. La Băicoi au schimbat candidatul la primărie, la Mizil oamenii au fost schimbați. Oameni care au muncit ani de zile. Mihai Dojană, de la Sectorul 1 a fost dat la o parte, Valentin Florea de la Sectorul 6 a fost dat la o parte, la Slobozia, la Călărași. Eu presupun că sunt niște înțelegeri politice și cred că sunt și aspectele financiare. Noi, candidații, care eram pe Consiliul Local, pe Consiliul Județean, am fost chemați la București. Ni s-a făcut un training financiar, unde ne spuneau câți bani este necesar să băgăm în povestea asta și cum să facem cheltuielile aferente. Altceva este să vorbești de campanie unde banii se întorc, dar în precampanie mi s-au cerut lucruri care au necesitat bani foarte mulți, am băgat mulți bani. Valentin Florea a băgat în precampanie 110 mii de euro. Ceea ce vedem era formula de donații către partid. Există mesajele pe grupuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai ales PNL??? A fost singurul partid unde te-au primit! PSD ți-au dat la m**e :))). Profesoara p***i a Buzăului ești tu!
0
1
p******a ce ești!!! Strici familii??? Dumnezeu să îți dea după faptele tale!! Idioata Buzăului și c***a Buzăului
0
1
Ce c***a penala! Fă muisto! Ai copil acasă și umbli cu bărbați însurați? Bine ti a făcut bărbactu de a băgat divorț de tine
0
1
Cotidianul Duplicat de Constanța noul nume la Repllika are mai nou interese și la Buzău.
1
1
La Constanta cei din AUR o parte din ei toata filiala Lumina O parte din cei din Navodari ,Medgidia ,Eforie AU PLECAT LA PARTIDUL ROMANIA MARE . UNICUL PARTID NATIONALIST SI PATRIOT CARE REINTRA IN SCENA POLITICA. TOTII ADEVARATI PATRIOTI SA VOTAM PRM SA LE DAM PESTE NAS . JOS MAFIA JOS CORUPTIA
2
1
Va e teama de shoshoaka ca va da in judecata suina de nu lasati cititorii sa lase comentarii? Libera exprimare unde este? Bine, voi nu stiti ce e aia. Stiti doar cine face plata.
1
1
Un alt partid unde cașcavalul e pe primul loc nu oamenii și valoarea țării r*mânești Sânt mulți oameni care ar putea scoate țara din mizerie și corupție dar nu sânt lăsați de hienele bolnave după bani din partide
8
0
O femeie cu caracter și coloană! Așa s-a întâmplat și la Constanța. Naționaliștii adevărați au pus bazele filialei, au muncit și a apărut penelistul-pesedist Cupsa cu haita lui de traiseisti politic și au înlăturat toți naționaliștii adevărați din partid ca să-și facă ei loc, să ocupe posturile și funcțiile și să se asigure ca nu îi deranjează nimeni! Nu votez AUR !
11
1
Cam așa s-a întâmplat și la Mangalia, unii au muncit, alții au venit la friptură cu ...2 zile inainte de depunerea candidaturilor au devenit membrii. Cum Simion a stabilit ca trebuie sa ai macar 6 luni vechime in partid ca sa poti candida, inseamna ca a mancat rahat, mananca cam mult omul ăsta toți îl acuză.
10
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364