REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fără trotuare?! Video

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fără trotuare?! Video

Maria ONICA 17 martie 2023 | 00:00 3579

Cartierul Compozitori din Constanța este una dintre zonele cu cea mai slabă infrastructură din oraș. Deși prețurile la imobiliare se situează pe lista de top a celor mai scumpe din Constanța, condițiile lasă de dorit. După ce locuitorii zonei au trimis nenumărate sesizări cu privire la străzile cartierului, un reporter Replica de Constanța a luat la pas drumurile din cartier. Lipsa trotuarelor și condițiile ca de mediu rural au scos la iveală nemulțumirile localnicilor.

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video

Dezvoltarea continuă pe plan imobiliar a municipiului Constanța face orașul să păstreze un loc fruntaș în baremul celor mai căutate zone pentru construcții, de către dezvoltatori. Dacă în urmă cu 20 de ani spațiile verzi erau numeroase, astăzi se pare că în majoritatea locurilor au răsărit noi cartiere rezidențiale. Consultând piața imobiliară putem observa, fără doar și poate, că unele zone înființate cu doar câțiva ani în urmă au prețuri aproape duble față de unele imobile situate în vechile cartiere.

Deși proprietarilor le-a fost promis că vor trăi „visul american“ odată locuind într-un astfel de cartier, se pare că realitatea i-a dus pe aceștia cu zeci de ani în urmă.

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video
Cartierul Compozitori din Constanța se regăsește perfect descrierii anterioare. Deși locatarilor le-au fost promise străzi și parcuri, aceștia încă au nevoie de cizme de cauciuc pentru a ieși din case... atunci când sunt ploi torențiale.

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video
După mai multe sesizări din partea locatarilor, joi, 16 martie a.c., reporterii Replica de Constanța au luat la pas străzile din Compozitori, pentru a imortaliza tabloul în care pietonii sunt nevoiți să se deplaseze pe partea carosabilă.

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video

De menționat este faptul că, atunci când plouă deplasarea pietonilor de pe o stradă pe alta este îngreunată de noroiul de pe marginea drumului. Subliniem faptul că acest lucru se întâmplă doar pe unele drumuri ale cartierului. Pentru că în alte zone pietonii merg pe șosea, întrucât mașinile sunt parcate pe o parte și pe alta a străzii.

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video

Deplasarea pe străzile din Compozitori este îngreunată și în zilele în care nu plouă

De precizat că reporterii Replica s-au mai deplasat în zonă și pe 14 februarie. Trotuarele inexistente, gropile din mijlocul străzilor, infrastructura ce lăsa de dorit și obligativitatea pietonilor de a se deplasa pe partea carosabilă, pentru că nu există altă posibilitate, confirmă nemulțumirile locuitorilor.

Video: 

Viața ca la țară în Compozitori, dar prețurile la imobiliare sunt de lux

Reamintim faptul că prețurile imobiliarelor din zona Compozitori, din Constanța nu sunt deloc mici. Dacă pentru un teren de 500 mp se cer 160.000 de euro, se pare că pentru o casă P+1E se cer 480.000 de euro.

Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video
În concluzie, pentru câteva sute de mii de euro, cartierul Compozitori îți oferă atât viața într-un mediu urban, cât timp stai în casă, și viața într-un mediu rural când ieși pe stradă.
Cum a ajuns Compozitori cartierul de lux fara trotuare?! Video

Video:

 

Disable checkingPremium suggestions

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urat cartier!
0
0
nu va mai vaitati de trotuare. la sedinta pentru noul PUZ majoritatea locuitorilor zonei au zis ca nu vor cresa, scoală, trotuare, spatii verzi...nimic. DOAR PACARI!
1
1
Cartierul Compozitori este foarte ok! Nu va convine, mutati-va in ghetoul din Mamaia Nord! Acolo aveti tot ce va trebuie, beton, jeg la greu si intimitate zero!
2
3
Locuiesc acolo si e bine...(jale mare de 10 ani)...copiii se joaca ptintre masini s au in parcarea Lidl,verdeață ioc,trotuare ioc,pe Dorel la datorie toata ziua,praf ,moloz si gunoaie...municipiul lui pește,bine ca platim impozit de lux...si vedete la fundul vecinului!
6
1
este vreun ofticat care locuieste in vreun cartier gen INEL I sau alt rahat de genul!
3
9
Bine ca aveti voi de toate in restul orasului!
4
6
Stai jos! Esti prea imbecil!
3
3
Doar satra de gipsani mai lipseste..ca le au pe toate in rest. Zero spatii verzi zero trotuare, zeci de blocuri inghesuite tarana vara sa dai si la vecini...copii se joaca la tomberonul aruncat la capatul potecii..Bravo primarie bravo ...Verificati va rog autorizatiile de constructie ca nu au nici in petec de verdeatza...
10
1
cuii trebuie trotuare ? ar fi pacat sa investeasca primaria in trotuare ca sa isi parcheze meltenii masinile pe ele, cand ar fi mai simplu sa faca direct parcari.
2
7
pai e "lucs" makkedonesc si desigur "residence" si " luxury" he he
9
1
Ahhahahahaha cartier de lux? Ahahahhaha la marginea orasului ahhahh fara trotuare ahhahah o GHENA DE ZONA, O GLUMA
19
4

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677