REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum a ajuns Constanța jungla șoferilor fără bun simț și educație! Video

Cum a ajuns Constanța jungla șoferilor fără bun simț și educație! Video

Mariana MURAT, Deria ISLEAM 16 iulie 2024 | 00:00 802

Lipsa locurilor de parcare în Constanța a devenit o problemă majoră, atât pentru cetățenii municipiului, cât și pentru turiști. Însă pentru anumiți șoferi nu există nici un impediment atunci când vine vorba de a-și găsi un loc de parcare și se fac că uită regulile de circulație și de conviețuire. De mai bine de o săptămână, zonele turistice au fost împânzite de „bolizi de fițe” ai căror șoferi nu știu, sau pur și simplu nu vor, să-și achite taxa de parcare. Drept urmare, aceștia ajung să plonjeze pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități sau de cele mai multe ori pe zonele cu plăcuțe. Constanța se transformă pe zi ce trece într-o junglă, atunci când vine vorba despre locurile de parcare, întrucât o familie deține, în general, minimum două mașini. Cum multe cartiere din oraș sunt deja suprapopulate, mașinile își fac loc pe unde apucă, cu forța, dacă e nevoie. 

Cum a ajuns Constanta jungla soferilor fara bun simt si educatie! Video

Parchează, fără nicio jenă, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

În Mamaia Nord, mai exact în zona Summerland, doi șoferi au reușit să blocheze o cale de acces cu deschidere pe Aleea Argos. Unul dintre conducători cu numerele de înmatriculare CT 84 BSR și-a făcut simțită prezența printr-o parcare inedită… pe locul special amenajat pentru persoanele cu dizabilități. Nu se știe exact de ce handicap suferă constănțeanul nostru, însă merită să i se atragă atenția că a parcat „ca un bou”. 

Cum a ajuns Constanta jungla soferilor fara bun simt si educatie! VideoMamaia Nord, Constanța

Cu parcarea goală, lasă mașina pe banda de circulație

Cel de-al doilea șofer, cu numerele de înmatriculare RNF-578, a parcat exact pe banda de mers obligatoriu la dreapta. Gestul acestuia a dat dovadă de lipsă de educație sau chiar nesimțire, având în vedere faptul că parcarea  la acea oră era în mare parte liberă.

Cum a ajuns Constanta jungla soferilor fara bun simt si educatie! VideoMamaia Nord, Constanța

De astfel, în majoritatea cazurilor, șoferii aleg calea cea mai ușoară, iar de cele mai multe ori, pentru a face economie în buget aleg să parcheze identic specimenelor de mai sus sau chiar pe locuri cu plăcuțe ale persoanelor cu reședință.

Bizonii au parcat... cum a vrut mușchiu' lor!

Sperăm la o însănătoșire grabnică a șoferului care a parcat pe locul persoanele cu dizabilități, dar și a celui care a parcat paralel. Astfel de „bizoni” sunt, de cele mai multe ori, inofensivi, însă atunci când ajung să se întâlnească în trafic cu ceilalți participanți fac... cât îi duce capul. 

Cartierele Constanței, junglă urbană

Este din ce în ce mai greu pentru șoferi, dar și pentru pietoni să se adapteze condițiilor. Mașinile se înmulțesc pe zi ce trece, majoritatea familiilor dispunând, în ziua de astăzi de minimum un autoturism. Sunt din ce în ce mai frecvente cazurile în care fiecare membru al unei familii să aibă propria mașină, iar dacă aceștia nu locuiesc într-un ansamblu rezidențial cu locuri de parcare proprii, viața devine grea. 

Cum a ajuns Constanta jungla soferilor fara bun simt si educatie! VideoZona Dacia, Constanța

O situație dificilă

Multe cartiere din Constanța sunt oricum înghesuite, iar numărul mare de autoturisme îngreunează traiul cetățenilor, care, din păcate, nu mai au dreptul de a circula pe trotuar. Soluțiile nu par să apară, fiind, într-adevăr o situație dificilă și greu de gestionat. 

Cum a ajuns Constanta jungla soferilor fara bun simt si educatie! VideoZona Dacia, Constanța

Putem lăsa Constanța să respire, alegând alternative verzi!

Orașul respiră din ce în ce mai greu, iar dacă nu găsim soluții, o să-l privim dându-și ultima suflare în fața noastră. Căile alternative pe care le-am putem lua în calcul, în locul mașinilor, sunt vehiculele fără motor, mijloacele de transport în comun sau chiar mersul pe jos.

Cum a ajuns Constanta jungla soferilor fara bun simt si educatie! VideoZona Dacia, Constanța

Cu toții putem contribui la un oraș mai aerisit, mai puțin poluat, dacă ne dorim acest lucru. Mai mult, viața ar putea deveni mai pașnică, evitând nervii întinși în trafic.

Video: 

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510