REPLICA ONLINE CONSTANTA

2.4° Constanța Lun., 21 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6889
2.4° Constanța Luni, 21 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6889
 

Cum a ajuns o fostă șefă din Primăria Constanța să candideze pentru un loc în Camera Deputaților

Cum a ajuns o fostă șefă din Primăria Constanța să candideze pentru un loc în Camera Deputaților

Mirela PASCAL 21 octombrie 2024 | 00:00 528

În zilele noastre, oricine poate ajunge parlamentar! Fie că vine de la coada vacii, din spatele tejghelei unui magazin ori fără să fi avut măcar o singură zi contactat cu politica... oricine își poate depune candidatura pentru un loc în Parlamentul României! Poate de aceea avem legile pe care le avem, că sunt făcute de tot felul de „pricepuți“ deveniți deputați și senatori peste noapte. În fine! Având în vedere că mandatele actualilor parlamentari se apropie de final, în decembrie, se „plămădește“ viitoarea legislatură. Partidele și-au făcut strategiile, mai mult sau mai puțin bune, candidații s-au aflat, deci știm cum ne poziționăm... și pe cine votăm. Interesant este faptul că, printre multitudinea de candidați de la malul mării, și-a făcut loc și o fostă angajată a primărie... și nu, nu vorbim despre Felicia Ovanesian, ci despre prietena ei, Liliana Adam, căreia Vergil Chițac i-a retras atribuțiile, în 2023.

Cum a ajuns o fosta sefa din Primaria Constanta sa candideze pentru un loc in Camera Deputatilor

A tunat și a fulgerat cu tot felul de candidați la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 decembrie! Constanța are unul și unul... iar la fiecare partid găsim specimene care n-au nici în clin, nici în mânecă cu politica. O să vi-i prezentăm în edițiile viitoare, deocamdată de îndreptăm atenția spre Liliana Adam, candidat din partea partidului DREPT pentru un loc în Camera Deputaților. Poziția a doua pe listă este una eligibilă... dacă vorbim despre marile partid, cu șanse reale de a bifa cel puțin 3 mandate în Parlament, însă având în vedere că nu a auzit nimeni de DREPT până acum, șansele candidaților de a câștiga sunt minime. Dar să revenim la Liliana Adam! Dacă nu vă spune nimic numele, vă elucidăm noi!

Cine e candidata DREPT pentru Camera Deputaților!

De profesie jurist, Liliana Adam a lucrat, în trecut, la Gepeto Impex, firma fostului liberal Robert Boroianu. A ajuns în primărie, iar în 2021 fost încadrată la Direcția Urbanism din Primăria Constanța. Bună prietenă cu Ovanesian, Liliana Adam a fost numită șefa Biroului Legislație, contracte avize de legalitate și Legile Proprietății. Tot în 2021, a fost secretar interimar, dar a și candidat la concursul pentru ocuparea postului de secretar general al Primăriei Municipiului Constanța. N-a mai apucat să dea examenul, pentru că a fost anulat, Chițac anunțând că a cerut efectuarea unui audit în urma unei sesizări prin care erau aduse în atenție anumite neconformități. La acea vreme, candidatura Lilianei Adam a născut destule controverse, în contextul relației apropiate pe care aceasta o avea, la acea dată, cu Felicia Ovanesian. 

Cum a ajuns o fosta sefa din Primaria Constanta sa candideze pentru un loc in Camera Deputatilor

Timp de doi ani a împărțit biroul cu fostul city-manager, Felicia Ovanesian, iar la scurt timp după demisia celei din urmă, care a avut loc la începutul anului trecut, Adam a intrat în concediu de odihnă. Ce convenabil, nu?!

În acest timp, Chițac semna dispoziția de încetare a exercitării cu caracter temporar a funcției de șef Biroului Legislație, contracte avize de legalitate și Legile Proprietății.

Cum a ajuns o fosta sefa din Primaria Constanta sa candideze pentru un loc in Camera Deputatilor

Nici Adam nu stătea degeaba. Își pregătea plecarea din administrația publică locală. N-a putut suporta gândul că buna ei prietenă a părăsit primăria, așa că la revenirea din concediu și-a făcut de suspendare din Primăria Constanța pentru o perioadă de 2 ani.

Timpul a trecut, Liliana Adam a rămas mâna dreaptă a Feliciei Ovanesian, a ajutat-o în campania electorală din 9 iunie 2024, iar astăzi este recompensată pentru loialitatea sa cu un loc în Camera Deputaților. Drumul e lung și anevoios, așa că rămâne de văzut dacă va ajunge în Parlament!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristi Tănase de la forta dreptei care candidează pe locul 2 la deputați, nu a fost în stare sa ia concursul OAR ,lucrează ca arhitect, dar apare la designer interior. Ii era frica ca se face de rahat ca știe lumea ca nu e în stare sa ia concursul de arhitecți. Spera sa l ajute bola sa își ia concursul. De asta nu scrieți? Măcar tipa aia are facultate .
1
0
Asta este sora incultului de aromân agramat și dezechilibrat fizic și mental Geo Musi...un chipurile mare constructor de blocuri..dar cu banii luați de la alții....face și el blocuri. O familie de nebuni,de dezechilibrati mintal. Ce dracului sa facem cu ăștia în parlament..decât sa ne facem de rușine. Pai asta a făcut ceva la viata ei ,să fie în parlament??.Decât a stat atarnatoare pe lingă Ovanesian..sa-i dea și ei o funcție de conducere..în rest nimic .și tu vrei în parlament...mai agramat-o măi nepriceput-o,stai dracului la hoară,decât să te faci de rușine ...
1
1
Vezi lista de la forta dreptei,oameni care nu au nici măcar o facultate și apoi sa comentați despre l*****a Adam. Din partea lui Bola la camera deputaților candidează șeful galeriei de la faru. E mai ok asa? E mai bun un huligan?
2
1

REPLICA


LOTO

6/49
35124343346
5/49
3628874030
joker
18265381411