REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Cum a ajuns să arate Hotelul Șaguna, din stațiunea Mamaia, la începutul sezonului estival 2024! Video

Cum a ajuns să arate Hotelul Șaguna, din stațiunea Mamaia, la începutul sezonului estival 2024! Video

Georgiana BOGLEA 4 iunie 2024 | 00:00 3970

În Mamaia, s-a construit masiv în ultimii ani, fiind ridicate zeci de imobile gigant, unele chiar la limita cu plajă. La polul opus, avem și clădiri lăsate în paragină, precum Hotelul Șaguna, situat puțin înainte de Cazino, pe partea dreaptă, sensul de mers spre Constanța. Hotelul este deținut de Aurel Papari, președintele Universității Andrei Șaguna. De-a lungul anului,  clădirea a fost pasată de la un operator la altul, sub forma unui contract de închiriere, însă din pricina degradării, niciunul nu a mai dorit să-l exploateze. Așa se face că astăzi a ajuns pata neagră a stațiunii, alături de alte câteva clădiri care zac în indiferență și nepăsare.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video

Stațiunea Mamaia este cunoscută ca fiind o stațiune plină de  lux, opulență, extravaganță și prețuri pe măsură. Dar dacă te uiți în jur printre hotelurile bine-cotate și cele în curs de construire, se mai zăresc și ruine ale unor hoteluri care au fost cândva cunoscute de toată lumea.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video

La acest capitol, putem să menționăm și fostul hotel Șaguna, care nu mai are mult până când se va prăbuși. Pe poziții, a rămas numai scheletul clădirii, care de la prima vedere creează impresia că aici s-a turnat un film horror.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video

Deși este situat într-o zonă bine-cotată, iar priveliștea pe care ar putea să o aibă turiștii este una care îți taie răsuflarea, iată că nimeni nu a mai făcut nimic cu acest hotel și a rămas la stadiul de ruină.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video

Singurii care își mai fac curajul să intre în clădire sunt oamenii străzii și câinii fără adăpost. Interiorul fostului hotel a devenit un adevărat focar de infecție, plin de gunoaie, fecale, geamurile vechi au fost sparte, iar unele uși au fost chiar furate.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video

Hotelul a fost cumpărat de Papari de la Mamaia SA

Hotelul Șaguna a fost achiziționat, în urma cu foarte mulți ani, de către Aurel Papari, de la Universitatea Andrei Șaguna, prin licitație, de la SC Mamaia SA.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video Aurel Papari

Se numea hotel Miorita, până la momentul tranzacției, și găzduia studenții numai pe timpul anului universitar, în perioada sezonului estival fiind deschis pentru turiști. Însă nu au fost investiți bani prea mulți, poate chiar deloc.

Cum a ajuns sa arate Hotelul saguna, din statiunea Mamaia, la inceputul sezonului estival 2024! Video

Nici pe vremea când hotelul funcționa nu era prea bine cotat de turiști

Pe vremea când hotelul Șaguna funcționa, era „faimos” pentru condițiile greu de suportat de care turiștii aveau parte. Cei care au ales în trecut să se cazeze la acest hotel erau nevoiți să suporte mobilierul vechi, gândacii care se plimbau nestingheriți, mucegai sau igrasie și multe altele.

Video 1:

Fost administrator al hotelului Șaguna: L-am avut în administrare timp de 4 ani, nu se merita

Printre firmele care l-au administrat se numără și Avangarde Tourism & Resort SRL, firmă deținută de Ștefan Laurențiu Ghioca, fost administrator special al Moldova Estival 2022 SA, radiată în 2019.   Contactat de către reporterii Replica, Ștefan Ghioca a declarat că „hotelul Șaguna aparține domnului care deține Universitatea Șaguna, eu l-am avut în administrare timp de 4 ani, până în 2016, după care nu am mai dorit să prelungesc contractul din cauză că nu mai merita, din cauza lipsei turiștilor. După ce am renunțat eu la contract, am înțeles că l-a dat altei firmei în administrație, dar nu știu să vă zic numele. Acum ați văzut ce e acolo, a rămas în paragină.”.

Video 2: 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest hotel a fost construit special pentru cazarea celor ce veneau la munca pe litoral pe timpul sezonului estival. nu a fost dedicat intrarii sale intr-un circuit turistic. mai erau cazati si turisti in sezoanele cand nu se umplea cu chelneri, ospatari, barmani, cameriste si alte elite d-astea.
7
0
asta si celelalte arata asa ptr ca escrocii si spagarii din primarie le-au permis proprietarilor sa le lase in paragina in loc sa-i rupa in amenzi din ce in ce mai mari pana le vindeau sau renovau parca nici nu avem primarie sat fara caini
6
0
de pomana a venit, de pomana duca-se! totusi renovat, nu cred ca nu ar avea clienti normali, nu din aceea ce consuma sampanie cu roaba (im-preuna cu dna).altfel nu se explica, de ce nu ii ia nimeni la intrebari(diplome, examene, etc).
9
1
Cristi, daca te referi la Solid hause, verifica prieteniile
7
0
Buldozeru.
7
0
La distanta de 1 km de acest hotel (catre Constanta), in spatele unui bloc construit recent, dezvoltatorul a transformat o curte in depozit de deseuri. Cauciucuri, materiale si utilaje de constructii dezafectate, paleti rupti, toate zac acolo de 2 ani. Inclusiv o barca veche, pe care nefericitul a scos-o la vanzare, dar nu ii cumpara nimeni vechitura, asa ca a abandonat-o si pe ea acolo. Pe mormanele de moloz amestecat cu pamant, buruienile cresc in voie, iar praful este zilnic imprastiat peste masinile locatarilor (si in aerul inhalat de locatari atunci cand acestia se afla in parcare), dar si peste turistii care fac greseala sa se plimbe in zona. Gardul improvizat din tabla se vrea a imprejmui mizeria, doar ca tabla a fost jumatate smulsa de vant, fiind un real pericol pentru trecatori, avand in vedere modul superficial in care este prinsa cu sarma. Oare drumurile celor de la Garda de mediu nu trec pe acolo. Sau poate nu au voie sa treaca... Cine stie???
13
0
Nu il subestimati pe tatacul prostilor de la sa gu na na , , inca se duc panaramele la gmnaziala asta
14
0
Sanki, se demoleaza si se face bloc mare, mare! Pam pam!
16
0
Jegoșilor ăsta e numai la costum când îl vezi dar pute de înăuntru
22
1
Toate constructiile din Romanistan arata ca niste ghetouri.
24
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515