REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 29 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6867
19.4° Constanța Duminică, 29 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6867
 

Cum a ajuns să arate pasajul subteran de la gară! Video

Cum a ajuns să arate pasajul subteran de la gară! Video

Ricardo DRAGOMIR 29 septembrie 2024 | 00:00 317

Pasajul subteran de la Gara Constanța, odată gândit ca o soluție modernă pentru a facilita traversarea pietonilor, a devenit în prezent un loc care ridică multe semne de întrebare, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiștii care ajung aici. Deși acest pasaj este important pentru traficul pietonal din zonă, condițiile în care se află lasă mult de dorit, generând nemulțumiri din partea celor care îl tranzitează zilnic.

Cum a ajuns sa arate pasajul subteran de la gara! Video

Unul dintre principalele motive de îngrijorare este lipsa iluminatului adecvat. Într-o principal porțiune a pasajului, lumina lipsește, astfel că este dificil să îți dai seama pe unde să mergi. Această situație este cu atât mai gravă seara, când întunericul transformă pasajul într-un loc nesigur, alimentând sentimentul de disconfort și nesiguranță.

Pe lângă problemele de iluminat, pasajul este marcat de urmele vandalismului. Pereții sunt acoperiți cu graffiti, nu de puține ori având conținut obscen sau deranjant, iar structura în sine este vizibil afectată de lipsa întreținerii. În loc să fie un spațiu modern și curat, această locație s-a transformat într-o adevărată dovadă a unei infrastructuri neglijate, aspect care îngrijorează tot mai mult locuitorii Constanței.

Cum a ajuns sa arate pasajul subteran de la gara! Video

Mai mult, la lăsarea nopții, pasajul devine locul de întâlnire al unor indivizi dubioși, ceea ce face și mai dificilă utilizarea lui în siguranță. Persoanele grăbite, într-o continuă panică, sunt adesea prezente în pasaj, ceea ce contribuie la atmosfera apăsătoare. Fără supraveghere sau măsuri de siguranță adecvate, locația pare abandonată de autorități, în ciuda faptului că este tranzitat de sute de oameni zilnic, fie ei turiști sau localnici.

Cum a ajuns sa arate pasajul subteran de la gara! Video

De asemenea, o constănțeancă a declarat că situația este scăpată de sub control:

„Mie una nu-mi place zona asta. Eu scap seara de la liceu, de la ora 6 seara, 8 seara și mereu când cobor la gară, ca să schimb autobuzul către casă, mă  întâlnesc cu țigani și drogați. Anul trecut, după ce am scăpat de la școală, ne-au strigat pe stradă niște bărbați în toată firea, noi am grăbit pasul către stația de CT-Bus din gară, deoarece acolo erau persoane și lumină, însă ne-au urmărit până în stație, s-au făcut spre noi, însă au vrut să îi dea cu sticla de bere în cap unui băiat din spatele nostru, pe care nu îl cunoșteam. Niciodată nu mă simt în siguranță când plec spre casă. Sper ca cineva să facă orice în legătură cu asta, că nu se mai poate.“

Cum a ajuns sa arate pasajul subteran de la gara! Video

Nemulțumirile constănțenilor sunt din ce în ce mai vocale, mulți exprimându-și frustrarea față de starea actuală a pasajului. Într-un oraș port la Marea Neagră, unde turismul ar trebui să fie o prioritate, infrastructura lasă mult de dorit, ci nu doar din partea aceasta de oraș.

Rămâne de văzut dacă aceste probleme vor fi luate în serios și dacă autoritățile vor face ceva pentru a îmbunătăți situația. Până atunci, pasajul rămâne un loc evitat pe cât posibil de locuitorii și turiștii care vor doar să își continue drumul în siguranță.

Cum a ajuns sa arate pasajul subteran de la gara! Video

Video:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364