REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Cum a ajuns Tabăra Năvodari o fantomă a vremurilor demult apuse?! Video

Cum a ajuns Tabăra Năvodari o fantomă a vremurilor demult apuse?! Video

Cristina BĂRBUCEANU 23 ianuarie 2023 | 00:00 4271

Tabăra de la Năvodari, unde au ajuns mii de copii în fiecare vară, este în prezent o ruină. Tot teritoriul taberei, întinzându-se pe 134 de hectare, este descris de un năvodărean drept „Cernobîl local”, iar imaginile vorbesc de la sine. Cele în jur de 300 de clădiri care formau în trecut „Tabăra din Năvodari”, arată de-a dreptul deplorabil, chiar înfricoșător. Dat fiind faptul că acele clădiri aparțin SIND România, aceasta trebuia să se ocupe de reînvierea fostei Tabere. În 2021, societatea a fost obligată să intabuleze construcțiile și să se apuce de reabilitare. De atunci, SIND nu a mai făcut niciun demers în ceea ce privește reabilitarea clădirilor și din acest motiv, Primăria Năvodari a dat societatea în judecată.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoImagine de ansamblu de la fosta Tabără din Năvodari

Fostul primar a participat la decimarea Taberei

Faptele imorale săvârșite de unii oameni au răpit multe, prea multe bunuri.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoClădirile arată deplorabil

Banii pe investiții au fost luați, iar investițiile au rămas doar la stadiul de proiect, poate nici așa. Clădiri care trebuiau reabilitate, au ajuns astfel ruine.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoRuine, vegetație nestilizată și gunoaie în locul fostei tabere

Exact asta s-a întâmplat și cu fosta tabără din Năvodari. Aceasta a fost construită în anii ’70, din banii Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania-UGSR.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoCine trece prin zonă își pune viața în pericol

Terenul pe care s-a construit este unul vast: se întinde pe 134 de hectare, pe care s-au construit sute de clădiri, ele fiind organizate în 5 tabere: Delfinul, Albatros, Perla, Cutezătorii şi Lebăda. Din păcate, praful s-a ales de acestea, un năvodărean spunând că acolo este acum „un Cernobîl local”.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoRuine și iar ruine

S-a demonstrat faptul că, o parte din vină în ceea ce privește transformarea taberei în ruină a avut-o fostul edil al orașului Năvodari, Nicolae Matei, care, în anul 2021, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoClădiri bătute de vreme

Zona arată deplorabil, iar imaginile surprinse la fața locului spun totul. Desigur, cine merge acolo doar să admire peisajul își pune viața în pericol deoarece sunt câini maidanezi, dar și oameni ai străzii în zonă.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoImaginea e dezolantă

Imaginea de ansamblu este dezolantă și chiar înfricoșătoare: sutele de clădiri aflate acolo au toate geamurile sparte, distruse; maldăre de gunoaie zac în mare parte din suprafața fostei Tabere, bucăți din clădiri s-au desprins și se pot desprinde în orice moment, foarte multă vegetație este crescută, observându-se clar că terenul a fost abandonat de ani de zile.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoGraffiti și mizerie

Cine trebuie să se ocupe de fapt de reabilitare

În zona respectivă, terenul aparține Primăriei Năvodari, în timp ce clădirile aparțin SIND România.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoVegetație crescută 

Societatea a fost și încă este obligată, prin hotărâre judecătorească, să se ocupe de reabilitarea și readucerea la viață a taberei.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoRuine 

În 2021, primarul din Năvodari, Florin Chelaru, declara pentru Replica: „În acest moment, SIND România doreşte să intabuleze clădirile de pe domeniul taberei şi după realizarea acestui lucru, ei sunt obligaţi să reabiliteze construcţiile. Însă, în acest moment există şi o suprafaţă de teren care aparţine domeniului public şi care este în litigiu. SIND România a dat în judecată Tabăra SA pentru acest teren”.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoImagini desprinse din filmele de groază

Însă, în prezent, treburile s-au complicat. Contactat de reporterul Replica, primarul a afirmat: „Am dat în judecată SIND România. Ei nu au venit să intabuleze. Nu s-a schimbat nimic, nu s-a mișcat nimic în legătură cu acele construcții”.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! Video Imagini desprinse din filmele de groază

Astfel că rămâne de văzut când fosta Tabără va reveni la imaginea de odinioară. 

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoImagini desprinse din filmele de groază

Date despre SIND România

Societatea SIND România a fost înființată în 1992. În anul 2021, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 9.391.555 RON, profit de 263.107 RON și datorii de 2.809.448.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoImagini desprinse din filmele de groază, cu geamuri distruse

În același an, firma figura cu 30 de angajați. Administratori la această firmă sunt: Hohan Dumitru, Hossu Bogdan Iuliu, Ivascu Minel, Iacob Baciu.

Cum a ajuns Tabara Navodari o fantoma a vremurilor demult apuse?! VideoImagini desprinse din filmele de groază: bucăți din clădiri s-au desprins, ușile și geamurile au fost vandalizate

Totodată, asociați sunt: firma C.N.S.L.R. Frăția, care deține 37% din acțiuni; Confederația Națională a Sindicatelor Cartel Alfa, care deține 28%; Confederația Sindicatelor Democratice din România, care deține un procent de 17% din acțiuni; Blocul Național Sindical, cu 17%. 

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Justitia din Romania ar trebui kastrata si bagati toti la bulau pe viata, apoi instituita legea dekapitarii in public a hotilor , altfel vom fi vesnic doar victime ale lor !
1
0
În Navodari avem cea mai s***a și incompetenta conducere... Vicele este un papagal fără scrupule, primarul suferă de o lipsa totala de interes, dorește doar sa fie aplaudat online de orice postează. Astazi se sparge pe pod în mod incredibil când au anunțat finalizarea asfaltări, prostii stau iar la cozi interminabile, administrația tace malc
4
1
este numai una din povestile triste ale privatizarilor facute cu curul si nu cu capul de catre analfabetii si infractorii care au fost la putere din ultimii 33 de ani dar si a legislatiei aberante care nu ii obliga pe proprietari sa ingrijeasca cladirile sau sa vanda daca nu sunt in stare de asta sub amenintarea unor sanctiuni eficiente
3
0
DACA SE INTENTIONA IMPLOZIA INTREGII TARI SI DISTRUGEREA A TOT CE A INSEMNAT INDUSTRIE,TURISM, EDUCATIE,INSTRAINAREA RESURSELOR ASA CUM S-A PRODUS ACUM NU CRED CA LE REUSEA ATAT DE BINE PE CAT AU REUSIT OAMENII CARE NE-AU CONDUS TIMP DE 33 DE ANI,AU REUSIT SA PUNA LA PAMANT TOTUL, SA VANDA TOTUL SI SA DEZBINE PERFECT POPULATIA,ACUM O SA MANCAM SI LARVE DE GANDACI SI VOM AVEA INTERZIS SA MAI SPUNEM MAMA SI TATA CI PARINTE 1 ,SI 2,DEJA ASTA E VOTATA
4
0
pe aici ne futem si noi astia de 16/17 ani si ne drogam
3
3
Cateva hectare , zona spre canal le-a furat Matei fost primar . le-a dezmembrat in loturi de 500 mp pentru a fi vandute. Agramatul a tras si gaze pe banii primariei, lucrare facuta de CONGAZ si platita ca si cum ar fi fost facuta de firma cumnatului.
8
0
s a ales praful de toata tara , de industrie , de hoteluri , de invatamant .
10
0
Va uitati in gura lui Haplea ? 20 blocuri construite acolo vor insemna inca 20 apartamente pentru el, prin interpusi.Asta vrea !
9
0
Asteapta momentul oportun pt a dezmembra terenul si a l vinde pe bucati la preturi derizorii la smecherasi sa faca favela ca in mamaia.
12
0
Nu ii mai satura Dumnezeu , asteapta sa cada sa vanda terenul pt blocuri sau vile, numai in Romania s e intampla asa ceva era tabara rennumita veneau mii de copii la mare si oamenii aveau de munca, dupa peste 30 ani praful s a ales
16
1
Actualul primar e jenant.
10
3
Alooooo, patinuarul când apare!?
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436