REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cum a ajuns un fost manager din Primăria Mangalia să strângă o „colecție“ de contracte cu statul!

Cum a ajuns un fost manager din Primăria Mangalia să strângă o „colecție“ de contracte cu statul!

Ana Maria LIPAN 6 noiembrie 2023 | 00:00 3531

Banu' tot la Banu trage! Societatea Top Management Ing SRL, controlată de soții Banu, care s-au perindat de-a lungul timpului prin diverse instituții, ocupând funcții de conducere, continuă să încaseze bani de la primăriile din județ. Anul acesta, firma a strâns o adevărată colecție de contracte, pornind de la unul cu Municipiul Mangalia, care i-a băgat în buzunar 100.000 de lei și ajungând până la altul de 80.000 de lei cu Primăria Negru Vodă, unde Carla Iolanda Banu, a lucrat până acum câțiva ani, ca manager de proiect, după ce anterior a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000. Cea mai recentă atribuire a fost la Medgidia, de unde va primi nu mai puțin de 259.000 de lei.

Cum a ajuns un fost manager din Primaria Mangalia sa stranga o „colectie“ de contracte cu statul!Bogdan Banu

Top Managment Ing SRL, condusă de Bogdan Banu, fostul manager coordonator în UAT Mangalia, continuă să încaseze bani grei de pe urma contractelor cu mai multe primării din județul Constanța. Recent, societății i-a fost atribuit contractul pentru prestarea serviciilor de implementare a unor proiecte, finanțate prin PNRR C15.

Precizăm faptul că această componentă este dedicată educației și face referire la obiective de investiții care cuprind „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”.

Patronii firmei, foști funcționari publici

Carla Iolanda Banu a lucrat până în anul 2021 ca și manager de proiect în cadrul Primăriei Negru Vodă, care i-a atribuit de-a lungul timpului mai multe contracte. În 2022 de exemplu, firma s-a ocupat de „Consultanța în management pentru implementarea proiectului îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”, de pe urma căreia a încasat nu mai puțin de 115.000 de lei. 

Cum a ajuns un fost manager din Primaria Mangalia sa stranga o „colectie“ de contracte cu statul!Primăria Negru Vodă

Primăria Negru Vodă nu este singura care le servește soților Banu contracte pe tavă. Și Primăria Mangalia, unde Bogdan Banu a ocupat funcția de manager coordonator, le bagă acestora bani în buzunar. Pe 31 august a.c., municipalitatea le-a atribuit un contract în valoare de 100.000 de lei. 

Banu, angajat la Mangalia, soția la Negru Vodă

Bogdan Daniel Banu a ocupat funcția de manager coordonator de proiecte în Primăria Mangalia în urma unui concurs pe care l-a câștigat în 2019, completând profilul unei familii cu membrii sus puși în instituțiile statului. Astfel, soția sa, Carla Iolanda Banu, a fost manager în Primăria Negru Vodă, după ce, anterior, a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000.

Cum a ajuns un fost manager din Primaria Mangalia sa stranga o „colectie“ de contracte cu statul!Primăria Mangalia

Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante. Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia în 2022, reiese că cei doi sunt proprietarii a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari.

Top Management ING SRL  a fost înființată în anul 2009. Banu Bogdan-Daniel este asociat unic şi administrator al firmei care desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. În anul fiscal 2022, societatea a declarat o cifră de afaceri de 2.979.010 de lei, profit în valoare de 2.511.469 de lei, dar și datorii ce ating suma de 4.190.078 de lei. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Licheaua e rradu muc cel mic vatafu mangalistanului! Chilotaru aista e copil de mingi
0
0
sunt oameni pregatiti si capabili tot respectul pt. ei, asa suntem noi le dam in cap celor care fac lucruri bune.
0
0
Sunt bani ce se impart "jumi-juma", la educat Radu C cum se "transpira" pt a trai bine.
1
0
nu mai gasiti si voi alta poza cu el? toata viata numai in chiloti o sa-l aratati? acum e chel si cu burta :)
3
0
Mai are si microbuze pe traseu si taxiuri si e si mare sef
4
0
Si primaria LIPNITA are contracte incheiate in anul 2023 cu aceasta firma in valoare de 140000 lei.
1
0
Venim peste voi HOTILOR ! Venim
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016