REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum a devenit COMAT Constanța victima hoților de fier vechi

Cum a devenit COMAT Constanța victima hoților de fier vechi

Victor ROTARU 19 decembrie 2023 | 00:00 1759

Cinci băieți, dintre care 2 majori și 3 minori, pentru a face ceva bani de buzunar, au încercat să fure mai multe materiale feroase de pe halele aparținând firmelor Domeniul Bogdan S.A. și Comat Constanța S.A., din Medgidia. Pentru că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, imediat după ce au reușit să urce toți 5 pe acoperișul halelor și să se apuce de treabă, la fața locului au sosit oamenii legii.

Cum a devenit COMAT Constanta victima hotilor de fier vechiFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 27 iulie 2022, atunci când organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Medgidia, au fost sesizate prin SNUAU 112, de către un agent de pază cu privire la faptul ca persoane necunoscute se află pe hala societății Domeniile Bogdan. Ajunşi la faţa locului, lucrătorii de poliţie i-au surprins pe Chemena C., Vici C., Vali C., Chemal C. și Samir S. în timp ce încercau să fure fier de pe acoperișul unei hale ce aparține societăților Domeniul Bogdan și Comat Constanța. Din analiza materialului probator, se constată faptul că inculpații au acționat sub forma unui grup de 5 persoane, format din 2 majori şi 3 minori în vârstă de 16 şi 17 ani, cei 5 deplasându-se la locul faptei cu obiecte de natură a le facilita desprinderea fierului din corpul clădirii vizate, deplasându-se la locul faptei cu un baros. 

Se observă că, deşi infracţiunea de furt calificat a rămas în stadiul tentativei, acest lucru s-a întâmplat doar pentru că organele de poliție i-au depistat pe inculpați în flagrant, întrerupându-le activitatea infracţională. Din materialul probator s-a observat că aceştia au procedat la dezmembrarea unei porţiuni semnificative din acoperişul clădirii reprezentând parte din punctul de lucru al societăţii Domeniile Bogdan SA, pe care le-au depozitat în curtea societăţii, prin aruncarea de pe clădire, în vederea recuperării ulterioare. Astfel, activitatea infracțională s-a produs ca urmare a pătrunderii în curtea societăților comerciale, din direcţia care este mai puţin supusă supravegherii persoanelor cu atribuţii de pază, prin escaladarea clădirii.

Reprezentantul firmei Domeniile Bogdan SA a declarat următoarele: „În data de 27 iulie 2022, în timp ce îmi exercitam atribuțiile de serviciu la punctul de lucru din municipiul Medgidia, am auzit un zgomot ce se auzea dintr-o hală ce aparține atât societății Domeniul Bogdan cât și societății Comat Constanța SA. În momentul în care m-am apropiat am observat mai multe persoane care dădeau cu barosul în acoperișul halei. După scurt timp am auzit că tăiau cu flexul mai multe materiale din fier. Bănuiesc că agentul de pază al firmei Domeniul Bogdan a anunțat poliția. Precizez faptul că acele persoane au tăiat bucăți din fier de susținere al acoperișului comun, cu scopul de a-l sustrage, însă nu cunosc dacă au apucat să sustragă vreun bun.” 

Cum a devenit COMAT Constanta victima hotilor de fier vechiFoto cu rol ilustrativ

Fiind audiat, suspectul Chemena C. a declarat următoarele: „În data de 27 iulie 2022, în jurul orelor 09.00, în timp ce mă aflam la magazinul situat pe strada Cocorilor, am observat cum mai multe persoane se deplasează către COMAT, în acel moment m-am întâlnit cu Vici C. și Vali C. și am hotărât să mergem împreună la Comat pentru a sustrage fier. Am plecat împreuna cu aceștia având asupra noastră un baros, cu scopul de a sustrage elemente feroase pentru a le vinde. La scurt timp după ce am ajuns în incinta societății COMAT, au venit și Chemal C. și Samir S. și am urcat cu toții pe acoperișul halei cu scopul de a sustrage fier. Precizez faptul că fiecare căuta fiare pentru el și nu lucram în echipă. După scurt timp au sosit organele de politie ți ne-au condus la Sediul Politiei Municipiului Medgidia. Menționez faptul că nu am apucat să luăm fier de pe acoperișul halei de la COMAT, deoarece trecuse aproximativ 1 minut de când ne urcasem pe acoperiș și până când ne-au surprins organele de poliție.”

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis să îl condamne pe:

  • Vici C. la pedeapsa de 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat. 
  • Vali C. la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat. 
  • Chemena C. la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat. 
  • Chemal C. la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat. 
  • Samir S. la pedeapsa de 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat. 

Sentințele nu sunt definitive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510