REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
21.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Cum a fost păcălit un român în Turcia, chiar de polițiști!

Cum a fost păcălit un român în Turcia, chiar de polițiști!

Deria ISLEAM 28 iulie 2024 | 00:00 887

Destinaţiile turistice de vară favorite ale românilor se pot transforma în adevărate capcane dacă nu suntem vigilenţă şi nu cunoaştem un minim de legislaţie a ţării în care alegem să mergem, fie că vorbim aici de Grecia, Turcia sau Bulgaria. În ficare an sute de români se întorc din aceste ţări cu un gust amar, victime ale unor escrocherii.

Cum a fost pacalit un roman in Turcia, chiar de politisti!

Grecia, Turcia, Bulgaria şi Italia, destinaţiile favorite ale românilor şi în 2024
Sunt binecunoscute cazurile de acum câţiva ani, cu poliţişti bulgari care inventau tot felul de pretexte le găseau şoferilor români tot fel felul de presupuse nereguli, acum păcălelile par să se fi mutat puţin mai la est. Un român şi-a povestit păţania din Turcia, unde a fost ţepuit de oamenii legii.

I s-a întâmplat unui bucureştean căruia poliţiştii turci i-au inventat tot felul de taxe, pe care a le-a plătit, dar despre care a aflat ulterior că nu există, după cum scrie observatornews.ro. Însă era deja prea târziu.

Tocmai de aceea specialiștii ne recomandă să ne interesăm, cât de puţin, de legile țărilor în care urmează să călătorim, pentru a nu avea surprize şi a fi păcăliţi să plătim taxe sau sancţiuni care nu există.

Presa britanică relata în urmă cu două luni despre un cuplu de englezi care îşi petrecea vacanţa în Antalya şi care într-o seară nu s-aau mai putut întoarce la hotel, o mașină de poliție blocându-le drumul. Agenţii le-au spus celor doi că trebuie să meargă la secția de poliție.

Imediat ce au ajuns la secţie, turiștii englezi au fost separați și duşi în camere diferite. Ambii au fost torturați, bătuți și stropiți cu apă rece.

Bărbatul a declarat că a auzit țipetele iubitei sale din camera alăturată, care era violată. Ulterior turiştii au fost eliberați, dar le-au fost luate toate bunurile, inclusiv telefoane și bani.

Aşadar grijă mare unde mergeţi, deşi destinaţiile pe care le-aţi ales par sigure la prima vedere. Un recent sondaj realizat de CEC Bank relevă că unul din doi români care îşi vor petrece vara aceasta concediul în străinătate a ales ca destinaţie Grecia, Turcia, Bulgaria sau Italia, iar 52,5% vor merge în vacanţă cu maşina personală.

Grecia conduce în topul preferinţelor, 27% dintre repondenţi, alegând-o ca destinaţie de vacanţă, în timp ce peste 13% au ales Turcia iar în procente egale, de câte 11,6% românii merg în Bulgaria şi Italia. Nu e de neglijat nici numărul celor care aleg să viziteze Egiptul, aproape 5%, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte puțin probabil să se fi întâmplat cele relatate în Turcia, merg de ani de zile și niciodată nu am avut vreun eveniment neplăcut cu poliția din Turcia și nici nu am auzit astfel de evenimente, să violeze o turistă, să bată pe cineva fără un motiv …. Poate erau suspecți de terorism, trafic sau cine știe ce alte ilegalități, atunci da mai întâi te bat și după aceea te întreabă …..
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436