REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cum a fost prejudiciat CFR Călători de fosta șefă de la Juridic?!

Cum a fost prejudiciat CFR Călători de fosta șefă de la Juridic?!

Virgil STOIAN 4 martie 2023 | 00:00 2153

Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Constanța a solicitat obligarea fostului șef de la Juridic la plata a 151.996,13 lei, reprezentând contravaloarea pagubei pentru neîndeplinirea atribuțiilor și obligațiilor de serviciu. Este vorba despre Aurelia Nicoleta Ene, căreia i se reproșează faptul că nu și-a îndeplinit îndatoririle de serviciu cum ar fi trebuit, motiv pentru care societatea a pierdut un proces.

Cum a fost prejudiciat CFR Calatori de fosta sefa de la Juridic?!

SRTFC Constanța a chemat-o în judecată pe fosta șefă a Oficiului Juridic pentru a recupera paguba produsă de aceasta, ca urmare a pierderii unui proces cu un partener contractual/prestator. CFR avea de recuperat o sumă de bani. Urmare a unui audit  al  Camerei de Conturi Constanta, s-au constatat unele deficiențe cu privire la plata nelegală a unor servicii de salubrizare la vagoane, ca urmare a neasigurării unor materiale igienico-sanitare, deficiențe ce au fost consemnate în raportul de control, înregistrat în cadrul societății. Aureliei Ene i se reproșează că nu a adus la cunostința organelor reprezentative ale societății obligația stabilită de către instanța de judecată respectiv Curtea de Apel Bucuresti de a achita contravaloarea onorariului în vederea administrării expertizei contabile într-un dosar în termenul legal; nici nu s-a îngrijit ca această obligație să o aducă la îndeplinire personal, chiar dacă nu a făcut cunoscută obligația reprezentanților societății, potrivit dispoziției instanței. Astfel, procesul s-a pierdut ca urmare a nedepunerii onorariului în termenul fixat de către persoana care a luat la cunostință de obligația impusă de instanța de judecată.

Cum a fost prejudiciat CFR Calatori de fosta sefa de la Juridic?!
Instanța a constatat că, chiar și dacă expertiza contabilă ar fi fost efectuată, nu înseamnă că procesul ar fi fost câștigat și nu ar fi existat acel prejudiciu. Astfel, instanţa apreciază că nu s-a făcut dovada legăturii de cauzalitate dintre eventualul prejudiciu invocat de către SRTFC Constanța şi inacţiunea Aureliei Ene de neachitare a onorariului de  expert. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins acțiunea ca nefondată. Sentința a fost dată pe 1 februarie 2023 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A gresit,sa plateasca,
1
0
Sa vina la mine sa stea ceva ani...
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677