REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Cum a fost prins, la Constanța, un falsificator de permise de conducere!

Cum a fost prins, la Constanța, un falsificator de permise de conducere!

Victor ROTARU 1 decembrie 2023 | 00:00 2044

Lunile trecute Replica aducea în atenția publicului faptul că orice persoană poate face rost de un permis de conducere cu toate că nu a absolvit școala de șoferi. În același context, Remzi I., un bărbat din Constanța, a fost filat de oamenii legii, fiind suspectat că se ocupă cu falsificarea de permise de conducere, acesta beneficiind de sprijinul unor ofițeri din cadrul D.R.P.C.Î.V..

Cum a fost prins, la Constanta, un falsificator de permise de conducere!Foto cu rol ilustrativ

Totul a început pe 31 octombrie 2018, atunci când organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Remzi I. se ocupă cu falsificarea de permise de conducere emise de autoritățile române, beneficiind de sprijinul unor ofițeri din cadrul D.R.P.C.Î.V.. În vederea documentării activității infracționale desfășurate de către Remzi I., s-a dispus autorizarea folosirii în cauză, pentru o perioadă de 60 de zile, a investigatorilor sub acoperire, doi la număr, aceștia fiind autorizați de către procuror să ia legătura cu Remzi I. în vederea obținerii de permise de conducere sau orice alt tip de înscrisuri falsificate, să negocieze cu acesta în vederea furnizării şi livrării de documente falsificate şi să dea acestuia sume de bani în schimbul acestor documente. 

Astfel, în ziua de 23 ianuarie 2019, acesta a fost contactat telefonic de către numitul Remzi I. acesta din urmă oferindu-se să-l ajute pe investigator să obţină un permis de conducere auto, contra unei sume de bani. Acesta i-a cerut investigatorului să se întâlnească, urmând ca viitorul șofer să aibă asupra sa o copie a actului de identitate şi 2 fotografii tip permis de conducere. Atunci când s-au întâlnit prima dată, Remzi I. i-a transmis investigatorului faptul că poate procura un permis de conducere auto polonez, în schimbul sumei de 1.400 euro, arătând acestuia o filmare ce conținea descrierea unui astfel de permis. Remzi I. a afirmat că poate procura şi un permis de conducere românesc, investigatorul optând pentru acesta. 

Cum a fost prins, la Constanta, un falsificator de permise de conducere!Foto cu rol ilustrativ

Remzi I. a mai susținut că are nevoie de obținerea confirmării din partea celui care îl confecționează, moment în care a contactat telefonic o persoană. După încheierea conversației, Remzi I. i-a solicitat investigatorului suma de 300 de euro precum şi copia cărții de identitate respectiv o fotografie tip permis și a afirmat că în cel mai scurt timp va procura permisul de conducere, urmând ca în momentul în care îi va preda permisul, va trebui să-i fie remisă şi diferența de 300 de euro. După câteva zile, cei doi s-au întâlnit din nou, la ieșirea de pe autostrada A2, prilej cu care Remzi I. i-a dat investigatorului sub acoperire permisul de conducere, Remzi I. primind în schimb de la investigator suma de 300 de euro, reprezentând diferența din suma totală pretinsă, de 600 de euro. 

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Remzi I. la pedeapsa de 1 an de închisoare, pentru săvârșirea de instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Pedeapsa se va executa în regim de detenție. Sentința nu este definitivă. 
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putin,f,putin pentru Remzi dar cu ofiterii din DRPCIV CE S-A INTI AMPLAT..Au fost avansati,da.
4
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016