REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cum a încercat șeful Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea să-și salveze firma de la faliment!

Cum a încercat șeful Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea să-și salveze firma de la faliment!

Andreea CONDURACHE 28 decembrie 2023 | 00:00 4143

Mai multe bunuri ale societății Nazwood Activ din satul Siminoc, orașul Murfatlar, au fost scoase la licitație de către lichidatorul judiciar, ca urmare a intrării în faliment a firmei. Nazwood Activ SRL este administrată de Talak Ali, însă Omer Karahasanoglu, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, s-ar afla în continuare în spatele firmei. De precizat faptul că asociatul firmei, dar și Karahasanoglu, au încercat să o salveze de faliment însă, iată, nu au reușit, ajungând în punctul de a fi scoase la licitație bunurile, din cauza datoriilor.

Cum a incercat seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea sa-si salveze firma de la faliment! Omer Karahasanoglu, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea

Lichidatorul judiciar al societății Nazwood Activ SRL organizează în cursul zilei de 9 ianuarie 2024 o procedură de licitație publică cu strigare în vederea vânzării mai multor bunuri din patrimoniul societății. Până nu de mult, firma a fost patronată de controversatul om de afaceri turc Omer Karahasanoglu. În prezent, unicul administrator și asociat este Talak Ali. Firma a intrat în faliment în luna iulie a anului 2023.

Lichidatorul organizează o primă licitație pentru vânzarea mai multor bunuri necesare prelucrării lemnului, după cum urmează: Sistem eliminare rumeguș; Gater cu 4 pânze;  Masă cu role transportatoare;  Rindea electrică; Aparat sudură Erdemsan; Centrală termică; Instalație încălzire-calorifere; Aparat sudură Akin Trafo;  Aparat ascuțit pânze, discuri; Masă cu role transportatoare; Gater mic; Gater normal; Gater tăiere scânduri; Utilaj pentru tăiat cherestea;  Aparat sudură pentru pânză; Gater mare. Prețul de pornire este de 54.967 de euro exclusiv TVA. Prima licitație se va desfășura în cursul zilei de 9 ianuarie 2024, iar dacă bunurile nu se vor adjudeca, licitațiile vor continuare săptămânal, până la adjudecare.

De asemenea, lichidatorul anunță că se pot depune supraoferte, în procedură de negociere directă, pentru un apartament cu 3 camere, situat în Constanța, până la data de 12 ianuarie 2024. Depunerea supraofertelor trebuie să aibă în vedere prețul de lichidare stabilit prin raportul de evaluare în valoare de 173.749 de euro exclusiv TVA. Apartamentul este localizat la etajul 2 al blocului 2 de pe strada Pescarilor nr. 67 A, din Constanța, cu o suprafață totală de 154,39 metri pătrați și o suprafață utilă de 115,90 metru pătrați. Locuința este compusă dintr-un living de 36,51 metri pătrați, două dormitoare de 22,42 metri pătrați, respectiv 13,66 metri pătrați, o bucătărie 13,67 metri pătrați, două băi de 8,07 metri pătrați, respectiv 3,06 metri pătrați, un hol de 11,58 metri pătrați, trei wc-uri de serviciu de 1,22 metri pătrați, 1,55 metri pătrați și 1,50 metri pătrați, un sas de 2,66 metri pătrați și o terasă de 38,49 metri pătrați. Același apartament al societății fusese scos la licitație și de ANAF, în anul 2021.

Cum a incercat seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea sa-si salveze firma de la faliment! apartamentul scos la licitație

Nazwood Activ SRL, firma care deține un astfel de apartament de lux, are ca domeniu de activitate tăierea și rindeluirea lemnului și datorii uriașe la bugetul de stat. În 2022, cifra de afaceri a societății a fost de 5.406 lei, pierderi de peste 79.485 de lei, iar datoriilor de peste 10.000.000 de lei. Nazwood Activ SRL este administrată de Talak Ali, iar în trecut a fost deținută de Omer Karahasanoglu, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea.

Acesta s-a aflat în centrul unui scandal în 2019, când zeci de membri vechi ai entității și-au dat demisia pentru a nu mai fi asociați cu Omer Karahasanoglu. ”Există mai multe reclamaţii, prin firma lui a dat ţepe. Apoi, există suspiciunea de căsătorie falsă pentru a obţine şederea în România. Noi nu ne putem asocia bunul nume şi firmele care şi-au dovedit seriozitatea în Dobrogea şi în România cu aşa ceva”, ne-a declarat atunci unul dintre demisionari.

Cum a incercat seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea sa-si salveze firma de la faliment! captură realizată din Planul de Reorganizare Nazwood Activ SRL

Cum a încercat asociatul să salveze afacerea

După ce Fiscul constănțean i-a scos la vânzare apartamentul de lux, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, Omer Karahasanoglu, și-a băgat și firma în faliment. Deși aceasta apare ca având unic asociat pe Talak Ali, cel care îl cunosc pe afacerist spun că încă se află în spatele firmei unde a fost asociat.

Înainte de a fi declarat falimentul societății, asociatul a încercat procedura de reorganizare judiciară. Astfel, în planul de reorganizare era menționat faptul că  societatea avea încheiat un contract cu Karahasanoğlu Orman Ürünleri Tic. Ltd Sti, din Turcia. Contractul a fost încheiat, pentru o perioadă inițială de 2 ani, cu începere de la data de 05.01.2023, urmând a fi prelungit, în măsura în care în perioada inițială, marfa la calitatea si dimensiunile comandate, va fi livrată la timp.

De asemenea, societatea avea încheiat și un contract chiar cu fostul asociat, despre care se spune că ar controla firma din umbră, în speța lui Karahasanoglu Omer, având drept obiect închirierea bunului imobil al societății, situat în loc. Constanta, str. Pescarilor nr.67A, bloc 2, etaj 2, ap. 6, jud. Constanța, fiind vorba despre apartamentul scos la licitație de lichidatorul judiciar. Contractul a fost încheiat, în urma aprobării încheierii acestuia, de către adunarea creditorilor din 17.06.2022, consemnată în procesul verbal nr. 495. Contractul a fost încheiat, pentru o perioadă de 1 an, cu începere de la data de 17.06.2022 si cu posibilitatea de prelungire. Prețul stabilit a fost de 1000 lei / lună cu TVA, însă fără a include costurile utilităților de strictă necesitate (energie electrica, încălzire, apă, canalizare) aferente spațiului, acestea urmând a se achita separat de către chiriașul/locatar.

 

Cum a incercat seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea sa-si salveze firma de la faliment! captură realizată din Planul de Reorganizare Nazwood Activ SRL

Referitor la vânzarea imobilului, tot în planul de reorganizare, se menționează și faptul că administratorul special a primit o ofertă de cumpărare din partea unei persoane fizice, Mihaela Roxana Mihăilă, care a oferit prețul de 150.000 de euro cu TVA, plătibil în trei rate egale ca valoare. Ceva s-a întâmplat, din moment ce tranzacția nu a mai avut loc, iar imobilul încă este scos la licitație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mihaela Roxana Mihăilă e femeia lui de vreo 4 ani si chipurile i-a facut o oferta , omul este escroc de meserie , e prietenul cel mai bun al consulului Turciei si face parte din familia Karahasanoglu , o familie controversata in Turcia , multimilionari cu afaceri cu Erdogan , familie grea de tot (unchisu e putere) , numai ca el e scursura familiei si i-a ars pe toti din familie si l-au cam dat la o parte
6
0
Piticul asta se lauda peste tot ca nimeni nu se poate atinge de el ca este prieten cu dna GENERAL .. L !
15
1
sa comentam aici de cupsa ca hartia igienica nu ne lasa sa comentam
4
1
Cupsa venit in AUR numai pentru ca își dorește primăria! IMPOSTORUL! După o viața de PSD și PNL! Te dai naționalist dintr-o data, cu cuvinte alese. Îți faci tu, căpușa. , cică echipa pentru primărie. Pai da, ca ai carat cu tine in AUR toată haita ta de prieteni și coorve, golani betivi și infractori! Pe Cristinel Dragomir, pe Plesca Stefan și pe maimuța care rămâne cu gura căscată atunci când vorbesc alții, Stela Ioan ai pus-o presedinta de Organizația de femei. Ai înlăturat din partid naționaliștii adevarati, traseist politic, impostor pitic și nasos care îți vopsești parul. Măcar du-te și vopsește-te ca lumea undeva, ca ești ridicol. Pacăliți lumea care începuse sa creadă in AUR, ciolanarilor.
6
1
Piticul ala are interdictie in Turcia. Daca pune piciorul in TR, penisul lui v-a fi mai aproape de sol. Cativa tatari il tin in brate pe aici. E o sageata. Are datorii la greu!
5
0
Omul acesta a facut de ras toti oamenii de afaceri turci din Dobrogea!! Cum este posibil sa il numiti presedintele oamenilor de afaceri , ce presedinte ???? A fost ales acum 7 ani si de atunci nu s-au mai organizat alegeri!! Constitutional trebuiau organizate alegeri la fiecare 2 ani!! Deci constitutional nu exista presedinte ales al oamenilor de afaceri turci!! Ocupa aceasta functie abuziv!! De ce nu are curaj sa faca alegeri democratice ??? Cum este posibil sa ii se atribuie aceasta functie de catre autoritati mai ales de catre CONSULAT !!!!
33
1
in atentia primariei constanta: in zona km5 piata agroalimentara, in spatiul fostei poste , respectiv langa farmacia minifarm se intentioneaza deschiderea unei sali de jocuri de noroc pe 1 ianuarie 2024, cu incalcarea prevederilor OUG 77/2009 privind distanta minima de 300 de metri fata de institutiile de invatamant ! distanta e de 130 de metri, fata de scoala nr.33 !!! inceperea urmaririi penale pentru cei ce au dat autorizatie de functionare acestei societati !!!
7
1
Sal mănânce m****a și mitroi de.k*t
0
0
Cum dreaku se face ca profit nu au dar au datorii?
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677