REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Cum a încercat un șofer din Năvodari să păcălească judecătorii cu o poveste inventată!

Cum a încercat un șofer din Năvodari să păcălească judecătorii cu o poveste inventată!

Replica API 16 iunie 2022 | 00:00 1148

Vasile Bulgariu a provocat un accident rutier, lovind două minore pe trecerea pentru pietoni, la Năvodari, iar de atunci a urmat un lung proces. A fost condamnat pe fond, iar la apel s-a dispus rejudecarea. Acum s-a rejudecat fondul și a primit 2 ani cu suspendare, dar decizia încă nu este definitivă. Însă, prin intermediul unui martor, acesta a încercat să creioneze o poveste care să-l avantajeze. Însă nu i-a mers.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus autoturismul marca Skoda, pe strada Rândunelelor din oraşul Năvodari, pe banda nr. 2, dinspre strada Albinelor spre DJ 226, a ajuns la marcajul pietonal din dreptul restaurantului Serenada, unde a surprins şi a accidentat două minore în vârstă de 15 ani, care se aflau în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto, iar după producerea accidentului a părăsit locul faptei, fără încuviinţarea organelor în drept dar a fost găsit ulterior, la domiciliul său. Testat cu etilotestul s-a dovedit că Vasile Bulgariu a avut o alcoolemie de 0,34 mg/l alcool în aerul expirat.

Fetele, audiate în calitate de martori (pentru că și-au retras plângerile pentru vătămare corporală) au precizat că au fost lovite pe trecerea pentru pietoni și că șoferul a oprit și le-a certat că i-au sărit în față, după care a plecat fără să le ajute. Ulterior, una dintre minore a spus că parcă le-a întrebat dacă e nevoie să cheme o ambulanță, însă, cum era bulversată, nu a răspuns, iar șoferul a plecat. Au avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale.

Însă, șoferul a precizat că a oprit și a vorbit cu victimele, dar ele s-au ridicat și au plecat fără să-l bage în seamă. Astfel, s-a dus la un amic, care își desfășuta activitatea în zonă, pe aceeași stradă, unde a consumat cu el alcool. Practic, a afirmat că a consumat băuturi alcoolice după producerea evenimentului. Acesta a solicitat să fie audiat și amicul său. Ceea ce s-a întâmplat.

Martorul a declarat că Vasile Bulgariu a venit la atelierul său și au consumat băuturi alcoolice, iar șoferul s-a dus în parc să caute victimele, precizând și intervalele orare. Analizând toate datele, instanța a stabilit că nu se confirmă ce a spus martorul.

Prin urmare, Vasile Bulgariu a fost condamnat de Judecătoria Constanța la doi ani cu suspendare.

Decizia nu este definitivă.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Martorul a fost inculpat pentru marturie mincinoasa? Daca nu asta nu este justitie.
1
0
... sta ca strutul cu capul in pamant si se face ca nu vede ca de peste trei luni pe aceiasi strada Randunelelor , in aceiasi zona a Restaurantului Sereneda asfaltul este spart pe 30 m lungime pe tot sensul de mers spre DJ226 , obligand soferii sa conduca pe contrasens ? Alooo Compartimentul DISCIPLINA IN CONSTRUCTII din cadrul Primariei Navodari... voi nu vedeti ca oamenii isi risca viata circuland pe acolo ? Baaa , voi nu circulati pe str. Randunelelor , chiar nu va e rusine ?Pacat ca numai Domnul Primar Florin CHELARU este gospodar in acea institutie !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513