REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Cum a reușit un așa-zis afacerist să facă nevăzute 6 containere de locuit

Cum a reușit un așa-zis afacerist să facă nevăzute 6 containere de locuit

Victor ROTARU 6 august 2024 | 00:00 306

Românul este foarte inventiv și găsește mereu o modalitate de a face un ban în plus prin fel de fel de șmecherii. Un constănțean, Florin A., prin firma pe care o deținea, a închiriat 6 containere de locuit și birouri, pentru care a plătit doar prima lună de chirie, după care le-a făcut nevăzute, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de lei.

Cum a reusit un asa-zis afacerist sa faca nevazute 6 containere de locuit

Totul s-a întâmplat în perioada septembrie 2018 – noiembrie 2019, când cu ajutorul altor persoane, Andrei F. a indus în eroare pe reprezentanții firmei S.C. Flat Line Club S.R.L. cu ocazia încheierii contractului de închiriere containere. Acesta a efectuat la data de 26 septembrie 2018, din contul bancar personal o plată de 5.000 de lei a avansului pentru închirierea containerelor și ulterior, la data de 1 noiembrie 2018, a primit de S.C. Flat Line Club S.R.L., containere ce nu au mai fost niciodată restituite firmei, și nici plata chiriei efectuată în totalitate.

Ulterior intrării în posesia containerelor, a efectuat o serie de demersuri în scopul pierderii urmelor sale și a celorlalți coautori, respectiv schimbarea sediului social al firmei sale și schimbarea specimenului de semnătură în bancă folosindu-se de înscrisuri falsificate, care aparent acestea erau emise către o persoană deja decedată la data emiterii înscrisurilor, folosindu-se de înscrisuri falsificate, activitate infracțională care a produs un prejudiciu în sumă de 101.212,77 lei.

Cum a reusit un asa-zis afacerist sa faca nevazute 6 containere de locuit

Din declarațiile martorei rezultă că este asociat al societății S.C. Flat Line Club S.R.L. iar la începutul lunii septembrie 2018 a fost contactată de reprezentanții unei societăți pentru închirierea a șase containere tip dormitor pentru muncitorii din Constanța, unde aceștia efectuau o lucrare. A purtat negocieri cu mai multe persoane și a primit suma totală de 10.904,35 de lei prin transfer bancar reprezentând avansul pentru chirie. În data de 1 noiembrie 2018 a livrat containerele, acestea fiind recepționate la Constanța de Florin A.

La începutul lunii ianuarie 2019, întrucât nu fusese plătită chiria pe luna decembrie 2018, martora a încercat să contacteze telefonic și prin e-mail reprezentanții societății, însă nu a răspuns nimeni la telefon. Martora s-a deplasat la Constanța însă nu a reușit să găsească nici containerele, nici un reprezentant al societății respective. În luna august 2019 a reluat apelurile telefonice către reprezentanții societății, singurul care a răspuns a fost Andrei F. care i-a transmis că nu mai lucrează la societatea respectivă, mai are de primit bani cu titlu de salariu, nu cunoaște unde sunt containerele şi ce s-a întâmplat cu ele.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva lui Florin A., pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals în formă continuată, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303