REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum a reușit un pușcăriaș să se îmbogățească cu 17.000 de lei prin metoda „Accidentul“!

Cum a reușit un pușcăriaș să se îmbogățească cu 17.000 de lei prin metoda „Accidentul“!

Victor ROTARU 10 octombrie 2023 | 00:00 1443

Metoda „accidentul” este o tehnică de înșelătorie foarte utilizată în rândul hoților, care își aleg cu atenție victimele și căută în general persoane de o vârstă mai înaintată, cărora le spun că o rudă foarte apropiată a acestora a suferit un accident și are nevoie de bani rapid. Cele mai mari escrocherii prin metoda „Accidentul” sunt comise din penitenciare, de către deținuți care reușesc să introducă în închisoare, cu sprijinul unor persoane de încredere de „afară”, telefoane mobile. Acesta fiind și cazul lui Marius A., care a reușit să păcălească un bărbat, dându-se drept polițist și ulterior medic, ocazie cu care a reușit să obțină suma de 17 mii de lei. 

Cum a reusit un puscarias sa se imbogateasca cu 17.000 de lei prin metoda „Accidentul“!Foto cu rol ilustrativ

Totul a început atunci când Marius A., deținut în cadrul Penitenciarului Tulcea, împreună cu alte 3 persoane, a hotărât să săvârșească mai multe fapte de înșelăciune prin metoda „accidentul”. Astfel în timp ce se afla la domiciliul său, Teodor B., a fost contactat telefonic de către Marius A., care se afla încarcerat în Penitenciarul Tulcea. Marius A. i-a spus lui Teodor B., că este polițist, iar, ulterior, că este medic în cadrul unui spital din București, iar fiul acestuia a suferit un accident grav, viața acestuia fiind în pericol. Marius A. l-a întrebat pe Teodor B. dacă are suma de 10.000 de lei pentru operația fiului său, acesta replicându-i că avea în casă suma de 17.000 de lei. Marius A. i-a spus să pună banii într-o pungă, iar un bărbat va veni și va lua banii pentru operația fiului său. 

Ulterior, Marius A. a luat legătura cu unul dintre prietenii săi, pe care i-a trimis la reședința lui Teodor B., pentru a lua banii. Ajuns la fața locului, prietenul lui Marius A. i-a spus ca a fost trimis de la spital și i-a dat să vorbească la telefon cu Marius A., care de data aceasta s-a dat drept un medic de la spitalul la care este internat fiul său și i-a confirmat bărbatului că persoana care s-a prezentat la poarta sa era persoana căreia trebuia să-i dea cei 17.000 de lei pentru operația fiului său. Auzind acestea, Teodor B. a înmânat suma de 17.000 lei, ce se afla într-o pungă, cei 4 împărțind cei 17.000 de lei obținuți din săvârșirea faptei.

Cum a reusit un puscarias sa se imbogateasca cu 17.000 de lei prin metoda „Accidentul“!Foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis să înceteze procesul penal pornit împotriva celor 4 inculpați: Marius A., Radu G., Nicolae H. și Ionuț H. ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce au decis magistratzi este pe baza legi date de politicieni romani pentru mari hozi"si pe langa hotzi astia mari scapa si astia mai maruntzi" si mi se pare normal caci daca pe baza acestei legi au scapat cei care au tzepuit statul roman cu 17.000.000 de euro este normal sa scape si puscariasi astia care au tzepuit niste oameni cu 17.000 de lei,mai ramane ca puscariasi astia sa nu fie eliberatzi la termen ci dupa executarea a jumatate din pedeapsa pentru buna purtare in puscarie si avem tabloul perfect a ce au facut parlamentari nostri pentru romani,scuzatima am vrut sa spun pentru penali romaniei.
2
0
s a le creem conditii hotilor, mancare, confort ,odihna si toate bune pe spinarea victimilor ! can es ,grasuti si antrenati se apuca de ...meserie!
3
0
Deci trebuie să votăm Noua Dreaptă !! P.S. Gardianul care i a băgat telefonul cat a luat ?
2
1
Ati auzit ba? Hotii au scapat cu prescriptia si au ramas cu banii. Ministrii balbaiti si mwisti. Asta e alt film pe care l vede astazi Predoiu. Gorghiu va veni cu o alta propunere total scoasa din context. Doar declaratii politice. Nimic profesionist. Du te la coafor Gorghiu si pune muraturi ca la M J este mai eficienta ca tine si femeia de serviciu.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510