REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Dum., 11 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6818
23.6° Constanța Duminică, 11 August 2024 Anul XX Nr. 6818
 

CUM a SCĂPAT fostul șef al ANAT, Dragoș ATANASIU, de FALIMENTUL cerut de METROPOLITAN

CUM a SCĂPAT fostul șef al ANAT, Dragoș ATANASIU, de FALIMENTUL cerut de METROPOLITAN

Replica API 9 august 2021 | 01:10 3824

Firma fostului șef al ANAT, Dragoș Atanasiu, a fost la un pas de insovență. Cea care a cerut deschiderea procedurii este societatea de transport Metropolitan, deținută de Eserghep Gelil. Metropolitan SRL a depus, pe 17 februarie, o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Danubius Travel SRL, din Mamaia. În urmare unor relații contractuale din 2015, Danubius Travel nu și-a achitat obligațiile financiare către Metropolitan, firmă deținută de politicianul Eserghep Gelil. Danubius Travel, controlată de Dragoș Atanasiu, trebuia să plătească firmei de transport aproape 37.000 de euro, bani pe care societatea trebuia să-i primească, la rândul ei, de la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România. De frica falimentului, Atanasiu a ajuns la o înțelegere cu Metropolitan, așa că nu a mai fost nevoie de deschiderea procedurii insolvenței. Mai exact, i-a cesionat creanța firmei creditoare.

Danubius Travel SRL este deținută de Touring Europabus Romania SRL, cu 100% din acțiuni. Aceasta din urmă este controlată de Touring Eurolines SA. La rândul ei, firma este deținută de Anastasiu Michael Dragoș, cu 88 % din acțiuni, și Baciucu Cristian, cu 4 % din acțiuni. Touring Eurolines SA a încheiat anul 2019 cu un profit net de 25.005.001 lei. Anul trecut, societatea a avut cifra de afaceri de 644 609 lei, profit de 370. 372 lei și datorii de 2,2 milioane de lei.

Eserghep Gelil

Cine este Dragoș Anastasiu

Dragoș Anastasiu ester medicul care a ajuns milionar din transporturi și turism. La 18 ani, Dragoș Anastasiu a plecat în Germania, împreună cu familia, unde a studiat și a profesat medicina. După 1989, Dragoș Anastasiu s-a întors în România și a dezvoltat printre primele firme de transport de persoane din țară, sub brandul Eurolines. Eurolines este un grup de companii din România, cu activități diverse, de la transportul cu autocarul la turism, taxi sau rent-a car. Eurolines este cel de-al doilea jucător de pe piață, după Atlassib.

În mai 2007 a fost ales preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. A fost președinte ANAT 2 ani.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este cel care transporta in plin lock down , sparanghelistii din suceava si alte judete la aeroportul din cluj sau sibiu, cand noi toti eram obligati sa stam in case , este cel care il consiliaza pe reichsfuhrerul KW johanis, este cel care a dat o gramada de tepe hotelierilor din tara
7
4
Totul este sa ai relatii altfel sacali te papa,. mai dai si tu ba colo ba colo la ARR la RAR, la justitie ca tonti vor sa manance moka doar este lectie lasata de ei , cu cinstea nu tine de cald ! Chiar nu vede-ti afara sant milionari de pe vremea strabunicilor, la noi in 10-20-30 ani sant deja multi-miliardari ce au stiut sa joace si cu justitia si cu cei alesi din varful piramidei , doar santem stat demo-dat nu comunisti egali : Ce vremuri frate am ajuns sa traim : Si asta caci nu intelege-ti sa iesim cu toti in strada sa le dam o lectie !
6
0
Mare golan
6
1
De marele excroc homosexual,atotstiutor in turism si transporturi care si a fraudat 2 firme si a eludat grosolan bugetul statului Cristian Barhalescu nu mai scrieti nimic? Sau e deja la DNA.
14
0
Mare rahat. Oricum banii de la uniune nu putea sa ii ia gelil direct ca batea la ochi si a bagat Danubius ul interpus, acum ii baga direct in buzunar :
15
1

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118