REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Cum a vrut fostul secretar al Mangaliei să revină în primărie, după ce a fost dat afară!

Cum a vrut fostul secretar al Mangaliei să revină în primărie, după ce a fost dat afară!

Replica API 20 aprilie 2022 | 02:21 2247

Daniel Vlădescu, fostul secretar al municipiului Mangalia, a ținut primele pagini ale ziarelor locale în anul 2012, atunci când proaspătul venit la cârma urbei, Cristian Radu, a descoperit patru saci menajeri plini cu arhiva juridică a primăriei. În urma scandalului, Vlădescu a plecat din țară, însă a revenit, iar conducerea administrației l-a reangajat, ca și consilier juridic al Poliției Locale. Din primăvara anului 2019, nimeni nu s-a mai înțeles cu el, primea ordine de serviciu pe care nu-l respecta, făcea plângeri la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și deschidea acțiuni în instanță împotriva primăriei pentru că...îi dădea prea mult de muncă. Cel puțin, așa susțineau șefii săi. În final, a fost concediat, Vlădescu a urmat calea instanței, în speranța că va reveni în câmpul muncii. Deși a încercat să scoată vinovată Comisia de Disciplină, invocând tot felul de nereguli cu privire la constituirea acesteia, nu va reuși să revină în primărie, pentru că judecătorii i-au respins definitiv acțiunea.

Vlădescu a solicitat, în urmă cu trei ani, anularea dispoziției lui Cristian Radu, ca având un caracter profund nelegal, anularea întregii cercetări administrative disciplinare, a tuturor operațiunilor administrative si înscrisurilor emise in cadrul procedurii), inclusiv a Raportului Comisiei de disciplină care a stat la baza emiterii dispozitiei. Comisie pe care o constituie nelegală, întrucât, președintele acesteia, Z.L. a fost condamnat, în trecut, definitiv, pentru infracțiune de serviciu săvârșită cu intenție. Mai mult, e de părere Vlădescu, în comisie au făcut parte și doi soți, membrii supleanți, ceea ce reclama incidența cazului de incompatibilitate.

Pe 18 aprilie, magistrații i-au respins, definitiv, acțiunea privind anularea dispoziției primarului Cristian Radu, așa că Vlădescu nu va reveni în primărie.

Precizăm că Daniel Vlădescu a fost și secretar de municipiu. După alegerile din 2012, când la cârma urbei a venit Cristian Radu, acesta a găsit arhiva juridică depozitată în patru saci de gunoi. În urma scandalului, a plecat din țară, revenind la primărie, luându-se în considerare s experiența de lucru și anii de vechime, activând de peste 15 ani la Primăria Mangalia.

A mai avut probleme, în trecut

În trecut, a mai intrat în atenția opiniei publice. În 2010, el a fost sancționat de Prefectură pentru necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu. De asemenea, în 2012, Corpul de Control al Prefectului a intrat în posesia unui documentul prin care Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informa conducerea primăriei că Daniel Vlădescu a fost respins la proba privind selecţia dosarelor pentru concursul din 15-17 noiembrie 2011 întrucât nu îndeplinea prevederile art. 54 lit. g din Legea nr. 188-1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare. Acest document ar fi fost ascuns pentru a acoperi o gravă nelegalitate, anume ocuparea funcţiei de secretar de către Daniel Vlădescu fără ca acesta să îndeplinească condiţiile specifice funcţiei publice, aşa cum prevede legea.

Daniel Vlădescu

Mai mult, acesta a fost suspectat, tot în 2012, de fraudarea alegerilor, după ce ar fi preluat de la Prefectura Constanţa, un număr de 44 de buletine de vot pentru Consiliul Local Mangalia, pe care nu le-a predat imediat Biroului Electoral de Circumscripţie (BEc) 2 Mangalia, aşa cum prevede legea, în vederea anulării, ci le-a dus acasă, după care le-a distribuit celor 26 de secţii de votare, câte un buletin pentru fiecare secţie, iar ultimele 18 fiind predate către BEC abia ulterior.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
veniti si la cernavoda sa vedeti magariile facute de escroaca de silvia !
1
0
Interesant cum aceasta publicatie-buzdugan se arata mai interesata de peisajul politic mangaliot decat de cel constantean. Mai mult decat evident ca tatal vostru Chiti nu il are la inima pe Radu
0
1
Va felicit pentru foto cu primaru. Imi vine sa vomit numai cand ii aud numele. Daramite sa ii vad si m..a
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768