REPLICA ONLINE CONSTANTA

27° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
27° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Cum accesăm aplicația pentru identificarea adăposturilor antiatomice din România

Cum accesăm aplicația pentru identificarea adăposturilor antiatomice din România

Replica API 9 martie 2022 | 00:00 1479

Cum în ultimele zile s-a discutat despre situația adăposturilor de protecție civilă din București și din țară, chestiune adusă în atenție poate mai mult ca oricând de izbucnirea războiului în Ucraina, o informație ajunge, mai nou, în atenția românilor care au acces la internet.

E vorba despre o aplicație, realizată de către un tânăr programator din România, prin care se poate localiza cel mai apropiat adăpost antiatomic, utilizând localizarea în timp real.

Utilizând aplicația în cauză, care este gratuită și poate fi accesată AICI, pot fi identificate informații despre adăpostul antiatomic din proximitatea locuinței persoanei care o accesează.

S-a mai aflat că aplicația conține peste 4500 de adăposturi de protecție civilă.

Raed Afarat: Unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri

De altfel, zilele trecute, s-a aflat că IGSU face controale, pentru a se vedea în ce măsură sunt pregătite adăposturile de protecție civilă. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că s-a constatat că în unele blocuri astfel de adăposturi ar fi folosite cu un cu totul alt scop decât cel pentru care ar fi fost destinate.

„IGSU lucrează, în acest sens, pentru reactualizarea situației. (…) Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate și redată destinația lor. De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU și cu autoritățile locale și vom intensifica acțiunile noastre și rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi: să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcționale ca adăposturi, așa cum era destinația lor inițială”, a declarat Raed Arafat în fața presei, potrivit național.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cheia la cine e?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768