REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum alegi device-urile potrivite pentru nevoile tale: sfaturi utile

Cum alegi device-urile potrivite pentru nevoile tale: sfaturi utile

Andreea VREJOIU 17 mai 2023 | 14:27 740

Dispozitivele electronice sunt acum parte integrantă din viaţa noastră de zi cu zi. În foarte multe situaţii, acestea devin chiar obligatorii. Spre exemplu, pentru foarte multe job-uri vei avea nevoie de un telefon mobil sau de un laptop. Chiar şi atunci când nu job-ul nu impune utilizarea electronicelor, alte activităţi uzuale o fac. Comunicarea online, plăţile cu telefonul sau gaming-ul, toate sunt activităţi uzuale pe care utilizatorii de laptopuri sau smartphone-uri le aleg deseori. Ei bine, dacă astfel de device-uri au devenit parte din viaţa de zi cu zi, este o idee bună să le alegi pe cele mai potrivite pentru nevoile tale. În prezent, vei găsi o gamă largă de electronice cu funcţii din ce în ce mai diverse, aşa că este important să iei decizii informate.

Cum alegi device-urile potrivite pentru nevoile tale: sfaturi utile


Iată câteva sfaturi utile pentru a alege cele mai bune device-uri pentru nevoile tale:

Telefonul

Telefonul este unul dintre cele mai importante device-uri de care ai nevoie în viaţa de zi cu zi. În prezent, miliarde de oameni folosesc smartphone-ul pentru activităţi diverse, de la comunicarea cu cei dragi şi până la aplicaţii complexe, precum cele de programare. Ideal este să alegi telefonul mobil în funcţie de aplicaţiile pentru care îl vei folosi cel mai des. Dacă te interesează în principal funcţiile de bază, atunci poţi opta pentru un model mai vechi sau unul fără specificaţii foarte moderne. Dacă îl vei folosi pentru social media, job sau hobby-uri precum cursurile online, atunci este o idee bună să investeşti într-un model performant, cu memorie RAM  de cel puţin 4 GB şi procesor cu funcţii avansate.

Laptopul

Laptopul este un alt device esenţial pe care este bine să îl alegi cu grijă. De ce? Ei bine, acesta îţi poate fi util într-o mulţime de situaţii, de la job şi până la gaming sau a învăţa o meserie nouă. Poţi face cursuri online, poţi edita poze şi filmuleţe sau chiar să dezvolţi aplicaţii cu ajutorul laptopului.

În cazul în care îţi place să te joci, este o idee excelenta să investeşti într-un laptop de gaming, precum Acer Predator. Un model precum Acer Predator vine cu funcţii excelente, atât pentru gaming, cât şi pentru alte activităţi, de la editare video şi până la task-uri legate de job. În plus, procesorul modelelor Acer Predator este de ultima generaţie, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de el cât mai mult timp.

Nu numai Acer Predator este o super opţiune, ci şi un Asus Gaming Laptop, care oferă specficatii la fel de moderne.

Dacă nu plănuieşti să te joci pe laptop şi îl vei folosi pentru activităţi de bază, precum filmele, comunicarea cu cei dragi sau task-urile administrative, atunci poţi alege un model precum Asus Vivobook, excelent ca laptop de business.

Smartwatch-ul

Smartwatch-ul este un device care îţi poate face într-adevăr viaţa mai uşoară. Acesta se utilizează atât pentru a primi notificări atunci când nu ai telefonul la îndemână, dar şi pentru a monitoriza starea de sănătate.

Dacă te interesează în special monitorizarea stării de sănătate, atunci alege un model performant, cu cât mai mulţi senzori. Ultimele generaţii de ceasuri smart îţi pot măsura pulsul, saturaţia de oxigen în sânge, calitatea somnului şi ciclurile de somn REM, caloriile arse, dar şi numărul de paşi sau de repetări ale exerciţiilor pe care le faci.

În cazul în care vrei un smartwatch care să te ajute să comunici mai uşor şi mai eficient, atunci cea mai bună soluţie este să alegi modelul cel mai compatibil cu telefonul tău. În acest fel te vei bucura de toate funcţiile esenţiale de comunicare, de la preluare apeluri şi până la dictare de mesaje text.

Electrocasnicele smart

O viaţă mai uşoară înseamnă şi mai puţin de muncă în casă. Astfel, electrocasnicele smart îţi pot oferi mai mult timp liber, în special atunci când le alegi corect. Atunci când te gândeşti la întreţinerea casei tale, încearcă să descoperi ce anume îţi consuma cel mai mult timp. Dacă este vorba de curăţarea podelelor, optează pentru un aspirator robot. Dacă praful îţi dă bătăi de cap, încearcă un purificator de aer. În prezent, există electrocasnice smart care să răspundă aproape tuturor nevoilor ce apar atunci când întreţii o casă.

De asemenea, trebuie să ştii că şi electrocasnicele tradiţionale, precum uscătorul de rufe sau maşina de spălat pot avea funcţii smart. Cu ajutorul lor, poţi controla aparatele de la distanţă sau te poţi bucura de mai puţină muncă în utilizarea propriu-zisă a aparatelor. Este esenţial să nu cumperi electrocasnice smart doar de dragul de a le cumpăra, ci şi numai atunci când ele rezolva cu adevărat o problemă în locuinţa ta. Tehnologia este esenţială în ziua de astăzi, însă nu toate tipurile de device-uri reprezintă o alegere inspirată. Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a alege rapid şi uşor electronicele care îţi pot face cu adevărat viaţa mai uşoară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510