REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Cum apar arsurile la stomac și ce trebuie să faci să scazi aciditatea gastrică

Cum apar arsurile la stomac și ce trebuie să faci să scazi aciditatea gastrică

A.F. 20 februarie 2024 | 00:00 207

Există unele alimente, dar și ingrediente care pot intensifica arsurile gastrice, cum ar fi citricele, sosurile de roșii, oțetul. De asemenea, alimentele prăjite și grase sunt de evitat, deoarece acestea stau mai mult timp în stomac. Acestea pot crește presiunea de la nivelul stomacului și pot forța anumiți mușchi să se deschidă, iar astfel acidul gastric ajunge în esofag, scrie Adevărul.

Cum apar arsurile la stomac si ce trebuie sa faci sa scazi aciditatea gastrica

Alte alimente care pot declanșa arsurile gastrice și pe care pacienții trebuie să le evite sunt ciocolata, cofeina, ceapa, menta, băuturile carbogazoase, alimentele iuți și alcoolul.

Alimentele fast food, cele prăjite sau untura, dar și avocado sau nucile conțin multe grăsimi și declanșează și ele arsuri la stomac. De asemenea, ceapa, în special în formă crudă, este un declanșator frecvent. Adaosul mare de sare în diverse alimente și mâncăruri crește refluxul gastroesofagian, un factor de risc pentru arsurile la stomac. Tot aici sunt incluse și aimentele foarte picante, mai ales cele care conțin ardei iute.

Cum reduci arsurile gastrice

Arsurile gastrice pot fi ținute sub control cu o alimentație echilibrată în care să introduci câteva alimente. La capitolul legume nu trebuie omise: fasolea verde, sparanghelul, broccoli-ul, conopida, legumele cu frunze verzi, cartofii și castraveții.

Printre acele alimente care scad aciditatea gastrică se numără și ghimbirul. Acesta are proprietăți antiinflamatoare și este un tratament natural pentru arsurile la stomac, dar și pentru alte probleme gastrointestinale.

Terciul din fulgii de ovăz este un preparat ideal pentru micul dejun. Ovăzul poate să absoarbă acidul din stomac și poate reduce simptomele refluxului gastroesofagian.

Când vine vorba de prevenirea arsurilor la stomac, urmărirea mărimii porțiilor de mâncare poate fi de ajutor. A avea o cantitate mare de alimente în stomac poate pune mai multă presiune pe valva care ține acidul gastric în afara esofagului, ducând adesea la refluxul de acid și arsurile la stomac, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510