REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.4° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Cum au fentat ucrainenii accesul în Portul Constanța, cu barjele petroliere

Cum au fentat ucrainenii accesul în Portul Constanța, cu barjele petroliere

Andreea POPA 26 iunie 2024 | 00:00 8915

Ucrainenii au anulat un ordin emis în urmă cu mai puțin de 2 săptămâni privind instituirea unui control suplimentar asupra barjelor petroliere care vin din Portul Constanța, sub suspiciunea că livrează carburanți de origine rusească. România furnizează cea mai mare parte a benzinei, motorinei și celorlalte produse petroliere folosite zi de zi de Ucraina, aflată într-un nemilos război de apărare împotriva invadatorilor ruși. 

Cum au fentat ucrainenii accesul in Portul Constanta, cu barjele petrolierePortul Constanța

Vama ucraineană a revocat un ordin emis acum 10 zile la solicitarea serviciilor secrete, prin care impunea controale suplimentare amănunțite asupra barjelor petroliere care veneau încărcate din Portul Constanța. Verificări similare erau deja instituite asupra importurilor petroliere din Turcia, Bulgaria și Republica Moldova, potrivit Profit.

Motivul răzgândirii ucrainenilor a fost, pe de-o parte, confuzia creată în piață, pe de altă parte, reacția operatorilor români, dar și a autorităților de la București, care au solicitat lămuriri Kievului.

 

Cum au fentat ucrainenii accesul in Portul Constanta, cu barjele petroliere

Controlul suplimentar cauza întârzieri și de 2 săptămâni ale operațiunilor de descărcare

Măsura dictată de serviciile secrete ucrainene însemna, practic, prelevarea de probe din toate produsele petroliere care veneau din Portul Constanța, pentru a se stabili cu exactitate dacă acestea provin sau nu din Rusia. Această procedură suplimentară întârzia însă descărcarea barjelor și cu 2 săptămâni, ceea ce a fost la un pas de a provoca o criză majoră de alimentare pe piața austriacă, importurile din Turcia, Bulgaria și Moldova fiind deja afectate. 

Cea mai mare parte a carburanților folosiți în viața de zi de zi în Ucraina, dar și pe front, în războiul contra invadatorilor ruși, provine din România. 

Mai mult, în luna mai, aproximativ o treime din cantitatea de carburanți importată de România a fost reexportată către Ucraina. Astfel, România a exportat către Ucraina, prin Portul Constanța, 131.000 de tone de motorină din totalul de 425.000 de tone importate de la rafinăria Star din Turcia, a azerilor de la Socar. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vaiii, acum s a descoperit????? Bineinteles ca vine de la Rusi si se schimba actele la arabeti, indieni, turci .....
4
0
Oricum,combustibilul este de fapt la cheremul austriecilor. Ca si in trecut,adica in al doilea razboi mondial,Romania este in continuare vaca de muls a altora,din cauza politicienilor romani in primul rand. Dam totul,numai sa fie altii multumiti si smecherii ,ticalosii de la noi sa aiba in continuare sprijinul marilor puteri pentru a ramane la butoane,impotriva populatiei din Romania. Chiar si fara razboiul din Ucraina,ai nostri ne vindeau. Acum,au paravan bun si o fac fara probeme. Nu e nimic,romanii sunt anesteziati cu bere,mici,manele.
25
1
cei mai scârboși sunt ukkrainienii
24
3
un pupic in fund ucrainenilor. au acelas tupeu ca si evreii! pe ce se bazeaza?
29
4
slava ucrainei
5
35

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515