REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Cum au reușit trei bărbați care lucrau în port să fure 24 de tone de uree

Cum au reușit trei bărbați care lucrau în port să fure 24 de tone de uree

Victor ROTARU 18 iulie 2023 | 00:00 2423

Dumitras E., Palade C. și Petre A., trei bărbați care lucrau la o societate subcontractoare a Decirom S.A., au pus la cale un plan ingenios, plan cu care au reușit să sustragă câteva tone bune de uree. În perioada februarie – martie 2021, Dumitras E. a întocmit un bon de încărcare fals, iar cu ajutorul celorlalți doi bărbați au reușit să fure 144 de saci de uree.

Cum au reusit trei barbati care lucrau in port sa fure 24 de tone de uree

Un angajat al societății Decirom S.A. a sesizat Serviciul de Poliție Transporturi Maritime cu privire la faptul că un bărbat i-a prezentat un bon de încărcare contrafăcut. Din primele verificări a reieșit că Dumitras E., neaflându-se în timpul serviciului, a întocmit în fals un bon de însoțire a mărfurilor, prin care a atestat în mod nereal că proprietara mărfii a solicitat scoaterea din depozitul societăţii a 40 de saci de îngrășământ tip NPK, de 600 kg fiecare, pentru a fi livrați unei alte societăți. După întocmirea în fals a documentului, Dumitras E. i l-a înmânat inculpatului Pandele C., care la rândul său i l-a predat lui Petre A., administrator al unei societăți ce avea ca obiect de activitate transportul de mărfuri. 

În data de 18.03.2021, în jurul orei 13:00 – 14:00, conform înţelegerii cu Dumitras E., cunoscând că bonul este falsificat, Petre A. s-a deplasat la depozitul Decirom SA, cu autotrenul, împreună cu inculpatul Palade C., conducătorul autotrenului. Acesta din urmă avea la rândul său cunoştinţă despre înţelegerea dintre cei doi, fiind de acord să participe la comiterea faptei, în calitate de conducător auto. Cunoscând faptul că angajații de la Decirom realizează o verificare minimală din partea angajaţilor a veridicităţii bonurilor olografe de încărcare a mărfurilor, Petre A. a prezentat bonul falsificat dispecerului de serviciu al societăţii, solicitând încărcarea în autotren a 40 de saci de îngrășământ tip NPK, de 600 kg fiecare, conform celor înscrise pe bon. 

Operatorul de dană, angajat al Decirom S.A., primind bonul, a sesizat că scrisul este diferit de cel al angajatului societăţii ce completează în mod uzual astfel de documente, sesizând organele de poliţie. Audiaţi în cauză, în calitate de suspecţi, cei trei au recunoscut comiterea faptelor, declarând totodată că anterior, în trei zile diferite, în perioada februarie-martie 2021, au sustras din depozitul Decirom S.A. mai multe zeci de tone de uree, Pandele C. a declarat că la fiecare faptă a sustras împreună cu ceilalţi doi inculpaţi din incinta Decirom S.A. câte 48 de saci cu uree a câte 500 kg fiecare, adică 144 de saci., adică 24 de tone.

Cum au reusit trei barbati care lucrau in port sa fure 24 de tone de ureeMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Dumitas E. la 2 ani și o lună de închisoare, pe Petre A. la 2 ani de închisoare și pe Pandele C. la 1 an și 10 luni de închisoare. Sentințele nu sunt definitive. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa verifice pe cei de la sgs de la socep fura ca în codru cu polițiștii și poarta asigurata
6
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677