REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

CUM comentează Arhiepiscopia Tomisului LIPSA RESTRICȚIILOR în BISERICĂ!

CUM comentează Arhiepiscopia Tomisului LIPSA RESTRICȚIILOR în BISERICĂ!

Replica API 28 octombrie 2021 | 20:34 2203

Bisericile, mănăstirile și toate unitățile de cult religios sunt exceptate de la orice restricție care se aplică începând de luni, 25 octombrie, în absolut toate domeniile, după cum a anunțat Raed Arafat într-o conferință de presă. Mai mult: în cazul preoților, e introdusă expres o derogare de la reguli, astfel că aceștia pot ține slujbele fără mască de protecție, deși masca va fi obligatorie începând de luni, în absolut toate spațiile închise sau deschise pentru tot restul populației. Lucru care ne-a determinat să cerem un punct de vedere din partea Arhiepiscopiei Tomisului, prin vocea purtătorului de cuvânt Eugen Tănăsescu.

După ce secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat, la rândul său, de ce unitățile de cult sunt exceptate de la reguli, mai ales că mulți dintre cei care participă la slujbele religioase sunt bătrâni sau bolnavi acesta declara ”e o decizie luată la nivelul CNSU. Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată. Nu închidem activitățile religioase, dar punem condiția de doi metri, mască, distanță”.

Împotriva obligativităţii vaccinării, nu a vaccinului în sine

Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat, pentru Replica, referitor la lipsa restricțiilor din Biserică:

“Nu sunt îndreptăţit să contrazic sau nu decizia autorităţilor. Indiferent care ar fi fost hotărârea celor din Parlament eram dispuşi să le respectăm, drept dovadă, o noutate venită în urma anunţării restricţiilor este mărirea distanţării la 2 metri între enoriaşi, purtarea măştii, lucruri pe care le acceptăm fără echivoc. Obligativitatea prezentării certificatelor în instituţiile publice a cetăţenilor este o măsură luată de autorităţi, după cum am spus. În schimb, Înalt Prea Sfinţitului Teodosie îşi arată indignarea faţă de obligativitatea vaccinării, dar nu a vaccinului în sine, acesta fiind soluţia de revenire la normalitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un leu pentru BeMVeu
14
0
la ce preturi au inmormantarile, Biserica se freaca pe maini daca mierlesc enoriasii
16
0
Baaa taci, drAku
1
5
pai acolo se duc mai mult batrani si asa vor scapa de ei lasa-i sa se inghesuie asa nevaccinati
13
2
dauneaza grav sanatatii
13
3
de v-ar lua gaia si pe voi
12
1
Doar cu masca , altfel nu accept
7
1
Inalt PREA SFINTITUL iti umbla in si n bazin ?
13
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436