REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
24.2° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Cum consumi usturoiul dacă vrei să îți scazi tensiunea cu ajutorul lui

Cum consumi usturoiul dacă vrei să îți scazi tensiunea cu ajutorul lui

A.F. 18 noiembrie 2023 | 00:00 383

Usturoiul este unul dintre cele mai utile alimente – acesta este un fapt dovedit de numeroase studii științifice. Potrivit nutriționistului rus Dr. Irina Kondrashin, prelucrat termic este și mai util – susține sistemul imunitar nu mai rău decât usturoiul proaspăt.

Cum consumi usturoiul daca vrei sa iti scazi tensiunea cu ajutorul lui

De asemenea, ajută la reglarea nivelului de colesterol, îmbunătățește activitatea ficatului și a sistemului cardiovascular și normalizează tensiunea arterială.

Cum consumi usturoiul dacă vrei să îți scazi tensiunea cu ajutorul lui

Usturoi prăjit

Nutriționistul notează că, după tratamentul termic, leguma poate fi consumată atât de copii, cât și de cei care au probleme cu nivelul de zahăr din sânge și cu procesele inflamatorii, deoarece este mai bine digerată.

Alege o legumă de calitate superioară, care să aibă căpățânile mari, sănătoase și să nu prezinte deteriorări vizibile. Fiți atenți la înveliș, acesta trebuie să fie uscat și fără mucegai. Capetele încolțite nu sunt potrivite în acest scop.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

usturoi – 4 căpățâni
ulei vegetal – 30 ml
sare – 1 lingură
piper negru – 1 linguriță.

În plus față de condimentele clasice de sare și piper, adăugați ierburile aromatice preferate. Îndepărtați pielițele în exces de la toate capetele de usturoi, lăsându-le doar pe cele care se potrivesc foarte bine.

Tăiați partea superioară a usturoiului, astfel încât cățeii să fie deschiși. Tapetați vasul de copt cu folie de aluminiu. Turnați ulei peste usturoi, presărați sare și piper. Acoperiți bine întreaga tavă de copt cu folie de aluminiu. Și puneți la cuptor la 200 de grade timp de 1 oră.

Puteți verifica dacă usturoiul este gata după 45 de minute. Dacă s-a înmuiat, înseamnă că este gata.

Sănătatea inimii și reglarea tensiunii arteriale

Această legumă este cunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți sănătatea inimii. Ajută la reglarea tensiunii arteriale și reduce inflamațiile. Are atât un efect antiseptic, cât și antiparazitar.

Dar, pentru a fi absorbit cât mai mult în tractul intestinal, trebuie să existe suficiente enzime și bacterii benefice.

Leguma aceasta întărește perfect sistemul imunitar, protejează împotriva virușilor și normalizează nivelul hormonal datorită conținutului de vitamina C. Produsul conține, de asemenea, potasiu și betacaroten, care au un efect antioxidant asupra organismului, favorizează eliminarea toxinelor, protejează celulele de îmbătrânire și normalizează presiunea.

Leguma este o sursă excelentă de vitamine B, care sunt responsabile de creșterea musculară, ceea ce este important pentru bărbații care fac sport. De asemenea, aceste substanțe normalizează sistemul nervos, îmbunătățesc starea vaselor de sânge și furnizează celulelor combustibil pentru producerea de energie.

Manganul, fierul, fosforul și magneziul din legumă protejează împotriva stresului, permit organismului masculin să absoarbă mai bine substanțele nutritive, previn depunerea grăsimilor în ficat, participă la procesele metabolice și utilizează lipidele din organism, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513