REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
21.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Cum explică ministrul de Externe numirea, în mare secret, a lui Adrian Glugă consul în Pakistan

Cum explică ministrul de Externe numirea, în mare secret, a lui Adrian Glugă consul în Pakistan

Mirela PASCAL 16 august 2024 | 00:00 579

Replica anunța, recent, în exclusivitate, faptul că fostul șef al IPJ Constanța, Adrian Glugă, a fost numit de Ministerul Afacerilor Externe consul. Numirea s-a făcut în secret, astfel că Replica a făcut săpături și a aflat unde a plecat Glugă. Acesta a fost numit, pe 7 mai, consul la Ambasada României la Pakistan, fără concurs și fără ca ordinul de numire să fie făcut public. Și, deși au trecut două luni jumătate de la numire, pe site-ul MAE Glugă încă nu figurează ca noua calitate. Ministerul Afacerilor Externe a pus numirea pe seama creșterii semnificative a vizelor odată cu cererea tot mai mare de forță de muncă din state terțe, precum și în contextul aderării României în Spațiul Schengen, pe cale aeriană și maritimă. Interesant este faptul că un coleg de breaslă de-al lui Glugă este consul general în Pakistan. Este vorba despre Vasile Claudiu Cucu, fost șef al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și fost adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române.

Cum explica ministrul de Externe numirea, in mare secret, a lui Adrian Gluga consul in PakistanConstantin Glugă

Activitatea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în materie de vize a înregistrat o creștere semnificativă odată cu cererea tot mai mare de forță de muncă din state terțe, precum și în contextul aderării României în Spațiul Schengen, pe cale aeriană și maritimă, ne-a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Ce zice Ministerul de Externe!

Pentru gestionarea corespunzătoare a activității consulare și pentru eficientizarea procesului de emitere a avizelor pentru cetățenii statelor terțe, la nivelul MAE s-au luat o serie de măsuri, printre care suplimentarea schemelor de personal ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare care au cele mi multe cereri de vize, pentru creșterea capacității de procesare a acestora, trimiterea de personal consular din Centrala MAE, completarea necesarului de echipamente IT destinate procesării cererilor de vize, organizarea de concursuri de admitere în Centrala MAE pentru posturi consulare. În vederea acoperirii temporare a posturilor vacante din Serviciul Exterior, în state unde activitatea consulară impune măsuri pentru a fi derulată în condiții optime, dată fiind subdimensionarea personalului consular alocat, MAE utilizează instituția detașării, respectiv cu personal din instituțiile din cadrul administrației publice, inclusiv din Ministerul Afacerilor Externe.

Acestea sunt circumstanțele în baza cărora Adrian Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, a fost detașat, începând cu 7 mai, pentru o durată determinată, în calitate de consul, în cadrul secției consulare Ambasada României în Pakistan.

Consul general, un alt fost polițist

Precizăm că un alt polițist reprezintă România în Pakistan, în persoana lui Vasile Claudiu Cucu, fost șef al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și fost adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției Române. În aceste condiții, nu e greu de ghicit cum a fost numit Glugă, o persoană care toată viața și-a dedicat-o poliției, să fie numit consul în Pakistan.

Cum a ajuns Glugă la IPJ Constanța

Chestorul de poliție Adrian Constantin Glugă, care, din 8 februarie 2016, a fost promovat în funcția de inspector șef al IPJ Brăila, a fost detașat la conducerea altor inspectorate din țară, în baza împuternicirilor date de Poliția Română. Înainte de a fi adus la Brăila, el a fost inspector șef la IPJ Dolj.

Cum explica ministrul de Externe numirea, in mare secret, a lui Adrian Gluga consul in PakistanConstantin Glugă

În perioada 22 aprilie 2016 – 5 ianuarie 2020, ofițerul a fost șef al IPJ Brăila. Apoi, Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, fiindu-i prelungită împuternicirea cu încă 3 luni.

Presa brăileană scrie că, în mai 2018, comisarul Glugă, a susținut concurs pentru ocuparea postului de șef al IPJ Constanța, însă fără succes, cel care a fost declarat admis fiind Dancu Constantin – împuternicit inspector șef. 

Acesta a ieșit însă la pensie, iar Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța, prin împuternicire. În 2022, s-a organizat concurs, Glugă a fost singurul candidat și a promovat cu o medie peste 8. A fost înaintat la gradul de chestor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taranu asta de braila i-a dat drumu la drogat. Bai oameni treziti-va
0
0
Are merite deosebite,a arestat n proxeneți și hot de limuzine din Germania...merita sa meargă acasă și așa este DEGEABA
1
0
KAKUMAN IN GLUGA LUI
3
0
Sa o ia și pe soția lui Georgiana ca să ii cânte ceva duios la ureche. Și cu voi sa o luați și pe Daniela Vladescu ca ai falsificat acte pentru ea când ti-au făcut niște dansatori sesizari. Are Dumnezeu grija de voi
6
0
Asta nu stie lb romana bine,. daramite engleza ! huoooooooooo
8
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016