REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Cum își bat joc de clienți cămătarii de la MOGO IFN?! Video

Cum își bat joc de clienți cămătarii de la MOGO IFN?! Video

Mirela PASCAL 26 decembrie 2022 | 00:00 13683

Mogo IFN este unul dintre multitudinea de IFN-uri care oferă credite ”avantajoase” pentru achiziționarea de mașini second-hand. Singurul avantaj este că-ți oferă banii chiar dacă figurezi în biroul de credite, căci în rest…dacă apuci să cazi în capcana lor, cu greu mai reușești să ieși, din pricina dobânzii exorbitante. Contractele sunt făcute în așa fel încât obligă creditorul la plata unor sume uriașe. Iar, dacă vrei să rambursezi creditul și le soliciți să-ți transmită cuantumul creditului, la Sfântu' Așteaptă primești răspuns!


Creditele oferite de aşa numitele Instituţii Financiare Nebancare sau IFN-uri ascund surprize dintre cele mai neplăcute pentru cei care ajung să aibă de a face cu acestea. Mai precis, sunt veritabile ”ţepe” având în vedere condiţiile ascunse ale creditelor pe care le oferă. Puţini dintre cei care apelează la aceste ”instrumente financiare” ştiu că în realitate creditul lor poate ajunge la o dobândă anuală efectivă (DAE) chiar şi de peste 7.000% pe an Pentru un credit de 35.000 lei, de exemplu, pe o perioadă de 5 ani, plătești pe lună aproximativ 1600 lei rata, în condițiile în care, la bancă, rata lunară e undeva în jur de 700 de lei. La finalul perioadei de creditare, restitui aproximativ 96.000 de lei, adică aproape triplu suma contractată.  Un client spune că din luna mai așteaptă un răspuns de la Mogo IFN cu privire la cuantumul creditului. Avea nevoie de solicitare scrisă întrucât, opri de câte ori suna la numere de pe site, i se transmiteau sume diferite, uneori mai mari, alteori mai mici. Întrucât nu a primit nici un răspuns, în septembrie a mai transmis un mail.

solicitarea făcută în luna mai

Am achiziționat, în urmă cu doi ani, o mașină prin Mogo IFN. Autoturismul a costat puțin peste 2.000 de euro, rata lunară este de aproximativ 500 de lei. În urmă cu câteva luni, m-au informat telefonic că mai aveam de plătit undeva la 7.600 de lei, pentru că mi-au calculat dobânda de 1 % pe zi până la încetarea contractului. Am vrut să-mi transmită scris acest lucru așa că am transmis o adresă, în luna mai, prima oară. Nu mi-au răspuns. Am revenit în septembrie cu un alt mail, nici de data aceasta nu mi-au răspuns. În urmă cu câteva zile, m-au sunat să-mi spună că am întârziat…două zile cu plata ratei. Atunci mi-am permis să-mi expun și eu punctul de vedere, cu privire la nepăsarea lor față de clienții care doresc să rezilieze, anticipat, contractele. S-au scuzat, precizând că nu au nici un mail de la mine. Așa că am transmis, din nou, solicitare. Astăzi, când într-un final au binevoit să-mi răspundă la mail, în urma insistențelor mele, mă anunță că mai am de plătit 7000 de lei. Repet,a cum câteva luni, undeva prin vară, aveam 7600 de plătit, la o rată de 500 de lei pe lună, astăzi am 7000”, a declarat un client Mogo.

solicitarea făcută în luna septembrie

Dacă printr-o minune faci rost de bani și vrei să rambursezi anticipat, vei achita și comisionul convenit până la încetarea contractului. ”Comisionul pentru rambursarea anticipată totala/parțială 1% din valoarea creditului rambursat anticipat, dacă perioada de timp dintre rambursarea anticipată și data convenită pentru încetarea contractului de credit este mai mare de un an 0.5% din valoarea creditului rambursat anticipat, dacă perioada de timp dintre rambursarea anticipată și data convenită pentru încetarea contractului de credit nu este mai mare de un an”, se arată pe site-ul Mogo.

răspunsul Mogo IFN

Potrivit site-uilor acestor ”instituţii financiare”, milioane de clienţi din România au apelat la serviciile lor. În ciuda scandalurilor pe care le generează, sunt în continuare tolerate pe piaţă sub o aparenţă legală. De ce? Pentru că parlamentarii noștri nu sunt în stare să îndrepte legea și să le pună frână ”cămătarilor” care au lăsat, de-a lungul anilor, românii fără case, după ce nu au mai reușit să-și achite ratele.

voce reprezentant Mogo IFN.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca exista nedreptati, contracte semnate pe sub mana, si multe, multe multe alte probleme, mergeti catre instanta, sunt multi clienti care au fost tepuiti si in continuare vor mai fi, instanta este cea care nu iarta, nu va ganditi ca "pierdeti" banii pe avocati, pt ca in 99% din cazuri, cei care au fost tepuiti au avut castig de cauza, cereti audienta la sediu, sa vedeti cu cine stati de vorba, ca nu stiu sa lege 2 cuvinte, nici portaru' si nici directoru', e dreptul vostru, sa vedeti cine coordoneaza aceasta marsavie
1
0
ion are dreptate - este o adevarata infractiune ce fac astia si guvernele si parlamentele noastre de infractori din ultimele decenii sunt vinovate de mizeria asta
3
2
Cand ia bani de la ei e bine , cand sa le dea inapoi nu mai sunt buni , sunt hoti , daca sunteti p****i si nu stiti sa mergeti la banca , a cui e vina ? si mai e o vorba , ai bani iti cumperi , nu ai nu cumperi , e simplu , de ce trebuie sa te imprumuti la tot felul de firme dubioase ?
11
1
Articol din 2023, ce vrei ... Deci avem un nene care a luat un hârb cu 2000 euro ca sa polueze un pic șosele (la 2000 euro sigur nu a fost o bătrânică din München care se ducea doar sâmbăta la Aldi Sud). Cum nicio instituie respectabila nu ii oferea bani (lipsa venituri, rău platnic, etc.), s-a dus la Mongo bongo, cămătari cu acte.
9
2
Camatarie legala cu acordul catorva parlamentari, le vine sphaga pe jgheab si voi votati !
13
0
Aici statul cu sistemul lui corupt este de vina pentru ca autorizează asemenea gunoaie de afaceri
20
3
Mergeti la Mocea,la Neptun!Conditii clar mai avantajoase ca la Mogo!
10
4
Focul , sa le dam foc , este singura solutie pentru infractoriii astia !
25
1
Aviz celor care nu cititi clauzele contractuale
25
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436